مقاله محاسبه مزیت نسبی محصولات زراعی و باغی استان فارس


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله محاسبه مزیت نسبی محصولات زراعی و باغی استان فارس دارای ۲۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله محاسبه مزیت نسبی محصولات زراعی و باغی استان فارس  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله محاسبه مزیت نسبی محصولات زراعی و باغی استان فارس،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله محاسبه مزیت نسبی محصولات زراعی و باغی استان فارس :

تعداد صفحات:۲۰

چکیده:

استان فارس یکی از قطب های کشاورزی کشور است که با سرمایه گذاری مناسب و برنامه ریزی شده می تواند به عنوان یکی از مراکز اصلی تولید و صادرات انواع محصولات کشاورزی ، عمل کند. توسعه صادرات و افزایش تنوع آن بستگی به توان تولیدی و قدرت رقابتی محصولات کشاورزی تولید شده استان در بازار جهان دارد و قدرت رقابتی محصولات کشاورزی نیز متاثر از عواملی نظیر قیمت و کیفیت آنها می باشد . یکی از شاخصهایی که برای اندازه گیری قدرت رقابتی محصولات تولیدی یک کشور در بازار جهانی استفاده می شود، شاخص مزیت نسبی است. بر اساس این شاخص اگر کشوری یا منطقه ای عوامل و نهاده های تولید فراوان داشته و بتواند کالا را کم هزینه تر از سایر مناطق تولید و به بازار جهانی عرضه نماید، در تولید آن کالا مزیت نسبی داشته ومی تواند در مقابل سایر رقبا بازار صادراتی خود را حفظ نماید. این مفهوم از مزیت نسبی توجه خود را به رقابت بین تولید داخلی و تولید در کشورهای رقیب معطوف می کند. مفهوم دیگری از مزیت نسبی نیز وجود دارد که به مقایسه تولید محصول در مناطق مختلف یک کشور پرداخته و موقعیت آن را نسبت به دیگر مناطق می سنجد. این مفهوم بیشتر فیزیکی بوده و قیمت ها در تعیین آن نقشی ندارند . در این مطالعه مزیت نسبی محصولات عمده زراعی ، گندم، (آبی و دیم)، جو (آبی و دیم) ، ذزت دانه ای، شلتوک، سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز، پنبه، چغندر قند، دانه های روغنی و محصولات باغی انگور(آبی و دیم)، انجیر (آبی و دیم)، خرما (آبی و دیم)، سیب، پرتقال، لیموشیرین و انار در سال زراعی ۸۲-۸۳ در استان فارس تعیین شده است. با توجه به تفاوت موجود در تعریف مزیت نسبی، برای محاسبه آن از دو نوع شاخص استفاده شده است. شاخص های نوع اول منفعت خالص اجتماعی (NSP) ، هزینه منابع داخلی (DRC) و نسبت هزینه به منفعت اجتماعی (SCB) را شامل می شوند. شاخص های نوع دوم شامل شاخص کارایی مزیت (EAI) ، شاخص مقیاس مزیت (SAI) و شاخص جمعی مزیت (AAI) هستند که با مقایسه عملکرد و سطح زیر کشت مناطق مختلف محاسبه می شوند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.