مقاله مقایسه کمیت و کیفیت مواد مؤثره روغن اسانسی شش گونه از جنس آویشن (Thymus L.) در دو فاز رویشی و زایشی در استان یزد


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله مقایسه کمیت و کیفیت مواد مؤثره روغن اسانسی شش گونه از جنس آویشن (Thymus L.) در دو فاز رویشی و زایشی در استان یزد دارای ۱۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مقایسه کمیت و کیفیت مواد مؤثره روغن اسانسی شش گونه از جنس آویشن (Thymus L.) در دو فاز رویشی و زایشی در استان یزد  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقایسه کمیت و کیفیت مواد مؤثره روغن اسانسی شش گونه از جنس آویشن (Thymus L.) در دو فاز رویشی و زایشی در استان یزد،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مقایسه کمیت و کیفیت مواد مؤثره روغن اسانسی شش گونه از جنس آویشن (Thymus L.) در دو فاز رویشی و زایشی در استان یزد :

تعداد صفحات :۱۸

آویشن Thymus متعلق به تیره Lamiaceae بوده و بالغ بر ۲۱۵ گونه از آن در سراسر جهان یافت می شود. این جنس در ایران ۱۸ گونه معطر چند ساله دارد که از میان آنها ۴ گونه در انحصار ایران هستند. این تحقیق به منظور بررسی و مقایسه کمیت و کیفیت مواد مؤثره ثانوی روغن اسانسی شش گونه از آویشن کشت شده در ایستگاه تحقیقات گیاهان دارویی استان یزد شامل Thymus kotschyanus، T.fedchenkoi، T. lancifolius،pubescens ،T. daenensis و T. migricus، مورد مطالعه قرارگرفت. از سر شاخه‌های گیاه قبل و هنگام گلدهی کامل برداشت صورت گرقت و پس از خشک کردن در سایه به روش تقطیر با آب )طرح کلونجر) اسانس گیری و بوسیله GC و GC/MS تجزیه و شناسایی اسانس‌ها صورت گرفت. بررسی به عمل آمده از نمونه‌های اسانس گیری شده قبل از گلدهی، بیشترین میزان بازده اسانس۳۶/۲درصد به گونه T. daenensis و بیشترین میزان تولید اسانس ۰۳/۱۰ کیلوگرم در هکتار مربوط به T. fedchonkoi، کارواکرول با مقدار ۷/۶۲ درصد مهمترین ماده موثره اسانس گونهT. Kotschyanus در حالی که تیمول با ۴/۶۹ درصد در گونه T. lancifolius، بورنئول (۴۱/۱۴ درصد) و گاما- تریینن ۴۱/۸ درصد در گونه T. fedchenkoi، ترکیب سینئول با ۴۸/۸ درصد در گونه T. pubescens و پارا-سیمن ۹۴/۱۱ درصد درگونهT. migricus از مهمترین ترکیبات گونه‌ها در فاز قبل از گلدهی در گونه‌های مختلف آویشن بودند، حال آنکه در فاز گلدهی بیشترین بازده اسانس ۵۲/۳ درصد متعلق به گونهT. daenensis و بیشترین میزان تولید اسانس ۸۸/۲۰ کیلوگرم در هکتار به T.lancifolius و حداکثر میزان ترکیبات عمده اسانس در گونه T. fedchenkoi شامل پارا- سیمن، ۱و۸- سینئول، گاما- ترپینن و کارواکرول به‌ترتیب ۱۹/۱۱، ۱۴/۱۲، ۷۴/۱۰، ۳/۴۷ درصد، بورنئول ۷/۱۲درصد در گونه T. pubescens، تیمول ۲۶/۷۳ درصد در گونه T. daenensis گزارش شد. به‌طورکلی با توجه به میزان بازده اسانس، تولید اسانس در هکتار و همچنین مواد موثره دارویی بهترین زمان برداشت گیاه در زمان گلدهی می‌باشد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.