مقاله تأثیر ده روز مصرف دارچین بر شاخصهای بیوشیمیایی و عملکردی کوفتگی عضلانی تأخیری
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله تأثیر ده روز مصرف دارچین بر شاخصهای بیوشیمیایی و عملکردی کوفتگی عضلانی تأخیری دارای ۲۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تأثیر ده روز مصرف دارچین بر شاخصهای بیوشیمیایی و عملکردی کوفتگی عضلانی تأخیری کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تأثیر ده روز مصرف دارچین بر شاخصهای بیوشیمیایی و عملکردی کوفتگی عضلانی تأخیری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تأثیر ده روز مصرف دارچین بر شاخصهای بیوشیمیایی و عملکردی کوفتگی عضلانی تأخیری :
تعداد صفحات :۲۷
کوفتگی عضلانی حالتی ناخوشایند همراه با درد در عضلات اسکلتی است که عمدتاً متعاقب فعالیت عضلانی برونگرا و یا غیر معمول ایجاد میشود. دستیابی به روشی آسان و بیضرر برای پیشگیری از این عارضه یا درمان آن، از دغدغههای رایج مربیان و ورزشکاران است. این پژوهش با هدف بررسی اثرات مصرف خوراکی پودر دارچین به مدت ده روز بر تغییرات شاخصهای بیوشیمیایی و نشانههای عملکردی کوفتگی عضلانی تأخیری(DOMS) متعاقب یک جلسه فعالیت عضلانی برونگرا انجام شد. تعداد ۲۴ دانشجوی پسر غیرفعال سالم و فاقد علائم کوفتگی عضلانی دانشگاه محقق اردبیلی با دامنه سنی (۱۴/۱±1/19سال) به طور تصادفی به دو گروه تجربی (۱۰ نفر) و شاهد (۱۴ نفر) تقسیم شدند. آزمودنیهای گروه تجربی، یک هفته قبل و سه روز بعد از ایجاد کوفتگی عضلانی، روزانه ۶ عدد کپسول حاوی ۴۲۰ میلیگرم پودر دارچین (روزانه ۵۲/۲ گرم) و گروه شاهد ۶ عددکپسول حاوی ۳۰۰ میلیگرم ماده بی اثر لاکتوز (دو عدد صبح، دو عدد ظهر و دو عدد شب) بعد یا حین صرف وعدههای غذایی مصرف کردند. پروتکل ایجاد کوفتگی عضلانی به صورت وزنه زدن با ۸۰ درصد یک تکرار بیشینه در چهار نوبت و هر نوبت با ۲۰ تکرار و ۳ دقیقه استراحت بین هر نوبت اجرا شد. یک هفته قبل از ایجاد کوفتگی عضلانی و نیز بلافاصله بعد، ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت بعد از اجرای پروتکل ایجاد کوفتگی عضلانی، نیروی بیشینه ایزومتریک و ایزوتونیک، درد ادراکی، دامنه حرکتی زانو، اندازهگیری محیط ران و غلظت آنزیمهای کراتینکیناز (CPK) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) پلاسما اندازهگیری شد. از آزمونهای تحلیل واریانس دو عاملی با اندازهگیریهای مکرر و تصحیح بونفرونی برای تعیین اثر دارچین در هر گروه مختلف و از آزمون تی غیروابسته برای مقایسه نتایج بین دو گروه در هر مرحله زمانی استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد مصرف روزانه ۵۲/۲ گرم پودر دارچین به مدت ده روز موجب کاهش قابل ملاحظه و معناداری در غلظت آنزیم CPK و LDH شد (۰۰۰۱/0P<). حداکثر قدرت ایزومتریک گروه تجربی نسبت به گروه کنترل معنادار نبود، ولی حداکثر قدرت ایزوتونیک گروه تجربی نسبت به گروه کنترل، ۲۴(۰۵/0P<)، ۴۸ (۰۰۱/0P≤) و ۷۲(۰۰۰۱/0P<) ساعت بعد از کوفتگی عضلانی افزایش معناداری را نشان داد. گروه مصرف کننده دارچین به طور معناداری تغییرات محیط ران کمتری نسبت به گروه کنترل داشت (۰۰۱/0P<). دامنه حرکتی مفصل زانو در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل، ۴۸ و ۷۲ ساعت بعد از کوفتگی عضلانی افزایش معناداری نشان میدهد (۰۰۱/0P<). درد ادراکی درگروه تجربی، بلافاصله، ۴۸ و ۷۲ ساعت بعد از کوفتگی عضلانی به طور معناداری کمتر از گروه کنترل بود (۰۰۰۱/0P<). نتایج این تحقیق نشان داد ده روز مصرف خوراکی دارچین در پیشگیری از DOMS موثر بود و به طور قابل ملاحظه و معناداری علائم آزمایشگاهی و عملکردی کوفتگی عضلانی تاخیری را تحت تاثیر قرار داده است.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.