مقاله طرح گاوداری شیری ۵۰ رأسی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله طرح گاوداری شیری ۵۰ رأسی دارای ۳۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله طرح گاوداری شیری ۵۰ رأسی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله طرح گاوداری شیری ۵۰ رأسی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله طرح گاوداری شیری ۵۰ رأسی :

طرح گاوداری شیری ۵۰ رأسی

مقدمه :
شیر یکی از مواد غذائی با ارزش می باشد که در سلامت جامعه نقش مهمی ایفا می کند امروزه با توجه به بالا رفتن فرهنگ مصرف شیروفرا ورده های آن تولید این ماده غذائی از اهمیت بالائی بر حور دار می باشد در کشور ما ایران امروزه دامداری از لحاظ علمی پیشرفت زیادی داشته و عده زیادی از علاقه مندان به این حرفه روی آورده اند

موضوع طرح :
تکمیل وتجهیز وخرید دام یک واخد گاو شیری به ظرفیت پنجاه راس

موقعیت طرح :
حدود یازده کیلو متری جنوب غربی شهر فیروزه از توابع شهرستان نیشابور؛اراضی روستای احمدیه

منبع طرح:
شرکت تعاونی مهراب نیشابور

هدف از اجرای طرح:

تامین قسمتی از فراورده های دامی مورد نیازحامعه ؛ اشتغالزائی؛ وبا یک مدیریت علمی دارای سود آوری معقول

هزینه های طرح ۱-هزینه های ثابت۲-هزینه های جاری

شرح هزینه های ثابت
هزینه ساختمانی
ردیف شرح مساحت(مسقف) مساحت(غیرمسقف) ارزش واحد ارزش کل
۱ اصطبل گاو شیری ۲۵۰ – ۵۰۰ ۱۲۵۰۰۰
۲ بهار بند ” – ۵۰۰ ۱۵۰ ۷۵۰۰۰
۳ اصطبل تلیسه ها ۶۳ – ۵۰۰ ۳۱۵۰۰
۴ بها ربند ” – ۱۲۶ ۱۵۰ ۱۸۹۰۰
۵ اصطبل گوساله ماده ۲۵ – ۵۰۰ ۱۲۵۰۰
۶ بهاربند ” ” – ۵۰ ۱۵۰ ۷۵۰۰
۷ اصطبل گوساله نر ۲۵ – ۵۰۰ ۱۲۵۰۰
۸ بهاربند ” ” – ۵۰ ۱۵۰ ۷۵۰۰
۹ اسطبل گوساله تا۶ ماه ۲۵ – ۵۰۰ ۱۲۵۰۰
۱۰ بهاربند ” ” ” ” – ۵۰ ۱۵۰ ۷۵۰۰
۱۱ زایشگاه ۳۵ – ۸۰۰ ۲۸۰۰۰
۱۲ بیمارستان ۱۵ – ۸۰۰ ۱۲۰۰۰
۱۳ انبار کنسانتره ۶۰ – ۴۵۰ ۲۷۰۰۰
۱۴ هانگار علوفه ۱۰۰ – ۳۰۰ ۳۰۰۰۰
۱۵ سیلو – ۱۴۰ ۱۸۰ ۲۵۲۰۰
۱۶ اداری ۳۰ – ۱۳۰۰ ۳۹۰۰۰
۱۷ مسکونی ۵۰ – ۸۵۰ ۴۲۵۰۰
۱۸ جایگاه دامپزشکی – ۲۵ ۱۵۰ ۳۷۵۰
۱۹ شیر دوشی ۷۰ – ۹۰۰ ۶۳۰۰۰
۲۰ اتاق شیر سرد کن ۲۱ – ۱۰۰۰ ۲۱۰۰۰
۲۱ اتاق انتظار ۳۵ – ۱۸۰ ۶۳۰۰

۲۲ جمع ۶۰۸۱۵۰

هزینه ماشین الات وتجهیزات
ردیف شرح واحد تعداد ارزش واحد ارزش کل
۱ ماشین سواری دستگاه ۱ ۱۰۰۰۰۰ ۱۰۰۰۰۰

۲ وانت حمل شیر ” ۱ ۵۳۰۰۰ ۵۳۰۰۰
۳ شیر دوش ” ۱ ۲۵۰۰۰۰ ۲۵۰۰۰۰
۴ شیر سرد کن ” ۱ ۵۰۰۰۰ ۵۰۰۰۰
۵ تانکر شیر عدد ۲ ۲۰۰۰۰ ۲۰۰۰۰
۶ بیدون عدد ۵ ۵۰۰ ۲۵۰۰
۷ آبگرمکن دستگاه ۱ ۱۲۰۰ ۱۲۰۰
۸ منبع هوائی عدد ۱ ۳۰۰۰۰ ۳۰۰۰۰
۹ تانکر سوخت ” ۱ ۳۵۰۰ ۳۵۰۰
۱۰ سمپاش دستگاه ۱ ۳۴۰۰ ۳۴۰۰
۱۱ شعله افکن ” ۱ ۳۵۰۰ ۳۵۰۰
۱۲ باسکول ” ۱ ۳۳۰۰ ۳۳۰۰
۱۳ بخاری نفتی ” ۲ ۵۰۰ ۱۰۰۰
۱۴ امتیاز برق انشعاب ۱ ۴۰۰۰۰ ۴۰۰۰۰
۱۵ جمع ۵۶۱۴۰۰

هزینه خرید دام
ردیف شرح تعداد ارزش واحد ارزش کل
۱ تلیسه ۴۵ ۲۵۰۰۰ ۱۲۵۰۰۰۰
۲ جوانه بذری ۱ ۲۰۰۰۰ ۲۰۰۰۰
۳ جمع ۱۲۷۰۰۰۰

هزینه های جاری طرح

حقوق کارکنان
رذیف شرح تعداد حقوق ماهانه حقوق سالیانه
۱ مدیر واحد ۱ ۲۴۰۰ ۲۸۸۰۰
۲ مدیر فنی ۱ ۱۷۰۰ ۲۰۴۰۰
۳ راننده ۱ ۱۳۰۰ ۱۵۶۰۰
۴ کارگر شیردوشی ۲ ۱۴۰۰ ۱۶۸۰۰
۵ گارگر ساذه ۲ ۱۱۰۰ ۱۳۲۰۰
۶ جمع ۹۴۸۰۰

هزینه خوراک دام

ردیف شرح
سال اول سال دوم سال سوم سال چهارم سال پنجم
مقدار ارزش مقدار ارزش مقدار ارزش مقدار ارزش مقدار ارزش
۱ کنسانتره ۲۲۸ ۴۱۰۴۰۰ ۲۹۵ ۵۳۱۰۰۰ ۲۹۵ ۵۳۱۰۰۰ ۲۹۵ ۵۳۱۰۰۰ ۲۹۵ ۵۳۱۰۰۰
۲ یونجه ۸۵ ۱۳۶۰۰۰ ۱۱۱ ۱۷۷۶۰۰ ۱۱۱ ۱۷۷۶۰۰ ۱۱۱ ۱۷۷۶۰۰ ۱۱۱ ۱۷۷۶۰۰
۳ سیلوی ذرت ۲۸۶ ۸۵۸۰۰ ۳۳۲ ۹۹۶۰۰ ۳۳۲ ۹۹۶۰۰ ۳۳۲ ۹۹۶۰۰ ۳۳۲ ۹۹۶۰۰
۴ کاه ۲۲ ۲۲۰۰۰ ۲۶ ۲۶۰۰۰ ۲۶ ۲۶۰۰۰ ۲۶ ۲۶۰۰۰ ۲۶ ۲۶۰۰۰
۵ جمع ۶۵۴۲۰۰
۸۳۴۲۰۰
۸۳۴۲۰۰
۸۳۴۲۰۰
۸۳۴۲۰۰

جدول انر ژی

ردیف شرح مصرف روزانه مصرف سالانه ارزش واحد
جمع کل
۱ برق ۳۰ ۱۰۹۵۰ ۱۳۰ ۱۴۲۴
۲ آ ب ۲۰ ۷۳۰۰ ۲۰۰ ۱۴۶۰
۳ بنزین ۳۰ ۱۰۹۵۰ ۸۰۰ ۸۷۶۰
۴ گا زو ییل ۲۰ ۷۳۰۰ ۲۵۰ ۱۸۲۵
۵ جمع ۱۳۴۶۹

جدول تعمیرات
ردیف شرح ارزش کل در صد تعمیرات ارزش تعمیرات
۱ ساختمان ها ۶۰۸۱۵۰ ۵/۲ ۱۵۲۰۴

۲ ماشین الات ۵۶۱۴۰۰ ۵ ۲۸۰۷۰
۳ جمع ۱۱۶۹۵۵۰
۴۳۲۷۴

جدول استهلاک

ردیف شرح ارزش کل درصد استهلاک ارزش استهلاک
۱ ساختمان ها ۶۰۸۱۵۰ ۵ ۳۰۴۰۷
۲ ماشین الات ۵۶۱۴۰۰ ۱۰ ۵۶۱۴۰
۳ جمع ۱۱۶۹۵۵۰ ۸۶۵۴۷

جدول جمع هزینه های جاری

ردیف شرح سال اول سال دوم سال سوم سال چهارم سال پنجم

۱ حقوق ۹۴۸۰۰ ۹۴۸۰۰ ۹۴۸۰۰ ۹۴۸۰۰ ۹۴۸۰۰
۲ خوراک دام ۶۵۴۲۰۰
۸۳۴۲۰۰ ۸۳۴۲۰۰
۸۳۴۲۰۰ ۸۳۴۲۰۰
۸۳۴۲۰۰
۸۳۴۲۰۰
۳ هزینه تعمیر ۴۳۲۷۴ ۴۳۲۷۴ ۴۳۲۷۴ ۴۳۲۷۴ ۴۳۲۷۴
۴ استهلاک ۸۶۵۴۷ ۸۶۵۴۷ ۸۶۵۴۷ ۸۶۵۴۷ ۸۶۵۴۷
۵ بهداشت ۲۰۰۰ ۲۰۰۰ ۲۰۰۰ ۲۰۰۰ ۲۰۰۰
۶ انرژی ۱۳۴۶۹ ۱۳۴۶۹ ۱۳۴۶۹ ۱۳۴۶۹ ۱۳۴۶۹
۷ پیش بینی نشده ۴۴۷۱۵ ۵۳۷۱۵ ۵۳۷۱۵ ۵۳۷۱۵ ۵۳۷۱۵
۸ جمع ۹۳۹۰۰۵
۱۱۲۸۰۰۵
۱۱۲۸۰۰۵

۱۱۲۸۰۰۵
۱۱۲۸۰۰۵

جدول در امد

ردیف شرح سال اول سال دوم سال سوم سال چهارم سال

پنجم
مقدار ارزش مقدار ارزش مقدار ارزش مقدار ارزش مقدار ارزش
۱ گوشت ۰ ۰ ۰ ۰ ۱۰۰۰ ۴۰۰۰۰ ۲۰۰۰ ۸۰۰۰۰ ۲۰۰۰ ۸۰۰۰۰
۲ گوساله نر ۲۲(راس) ۶۶۰۰ ۲۳ ۶۹۰۰ ۲۲ ۶۶۰۰ ۲۳ ۶۹۰۰ ۲۲ ۶۶۰۰
۳ تلیسه ۰ ۰ ۲۲ ۴۴۰۰۰ ۲۳ ۴۶۰۰۰ ۲۲ ۴۴۰۰۰ ۲۳ ۴۶۰۰۰
۴ کود ۴۷۴ ۹۴۸۰۰ ۵۰۰ ۱۰۰۰۰ ۵۰۰ ۱۰۰۰۰ ۵۰۰ ۱۰۰۰۰ ۵۰۰ ۱۰۰۰۰
۵ شیر ۵۲۵ ۱۴۷۰۰۰۰ ۵۱۵ ۱۴۴۲۰۰۰ ۵۲۵ ۱۴۷۰۰۰۰ ۵۲۵ ۱۴۷۰۰۰۰ ۵۲۵ ۱۴۷۰۰۰۰
۶ جمع ۱۵۷۱۴۰۰
۱۵۰۲۹۰۰
۱۵۷۲۶۰۰
۱۶۱۰۹۰۰
۱۶۱۲۶۰۰

منا بع تا مین مالی
این طرح با تو جه به هزینه بالا لازم است که با نک در ان مشا رکت نما ید که در این صورت با یستی متقاضی حدود سی در صد و بانک حدود ۷۰در صد در این مشارکت سهیم با شند و در خصوص هزینه های جاری بعد از به بهره برداری رسیدن بانک حاضر به سر مایه گزاری می باش سرمایه گذاری طرح

ردیف شرح قبلی جدید بانک متقاضی جمع
۱ زمین ۳۵۰۰ – – – ۳۵۰۰
۲ ساختمانها ۳۹۵۲۹۷ ۲۱۲۸۵۳ ۱۴۸۹۹۷ ۶۳۸۵۶ ۲۱۲۸۵۳
۳ ماشین الات ۰ ۵۶۱۴۰۰ ۳۹۲۹۸۰ ۱۶۸۴۲۰ ۵۶۱۴۰۰
۴ هزینه مقدماتی ۱۰۰۰۰ ۰ ۰ ۰ ۱۰۰۰۰
۵ هزینه های جاری ۰ ۹۳۹۰۰۵ ۶۵۷۳۰۳ ۲۸۱۷۰۲ ۹۳۹۰۰۵
۶ هزینه خرید دام ۱۲۵۰۰۰ ۱۱۴۵۰۰۰ ۸۰۱۵۰۰ ۳۴۳۵۰۰ ۱۲۷۰۰۰۰
۷ جمع ۵۳۳۷۹۷

۲۸۵۸۲۵۸ ۲۰۰۰۷۸۰
۸۵۷۴۷۸
۲۹۹۶۷۵۸

جدول هزینه های ثابت وجاری
ردیف شرح کل هزینه بانک متقاضی جمع
۱ هزینه ثابت ۱۹۱۹۲۵۳ ۱۳۴۳۴۷۷ ۵۷۵۷۷۶ ۱۹۱۹۲۵۳
۲ هزینه جاری ۹۳۹۰۰۵ ۶۵۷۳۰۳ ۲۸۱۷۰۲ ۹۳۹۰۰۵
۳ جمع ۲۸۵۸۲۵۸
۲۰۰۰۷۸۰
۸۵۷۴۷۸
۲۸۵۸۲۵۸
در این طرح سود دوران مشارکت محاسبه و با سهم بانک جمع و طی اقساط از متقاضی دریافت می گردد

۲۸۰۰۰۰=.۱۴/.× ۲۰۰۰۰۰۰

۲۲۸۰۰۰۰ = ۲۸۰۰۰۰ +۲۰۰۰۰۰۰

جدول باز پرداخت تسهیلات ثابت
ردیف سال اصل قسط کارمزد جمع
۱ اول ۴۵۶۰۰۰ ۳۱۹۲۰۰ ۷۷۵۲۰۰
۲ دوم ۴۵۶۰۰۰ ۲۵۵۳۶۰ ۷۱۱۳۶۰
۳ سوم ۴۵۶۰۰۰ ۱۹۱۵۲۰ ۶۴۷۵۲۰
۴ چهارم ۴۵۶۰۰۰ ۱۲۷۶۸۰ ۵۸۳۶۸۰
۵ پنجم ۴۵۶۰۰۰ ۶۳۸۴۰ ۵۱۹۸۴۰
۶ جمع ۲۲۸۰۰۰۰ ۹۵۷۶۰۰

۳۲۳۷۶۰۰

جدول باز پرداخت تسهیلات جاری
ردیف سال اصل قسط کار مزد جمع
۱ اول ۳۲۰۰۰۰ ۱۳۴۴۰۰ ۴۵۴۴۰۰
۲ دوم ۳۲۰۰۰۰ ۸۹۶۰۰ ۴۰۹۶۰۰
۳ سوم ۳۲۰۰۰۰ ۴۴۸۰۰ ۳۶۴۸۰۰
۴ جمع ۹۶۰۰۰۰ ۲۶۸۸۰۰
۱۲۲۸۸۰۰

جدول محاسبه تحلیلی سود و هزینه طرح
شرح سال اول سال دوم سال سوم سال چهارم سال پنجم
در آمد
منهای
هزینه جاری ۱۵۷۱۴۰۰

۹۳۹۰۰۵ ۱۵۰۲۹۰۰

۱۱۲۸۰۰۵
۱۵۷۲۶۰۰

۱۱۲۸۰۰۵
۱۶۱۰۹۰۰

۱۱۲۸۰۰۵

۱۶۱۲۶۰۰

۱۱۲۸۰۰۵
منافع
منهای

۱۹۱۹۲۵۳ ۳۷۴۸۹۵ ۴۴۴۵۹۵ ۴۸۲۸۹۵ ۴۸۴۵۹۵
نتیجه ۱۲۸۶۸۵۸- ۳۷۴۸۹۵ ۴۴۴۵۹۵ ۴۸۲۸۹۵ ۴۸۴۵۹۵

جدول محاسبه سود و زیان طرح در پنج سال
شرح سال اول سال دوم سال سوم سال چهارم سال پنجم
در آمد
منهای
هزینه جاری ۱۵۷۱۴۰۰

۹۳۹۰۰۵ ۱۵۰۲۹۰۰

۱۱۲۸۰۰۵
۱۵۷۲۶۰۰

۱۱۲۸۰۰۵

۱۶۱۰۹۰۰

۱۱۲۸۰۰۵
۱۶۱۲۶۰۰

۱۱۲۸۰۰۵
مازاد عملیات نقدی
منهای
استهلاک ۶۳۲۳۹۵

۸۶۵۴۷ ۳۷۴۸۹۵

۸۶۵۴۷ ۴۴۴۵۹۵

۸۶۵۴۷ ۴۸۲۸۹۵

۸۶۵۴۷ ۴۸۴۵۹۵

۸۶۵۴۷
نتیجه
به اضافه
تغییر در ارزش موجودی دام ۵۴۵۸۴۸
+
۱۳۵۰۰۰ ۲۸۸۳۴۸

+
۷۱۰۰۰۰ ۳۵۸۰۴۸
+
+
۴۳۵۰۰۰ ۳۹۸۰۴۸
+
۴۶۰۰۰۰
سود ناویژه
منهای
کارمزد تسهیلات ثابت وجاری
۶۸۰۸۴۸

۴۵۳۶۰۰ ۹۹۸۳۴۸

۳۴۴۹۶۰ ۹۴۳۰۴۸

۱۷۲۴۸۰ ۸۳۱۳۴۸

۱۲۷۶۸۰ ۸۵۸۰۴۸

۶۳۸۴۰
سود ویژه ۲۲۷۲۴۸ ۶۵۳۳۸۸ ۷۷۰۵۶۸ ۷۰۳۶۶۸ ۷۹۴۲۰۸

گردش وجوه نقدی برای پنج سال
شرح سال اول سال دوم سال سوم سال چهارم سال پنجم
سود ویژه

به اضافه
استهلاک ۲۲۷۲۴۸
+
۸۶۵۴۷ ۶۵۳۳۸۸
+
۸۶۵۴۷ ۷۷۰۵۶۸
۸۶۵۴۷ ۷۰۳۶۶۸
+
۸۶۵۴۷ ۷۹۴۲۰۸
+
۸۶۵۴۷
نتیجه غملیات نقدی
به اضافه
سرمایه گذاری متقاضی
به اضافه
تسهیلات ثابت و جاری
۳۱۳۷۹۶
+
۸۵۷۴۷۸
+
۲۸۵۸۲۵۸
۷۳۹۹۳۵ ۸۵۷۱۱۵ ۷۹۰۲۱۵ ۸۸۰۷۵۵
جمع وحوه نقدی
منهای
هزینه های سرمایه ای

منهای
اقساط تسهیلات ثابت و جاری ۴۰۲۹۵۳۲

۱۹۱۹۲۵۳

۷۷۶۰۰۰ ۷۳۹۹۳۵
۰

۷۷۶۰۰۰ ۸۵۷۱۱۵

۰

۷۷۶۰۰۰ ۷۹۰۲۱۵

۰

۴۵۶۰۰۰ ۸۸۰۷۵۵

۰

۴۵۶۰۰۰
بر داشت سود ۱۳۳۴۲۷۹ ۳۶۰۶۵- ۸۱۱۱۵ ۳۳۴۲۱۵ ۴۲۴۷۵۵

نتیجه :
با تو جه به طرح مذ کور اگر طرح با یک شرا یط مدیریتی بالا اجرا شود این طرح می تو اند ضمن سود او ری بالا و اشتغال زایی منا سب بخش مهمی از فرا ورده های دامی مورد نیاز جا معه را تا مین نما ید.

مقدمه :
یک راهنما برای تولید موفق، غذای مناسب برای گاو است. هزینه غذا بیشترین بهایی است که برای نگهداری گاو باید پرداخت. فهم مراحل ه

ضم نشخوارکنندگان و غذای اصلی آن ها، نیازمند غذا دادن و مدیریت خوب است.
در سال شش زمان کلیدی وجود دارد که وضعیت بدن دام مورد ارزیابی قرار گیرد . این زمان ها عبارتند از: اواسط دوره خشکی، زایمان، و تقریبا ۴۵، ۹۰، ۱۸۰،۲۷۰ روز بعد از شروع شیرواری.
آنچه در زیر می آید به شرح اهداف معین در خصوص وضعیت بدن دردوره خشکی می پردازد.
تغذیه گاو در دوران خشکی و تعادل کاتیون و آنیون در جیره گاو
دوره خشکی

نمره ایده آل وضعیت بدن برای یک گاو خشک ۵ و۳ می باشد. برای حصول عملکرد و سلامتی مطلوب در مراحل اولیه شیرواری که درپی دوره خشکی می آید، وضعیت بدن باید حداقل ۳ و حداکثر ۴ باشد.
اثبات شده است که یک گاو در طی دوره شیرواری چربی بدن را با بازده بیشتری نسبت به دوره خشکی ذخیره می کند. گاهاً یک گاو قبل از اینکه به نمره وضعیت قابل قبولی برسد، باید خشک گردد. از این رو یک مدیر باید گاوهای خشک را به منظور اضافه وزن و حصول نمره وضعیت مطلوب تغذیه کند. بدیهی است که یک برنامه تغذیه ای حساب شده همراه با بازدیدهای مکرر برای بالا رفتن وضعیت بدن گاوهای خشک( البته بدون چاق شدن گاو) ضروری است.
یک دوره خشکی ۸ تا ۶ هفتگی برای گاوها، به طور قابل توجهی باعث افزایش تولید شیر در دوره های بعدی نسبت به زمانی که دوره خشکی داده نشود، می گردد. اساساً مدت طولانی تر دوره خشکی، کل تولید شیر را برای هر دو دوره شیردهی کاهش می دهد . دلایل مختلفی برای تشریح اثرات سودمند دوره خشکی از جمله نیاز به جایگزین کردن ذخایر مواد مغذی بدن برای و احتیاجات جهت ساختن بافت ترشحی در پستان پیشنهاد شده است. بیشتر نتایج پژوهشی نشان می دهند که ذخیره دوباره مواد مغذی در بافت ها با وجود این که مهم است. ولی احتمالاً دلیل اصلی برای اثرات سودمند دوره خشکی نیست. برای مثال وقتی فقط به نصف پستان دوره خشکی داده می شود، این نیمه پستان به طور قابل توجهی شیر بیشتری در شیردهی بعدی تولید می کند گاو خشک باید به اندازه کافی تغذیه شود تا در یک وضعیت خوبی باشد. ولی نه به اندازه ای که در زمان زایش چاق شود.
گاوهای خیلی چاق در زمان زایش، نسبت به گاوهایی که درشرایط خوب هستند، بیماری و مشکلات زیادتری دارند. مشکلات گاو

های بیش از حد چاق به سندرم گاو چاق نامیده می شود. گاوهایی که جیره پرانرژی دریافت کرده اند ودوره خشکی طولانی تری داشته اند اکثراً به سندرم

گاو چاق مبتلا می شوند بعضی از مشکلات دیگر از جمله بروز تب شیر، کتوز، پیچ خوردگی شیردان، جفت ماندگی، ادم پستان، ورم پستان و مرگ همراه با این سندرم دیده می شود اگر گاو خوب تغذیه شده باشد . ممکن است به طور قابل توجهی طی نیمه دوم دوره شیردهی افزایش وزن داشته باشد. از این رومیزان بالای افزایش وزن در دوره خشکی مورد نیاز نیست گاو خشک باشد شرایط خوب بدنی در اواخر دوره شیردهی، قادر به تأمین انرژی مورد نیازش از علوفه با کیفیت مناسب می باشد. اگر گاو در ابتدای دوره خشکی تحت شرایط ضعی

فی به سر برده باشد و یا کیفیت علوفه خیلی پایین باشد کنسانتره کمی مورد نیاز است. مهم است که گاو خشک پروتئین، مواد معدنی، ویتامین و سایرمواد مغزی مورد نیازش را دریافت کند. اگر هر کدام از این مواد مغزی در علوفه کم باشد آن ها باید به صورت کنسانتره و یا مکمل تأمین شود. به غیر از انرژی، سایر مواد مغزی نیز برای گاو جهت تأمین حد مطلوب سلامت و برای تجدید ذخایر بدن مورد نیاز هستند. ازلحاظ اهمیت نسبی، تمام مواد مغذی برای توسعه یک جنین سالم مورد نیاز هستند. وقتی که گاو خشک به مقادیر کافی از هر یک از این مواد مغذی ضروری دریافت نکند، گوساله ممکن است ضعیف شود درصد پروتئین و چند ماده معدنی مورد نیاز جیره گاوهای خشک در مقایسه با گاوهای شیرده، کمی پایین تر است. اکثر جیره ای عملی برای گاوهای خشک باید حاوی مکمل نمک بوده و معمولاً به وسیله مواد معدنی کم مصرف غنی شده باشند به همین ترتیب، مکمل فسفر و کلسیم اغلب مورد نیاز است. در گاوهای خشک حدود دو هفته قبل از زایش، دادن کنسانتره شروع شود این عمل اجازه می دهد که میکروبهای شکمبه و بسته های متابولیکی گاو قبلاً به خوردن مقادیر قابل توجهی از کنسانتره که در اوایل دوره شیردهی مورد نیاز می باشد، عادت کنند. گاو خشک باید گوساله خود را در یک محیط تمیز و راحت به دنیا بیاورد.
علوفه خشک ساقه بلند و دارای کیفیت متوسط، بهترین خوراک علوفه ای برای گاوهای خشک به شمار می رود علوفه با کیفیت بالاتر ( از نظر انرژی و پروتئین ) از قبیل سیلوی ذرت و هیلاژ یونجه باید با احتیاط و محدودیت بیشتری مصرف شوند تا از افزایش بیش از حد نمره وضعیت جلوگیری به عمل آید.

استفاده از علوفه با کمیت و کیفیت مناسب، مکملهای با انرژی پایین و فیبربالا که حاوی مقدار کافی پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ها باشد می تواند در مقادیر کنترل شده به منظور دسترسی به افزایش نمره وضعیت به کار رود. حذف چربی اضافه در گاوهای خشک هم با استفاده از محدودکردن انرژی دریافتی طی دوره خشکی، عملکرد بعد ازآن را با مشکل مواجه نخواهد کرد.
طریقه خشک نمودن گاوهای شیرده
هدف از خشک کردن گاوها و فراهم کردن یک دوره استراحت بعد از دوره شیردهی بعدی است تا گاوها بتوانند حداکثر تولید را دردوره شیردهی بعدی داشته باشند. دوره خشک به غدد پستانی امکان استراحت بین دو دوره شیرواری را داده و به گاو اجازه می دهد تا مقداری از احتیاجات بدنش را ذخیره کند. مرحله خشک کردن باید تا حد امکان

سریع و بدون آسیب به پستان انجام گیرد. غالباً نحوه عمل بدین صورت است که اجازه داده می شود فشار داخل پستان به حدی برسد که ترشح شیر متوقف شده و در نهایت شیر باقی مانده در پستان جذب خون گردد. بهترین روش خشک کردن برای اغلب گاوها توقف یکباره دوشش و اجازه جذب هر چه سریعتر شیر است. دوشیدن دوره ای گاوها به دلیل کاهش فشار درون پستان، مرحل

ه خشک کردن را طولانی تر می نماید. توقف کاملدو شش، روش مناسبی برای گاوهایی که ورم پستان ندارند ویا گاوهای مبتلایی است که در طی دوره خشکی تحت درمان قرار خواهد گرفت. برای گاوهای پر تولید یا گاوهایی که سابقه شدید ورم کلینیکی پستان دارند، حذف تدریجی دوشش تا زمان خشک شدن کامل گاو مطلوب است. دوشش ناکامل بدلیل کاهش فشار پستان در دوشش موجب ترشح شیر بیشتر و طولانی شدن زمان خشک کردن گاو شده، لذا توصیه نمی شود. کاهش مصرف خوراک و محدودکردن آب تأثیر عمده ای در خشک کردن گاوها دارد

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.