مقاله سردخانه تحت پوشش استان قدس رضوی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
12 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله سردخانه تحت پوشش استان قدس رضوی دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله سردخانه تحت پوشش استان قدس رضوی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله سردخانه تحت پوشش استان قدس رضوی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله سردخانه تحت پوشش استان قدس رضوی :

مقدمه:
سرد خانه تحت پوشش آستان قدس رضوی = با ظرفیت ton 3000- دارای ۱۷ اتاق- ۱۵ اتاق زیر صفر- ۱۲ اتاق بالای صفر- اتاق بالای صفر جهت نگه داری میوه ها، رب و ; استفاده می شود دارای ظرفیت ton 400- 150 است. درجه ی حرارت میوه جات نسبت به نوع میوه متفاوت است به عنوان مثال برای نگهداری سیب لبنانی برای مدت ۶ ماه درجه ی حرارت باید بین ۰ تا

۵/۰ و رطوبت نسبی بین ۸۵ تا ۹۵% باشد. برای سیب عباسی درجه ی حرارت ۵/۰+۰ و مدت ماندگاری ۴ ماه است. درصد رطوبت ۷۵ تا ۸۰%- برای گلابی درگزی ۶۵ تا ۷۰% در درجه حرارت c8/0 تا ۰ (گلابی نطنز ۸/۰- تا ۰)

فشار ورودی مایع اواپراتور bar 10- 8 است. مایع که عبور می کند فشار شکسته شده و به ۵/۲ تا ۲ بار می رسد.
مرحله سوم: کمپرسور- (دستگاه متراکم کننده). تشکیل شده از ۳ قسمت: ۱- الکتروموتور ۲- کمپرسور ۳- سپراتور روغن. فشار مکش کمپرسور بین atm 5/3- 2- فشار خروجی کمپرسور atm 10- 8- درجه حرارت ورودی مکش کمپرسور: c10- 8 زیر صفر- و خروجی کمپرسور: c10- 8 بالای صفر-
مرحله ی چارم: کنداسور: (دستگاه تقطیر کننده) شامل: ۱- پرزهای مشبک گاز گر

م- ۲- دوش های آب- ۳- کوئل یا رادیات- ۴- شیر بالانس- ۵- شیر هواگیری- ۶- فن ها. فشار داخل کنداسور بین atm10- 8- درجه حرارت ورودی گاز c100- 80- خروجی گاز مایع برابر با درجه حرارت محیط است.
رطوبت دهی اتاق به وسیله ی سماتیک یا رطوبت زن- به وسیله ی دستگاهی بنام هیدروقمر رطوبت تنظیم می گردد. (از یال اسب استفاده می شود که به صورت ردیفی چیده می شود وقتی رطوبت بالا رود این ها کشیده و باز می شوند و هنگامی که رطوبت کم می شود خشک می شود.) وقتی رطوبت کم و زیاد می شود روی پلاتین اثر گذاشته وآن را قطع و

یا وصل می کند-فشار داخل کمپرسور:bar2/3- 3-
سپراتور: در قسمت برگشت از اواپراتور در داخل موتورخانه سپراتور مرکزی را جهت جلوگیری از برگشت هرگونه ذرات مایع از قسمت اواپراتور و هدایت به سمت کمپرسور جلوگیری نماید. ذرات معلق در گاز در داخل سپراتور مرکزی جمع می شود و در شیفت کاری در داخل سیستم تخلیه می گردد. سپراتورها در داخل سیستم وظیفه ی جدا کردن مایع از گاز را انجام می دهند- در سیستم زیر صفر گاز خروجی چون می بایستی به قسمت مکش کمپرسور بالای صفر هدایت شود و درجه حرارت خروجی بالا باشد. گاز داغ از داخل مخزنی بنام اینترکولر- عبور داده تا حرارت گاز گرفته شود و به صورت گاز سرد به داخل مکش کمپرسور بالای صفر برسد-
درهای سردخانه از عایقی بنام پلاستی فرم یا عایق تزریقی- دور درب اتاق های زیر صفر Heater به کار می رود که جلوگیری از یخ زدگی است. عایق پلاستی

فرم در اتاق زیر صفر: cm35- 30 بالای صفر cm20- 15.
کف اتاق های سردخانه: ۱- ابتدا قیر می ریزیم. ۲- عایق گذاشته می شود. ۳- مجدداً قیر ریخته می شود. ۴- دوباره عایق گذاشته می شود. ۵- قیر ریخته می شود. ۶- بتن آرماتور ریخته می شود به ضخامت cm10.
دیواره: ۱- لایه قیر. ۲- عایق. ۳- قیر. ۴- عایق. ۵- تور مرغی (به خاطر اینکه سیمان به عایق بچسبد). ۶- سیمان. سقف به همین صورت است و در آخر کار قیر ریخته می شود.
از منبع آمونیاک به دلیل ارزان بودن استفاده می شود- بیشترین نشتی دستگاهها از شیرآلات یا اتصالات است- منبع آمونیاک کپسول lit60- 45. فشار bar16- 13- اگر نشت کند به داخل اتاق سردخانه آن میوه ها قابل استفاده نیست. مثلاً گوشت در صورت وجود آمونیاک سبز می شود- سیب قهوه ای می شود- هر دو ساعت یکبار به طور کلی باید کنترل شود.
پرتغال: انبار مانی ۲ ماه. نگه داری زیاد داخل انبار روی میوه اثر می گذارد-
سیب پس از ۶ ماه نگه داری افت پیدا می کند و آردی می شود افت محصول %۶- ۴ است.
گلابی نطنز: ۱ سال- رب گوجه فرنگی: ۱ سال.
Box و پیلت: در اتاق های زیر صفر از پیلت آهنی استفاده می ش

ود. اتاق بالای صفر پیلت چوبی در داخل سردخانه باید از لیفتراک برقی استفاده کرد چون ایجاد دود نکند. کلاً پیلت ها و Box نیز وسیله ای برابر جا به جایی و حمل و نقل می باشند.
طریقه ی چیدن میوه: هر ۵ جعبه روی یک پالت- ۳ پالت روی هم چیده می شود- ارتفاع ۱۵ جعبه می شود- میوه ای که در اول فصل می آید آخر سردخانه چیده می شود چون نارس چیده شده- میوه ای که در آخر فصل می آید اول گذاشته می شود چون رس

یده تر است. دو محصول را نمی توان کنار یکدیگر در اتاق های سردخانه ی بالای صفر نگه داشت فقط به شرط اینکه درجه ی حرارت و رطوبت یکسان لازم داشته باشند.
اواپراتور = عمل سرما دهی را انجام می دهد.
تورنومتر = عمل قطع و وصل کردن کولر ها را انجام می دهد.
درجه حرارت انبار =
درجه حرارت اگر پایین رود یخ زدگی ایجاد می شود و اگر بالا رود میوه حالت زرد و رسیده به خود می گیرد و زودتر خراب می شوند. دستگاهی بنام لوماتیک که رطوبت پاش است. انبار نگهداری رب که حرارت c2 در آن برقرار است. فصل تولید تولید بالا بوده نتوانسته اند آنها را بسته بندی کنند در بشکه نگهداری می شود و برای صادرات استفاده شود.
اتاق های زیر صفر =
برای نگهداری مواد پروتئینی و گوشتی است درجه حرارت ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتیگراد زیر صفر است. مدت زمان ماندگاری نسبت به نوع جنسی که در اتاق گذاشته می شود متفاوت است برای ماهی یکسال، برای گوشت دو سال، مرغ یک سال، و کنساتره ها دو سال ولی کنساتره هایی که زودتر خراب می شوند مثل آلبالو و ; مدت زمان کمتری نگهداری می شوند.
اتاق های بالای صفر =
در طول مدت نگهداری دوبار ضد عفونی می شوند یکی اول بهره برداری که در توسط آب آهک و سمی بنام بنومین که ضد قارچ است و بعد از ۴۸ ساعت بارگیری می شود. در آخر بهره برداری هم چون اتاق رطوبت می گیرد و مخمرها در آن رشد کرده اند. اتاق خاموش می شود و درجه حرارت بالا می رود و مخمر رشد زیادی می کند. اتاق دوباره ضد عفونی می شود با همان مواد ذکر شده تا مخمر از بین برود.

سیستم تبرید سردخانه =
از ۴ قسمت اصلی تشکیل یافته است: ۱- رسیول = یا مخزن ذخیره آمونیاک که دارای شیرهای ورودی و خروجی است و فشار داخل رسیول ۸ تا ۱۰ bar است. ۲- شیشه های سایتی گولاز. ۳- شیر اطمینان. ۴- شیر هواگیری و تخلیه روغن ظرفیت رسیول نسبت به سردخانه ها متفاوت است و در سردخانه رضوی حدود ۷ هزار لیتر می باشد.
اواپراتور یا دستگاه تبخیر کننده = که تشکیل شده است از:
۱- شیرهای ورودی ۴- پیلوت ول
۲- شیر برقی ۵- سپراتور
۳- شیرهای تخلیه روغن ۶- شیرهای انبساطی
شیرهای انبساطی =
این شیرها فشار داخل اواپراتور را تنظیم می کنند مثلاً برای میوه تا ۵ تنظیم می کنند که شامل: سرو ولو، پیلوت ولو، شیر ولو می باشد.
رنگ قرمز شیر اطمینان است. رنگ آبی شیر بالانس است. رنگ خاکستری ترموستاد است که فرمان می دهد برای پمپ آب کندانس.

شیشه ساتیوگولاز =
جهت بازدید سطح مایع در داخل رسیول که چقدر مایع وجود دارد.
آژیرهای انبار =
هنگامیکه در بسته می شود با به صدا درآودن این آژیرها که یکی در داخل محوطه است نگهبانی و بقیه افراد را خبر می کند.
مایع سنچولی = تبخیر مایع اسفنجی می شود مایعی که تبخیر شده در قسمت خروجی خارج می شود و وارد سپراتور می شود در داخل سپراتور جداکننده مایع از گاز وجود دارد مایع دوباره ته نشین می شود و وارد کوئل می شود و از قسمت خروجی گاز خارج می شود و از شیرهای انبساطی عبور می کند. لوله های زرد ورودی مایع آمونیاک است.

سیستم نور در انبار =
لامپهای موجود در انبار اگر یکسره روشن باشند باعث بیداری خود میوه می شوند.
شیرهای تنظیم کننده فشار داخل اواپراتور =
۱- شیر برقی. ۲- پیلوت ولو. ۳- سرو ولو.
شیر برقی گاز را عبور می دهد به پیلوت ول و پیلوت ول فرمان می دهد به سرو ول و سرو ول مسیر گاز را باز می کند. به محض اینکه فشار داخل اواپراتور پایین می آید مسیر را می بندیم تا فشار بالا رود.
لیفتراک =
جا به جایی کل اجناس که به داخل سردخانه می آید استفاده می ش

ود.
شاخکهایی دارد که در ارتفاع ۳ متری بارچینی می کند و همه گونه بسته بندیهایی که روی پیلت ها چیده می شود و روی باکس باشد جا به جا می شود.

جک =
برای اجسامی که زیر یک تن بار دارد وقتیکه لیفتراک نباشد از جک برای جا به جایی استفاده می شود.

اواپراتورهای سقفی = ایستگاه مایع
ایستگاه مایع در بالای پشت بام قراردارد و ورودی مایع از شیر صافی، شیر برقی و شیر یکطرفه و شیر رگلاژ و مایع رکسلاکشن وارد سیستم می شود و در قسمت لوله های ورودی وارد اواپراتور می شود تبخیر شده و برگشت داده می شود داخل سپراتور و مایع دوباره ته نشین می شود و گاز از قسمت خروجی خارج می شود و به سر مکش کمپرسور می رود.
چهار اتاق وجود دارد که هر کدام دو ایستگاه مایع دارد و سه تا اواپراتور در داخل اتاق که یکی دو کولره و دیگری تک کولره می باشد.
اگر دستگاه خراب شود نشت گاز بوجود می آید اگر شیرهای انبساطی باعث شود فشار داخل اواپراتور بیشتر شود باعث می شود که داخل اتاق داغ شود.
قطعات از خارج وارد می شود مثلاً شیر برقی، اگر قطعات آن خراب شود باید از آلمان خریداری شود و تعمیرات این دستگاهها به عهده خود مسئولین کارخانه است.

فینهای گاز گرم =
گاز داغ وارد فینها می شود و در معرض هوا قرار می گیرد و درجه حرارت آن کاسته می شود.
و از قسمت خروجی خارج می شود و داخل کوئل یا رادیات که در داخل کوول از بالا دوش های آب و از پایین فنها هوا را مسیر کوله می کند باعث تقطیر مایع می شود مایع تقطیر شده از قسمت خروجی خارج می شود و داخل رسیول قرار می گردد.
این قسمت مربوط به اسقاطی کارخانه است و بعضی هم از خط تولید آنها گذشته مثل نخود فرنگی، نوار نقاله خط نخود سبز، دستگاه الکی دارد که پوسته ها گرفته می شود. این قسمت سردخانه عصاره است دستگاهی یونیت گرام. تمام قسمت های کنداسور و اواپراتور جدا است در این جا به صورت یونیت روی هم وصل شده، خود کمپراسور، الکتروموتور، سپراتور روغن، در اینجا سپراتور حدود ۴۴۰ لیتر روغن می گیرد گازی که از خروجی کمپرسور سرتاسر ۲۰ درجه سانتیگراد حرارت دارد مستقیم وارد روغن می شود در داخل روغن حرارت

گرفته می شود بعد به قسمت جدا کننده روغن می آید، روغن جدا می شود برگشت داده می شود داخل مخزن روغن و گاز از قسمت خروجی خارج می شود داخل کنداسور لوله ای می رود در اینجا کنداسور لوله ای داریم که از آب مقداری حرارت گرفته می شود در داخل حدود ۶۰ درجه سانتیگراد حرارت داریم چون روغن خود حرارتش را گرفته بع

د از کنداسور لوله ای گاز دوباره خارج می شود وارد کنداسور صفحه ای می شود و در داخل صفحه ها هر یک صفحهآب دارد یک صفحه آمونیاک دارد با همدیگر ارتباط برقرار می کنند و این باعث می شود گاز داغ به صورت مایع در بیاید قسمت پایین رسیور حدود ۳ لیتر مایع داریم از داخل رسیور ساتیوگولاز خارج می شود و مواد زائد گرفته می شود و استرکشن می شود و در داخل مبدل صفحه ای می شود.
مبدل یک صفحه گلیگول است و یک صفحه آمونیاک سرد شده، مایع آمونیاک تبخیر می شود و از قسمت خروجی خارج می شود و وارد مکش کمپرسور می شود و گلیگول دا داخل مبدل سرد شده به سوی لوله ها هدایت می شود و به داخل اواپراتورهای داخل اتاق می رود که در داخل اتاق عمل سرمادهی انجام می گیرد و سیستم در این جا تمام اتوماتیک است.
نمایشگر، داخل اتاق و درجه حرارت کنداسور را نشان می دهد و فنهایی که داخل کنداسور شروع به کار می کند.
مانیتور دستگاه که خرابیهای خود دستگاه را نشان می دهد که چشمکی در داخل دستگاه وجود دارد. اگر به هر دلیلی مشکلی در دستگاه ایجاد شود. این دستگاه از دانمارک است و سیستمی که نصب شده اتریش است و از سال ۱۳۷۳ نصب شده است در مورد جرم دستگاه لاستیک کُبلینگ دستگاه که تعویضی است و هر ۶ ماه یکبار تعویض می شود و بوربرینگ های دستگاه به محض خراب شدن هر یک ماه یکبار گریس کاری می شود.
تعویض روغن هر ۲۰۰۰۰ ساعت یکبار انجام می شود. . صفحه های مبدل لاستیک در اثر فشار که ایجاد می شود باعث پرس شدن می شود و باعث نشت می شود و هر دو یا سه سال تعویض می شود.
بخش بخار =
بخار برای کارخانه مواد غذایی مانند قلب کارخانه است چون برای تولید و پخت و پز کنسرو بخار لازم است. این قسمت بخش بی بخار است. منبع ذخیره آب است آبی که وارد دیگ می شود شرایط خاص خود را دارد باید تصفیه انجام شد پیش گرم می شود و آب با حرارت C100 درجه سانتیگراد وارد دیگ می شود و دیگها سایزهای مختلفی دارد بر حسب

ظرفیت کارخانه آب وارد دیگ می شود طوری مشعلها طراحی شده است قابلیت سوختن سه سوخت را دارد. گاز گازوئیل و گاز مازوت و به صرفه ترین گاز است.
دیگهای کارخانه اراکی هستند و فشار مطلوب این دیگها ۱۰ می باشد و بر حسب نیاز دو نوع دیگ بخار داریم: ۱- بخار اشباع. ۲- بخار خشک یا بخار ۴۰۰ که برا
مرحله اول فقط توربین برق را تأمین می کند و بعد به مصرف کارخانه می رسد دیگها ۲۵ وار است و سایز دیگها ۱۰ وار است نرمال استاندارد آنها ۱۰ وار است و نباید رد شود. این دیگها اصلیت آنها آلمانی است. . ماشین سازی اراک این کارخانه را از آلمان خریداری کرده و در حال حاضر فقط مشعل از کشور انگلستان خریداری می شود و بقیه تجهیزات در خود اراک ساخته می شود.
فشار نرمال ۱۰ است و اگر پایین بیاید توان کاری کم می شود و بازده روی خط مشکل ایجاد می کند و اگر بالا برود مشکل زا است. سوپاپ به محض اینکه بالا رود قابل تنظیم خواهد بود. شیشه های آب نما که سطح نرمال آب دیگ را نشان می دهد و کنترل های سطح آب که سطح آب دائماً کنترل می شود نه زیاد می شود و نه کم می شود. داخل دیگ ها لوله های آتش قرار گرفته اگر آب از لوله های آتش سطحش پایین تر رود حرارت مشعل چون خیلی بالا است ۱۳۰۰ لوله ها حرارت می بیند و بخار آب سطحش پایین می آید و اگر از لوله ها آب بیرون بزند احتمال انفجار است و خطرات زیادی دارد.
شیر قزمز شیر کنترل سطح آب است.
بحث آب دیگ بخار یکی از مهمترین بحثهای دیگ بخار است همان طور که آب ورودی دیگ بخار را تست می کنیم آب خود دیگ را هر روز باید تست کرد از نظر مواد افزودنی و سولفیت فسفات و قلیائیات و TDS.
دیگ را تحت شرایط خاص نگهداری می کنیم برای آزمایش اینها مخزن سردکن داریم و شیر تخلیه آب بغل دیگ که شیر نمونه گیری نام دارد و می بریم آزمایشگاه و مواردی که نیاز است چک می کنیم که وضعیت نرمال داشته باشد. آبی که وارد دیگ بخار می شود حتماً باید مواد رسوب آن گرفته شود و یونهای محلول معلق حتماً باید گرفته شود چون بخار می شود املاح جمع می گردد و باید هر روز شستشو شود.
آب داخل مخزن از کدام قسمت وارد می شود ؟
آب شبکه داریم و وقتی آورده می شود اینجا از فیلترهای شنی عبور داده می شود تا ناخالصی های درشت آنرا بگیریم بعد آب را ذخیره می کنیم و حرارت می دهیم به خاطر گرفتن گازهای محلول معلق، بعداً که کاملاً تصفیه شد انباشته و ذخیره می شود. خود دیگ بخار یک پمپی دارد که به صورت اتومات توسط کمپرسورهای سطح آب کنترل می شود و به هر مقداری که لازم باشد پمپ را روشن و خاموش می کنند و آن قدر حساسیت آن بالا است که تمام سطحی که باید آب دیده شود cm2 است که دائماً پمپ در حال روشن و خاموش شدن است.
سالنهای نگهداری میوه جات و مواد غذایی =
ما در اینجا ۱۸ سالن داریم که ۱۴ تا دمای بالای صفر و مابقی

دمای زیر صفر دارند و می توان گفت ۲۲۵۰ تن بالای صفر و ۷۵۰ تن زیر صفر نگهداری می شوند. کار ما نگهداریی مواد غذایی است که شامل گوشت، مرغ، کره، میوه جات و کنساتره میوه جات است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.