مقاله تاثیر شوری آب آبیاری بر میزان مصرف فسفر در کشت گندم


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله تاثیر شوری آب آبیاری بر میزان مصرف فسفر در کشت گندم دارای ۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تاثیر شوری آب آبیاری بر میزان مصرف فسفر در کشت گندم  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاثیر شوری آب آبیاری بر میزان مصرف فسفر در کشت گندم،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تاثیر شوری آب آبیاری بر میزان مصرف فسفر در کشت گندم :

تعداد صفحات:۲

چکیده:

مطالعات زیادی در رابطه با مدیریت آب و خاک در خاکهای کشور انجام شده ولی اطلاعات لازم در خصوص مدیریت کود در این شرایط ناقص بوده و تا کنون توجهی خاص به وضعیت استثنائی آنها از نظر نیاز غذایی محصولات مختلف نشده است . ریان و متر (۱۹۹۱) نشان دادند که با مصرف فسفر در گندم دیم، به تراکم ریشه ها افزوده می گردد و پتانسیل اسمزی در ریشه گندم نیز اضافه می شود . در این شرایط، گیاهانی که مقدار بیشتری فسفر دریافت کرده بودند مقاومت بیشتری به سرمازدگی نشان دادند و به علت زودرس شدن از تنش رطوبتی در مرحله گل فرار نموده و در نتیجه عملکرد گندم دیم به طور معنی داری افزایش یافت . ملکوتی و همکاران به نقل از مالیوال و پالیوال (۱۹۷۱) در بررسی های خود بر روی گندم، جو، ذرت و ارزن نشان دادند که قابلیت استفاده فسفر حداکثر تا شوری ۶-۶/۵ دسی زیمنس بر متر و در صد سدیم تبادلی ) ) ESP حدود ۳۰ ، افزایش یافته و بیش از آن کاهش می یابد .چامپاگنول (۱۹۷۹) اظهار داشت که افزودن فسفر به خاکهای مبتلا به کمبود در صورتی مفید است که محصول تحت شرایط شدید شوری نباشد . گراتان و گریو (۱۹۹۹) نشان دادند که اثر مطلوب افزایش عناصرمواد غذایی به خاک معمولا " به نوع گیاه،میزان شوری و غلظت اولیه عناصر در خاک بستگی کامل دارد و در متوسط غلظتهای نمک می توان گفت که برای رسیدن به یک سطح معین تولید، نیاز به مصرف مقدار بیشتر از هر یک از عناصر غذایی اصلی ( نیتروژن، فسفر و پتاسیم ) می باشد . ولی اگر شوری بسیار بالا بوده و علت اصلی محدودیت رشد باشد به ویژه در خاکهایی که غلظت اولیه عناصر غذایی آن مناسب بوده است، افزایش عناصر غذایی تأثیری در افزایش عملکرد گیاه ندارد و حتی در مورد برخی عناصر می تواند اثر کاهشی در رشد داشته باشد . آنان همچنین گزارش کردند که شوری، فعالیت عناصر غذایی محلول خاک را بواسطه غلظت بالای یون های – Cl و + Na کاهش داده و منجر به اختلالات تغذیه ای در گیاهان می شود . رحیمی و همکاران (۱۳۸۰) نشان دادند که با افزایش شوری آب آبیاری و در شوری ۱۱ دسی زیمنس بر متر، مصرف ۳۰ درصد بیشتر از توصیه کود حاوی فسفردر شرایط شور، موجب افزایش عملکرد دانه نگردید . با توجه به موارد فوق اطلاعات مربوط به شرایط شور برای توصیه کودهای شیمیایی در مناطق خشک ایران کافی نیست . مطالعه حاضر با هدف بررسی وجود اختلاف در میزان مصرف فسفرتحت شرایط آب و خاک شور نسبت به شرایط غیرشور انجام شده است .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.