مقاله بررسی صفات کیفی و روابط آنها با عملکرد در لاین های امید بخش برنج ). )Oryza sativa


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله بررسی صفات کیفی و روابط آنها با عملکرد در لاین های امید بخش برنج ). )Oryza sativa دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی صفات کیفی و روابط آنها با عملکرد در لاین های امید بخش برنج ). )Oryza sativa  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی صفات کیفی و روابط آنها با عملکرد در لاین های امید بخش برنج ). )Oryza sativa،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی صفات کیفی و روابط آنها با عملکرد در لاین های امید بخش برنج ). )Oryza sativa :

تعداد صفحات :۱۶

به منظور بررسی صفات کیفی ۱۰ لاین امید بخش برنج و ۴ رقم هاشمی، کادوس، بهار ۱ و نعمت، آزمایشی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی باچهار تکرار در موسسه تحقیقات برنج کشور )رشت(، در سال ۱۳۸۷ به اجرا در آمد. لاین های مورد بررسی در این آزمایش، منتج از دورگ گیریواریته نعمت به عنوان والد مادری با تعدادی از والدین محلی خوش کیفیت به عنوان والد متنوع پدری تهیه شده است. صفات کیفی شامل مقدارآمیلوز، درجه حرارت ژلاتینی شدن، تعیین قوام ژل، اندازه و شکل دانه، طویل شدن دانه، عطر بعد از مرحله برداشت و تبدیل برنج، در آزمایشگاهاندازه گیری شدند. طبق نتایج حاصله در تمام صفات مورد بررسی اختلاف معنی داری بین لاین های امید بخش با ارقام شاهد وجود داشت. لاین۲۲۳ ، کیفیت بالاتری داشت زیرا دارای آمیلوز متوسط) ۲۸ / ۲۲ %(، دمای ژلاتینی شدن متوسط)نمره ۶۳ / ۴( و افزایش دانه خوب بوده و از نظر عطر باهیبرید بهار ۱ اختلاف معنی داری نداشت. بالاترین عملکرد دانه مربوط به لاین ۴۱۵ با عملکرد ۶/ ۷۴ تن در هکتار بدست آمد اما از نظر صفات کیفینسبت به بقیه لاین هایی که عملکرد کمتری داشتند، در وضعیت پایین تری قرار گرفت. لاین های ۱۰۸ و ۲۰۹ از نظر خصوصیات فیزیکی و شیمیاییمشابه و معطر بودند. طبق مقایسات گروهی انجام شده، طویل شدن دانه در رقم محلی)طارم هاشمی( بیشتر از ارقام اصلاح شده بود. همبستگیمثبت و معنی داری نیز بین درصد آمیلوز و درجه حرارت ژلاتینی شدن با میزان عملکرد دانه وجود داشت. اما صفاتی مانند طول دانه بعد از پختو طویل شدن دانه )ری آمدن( همبستگی منفی و معنی داری با عملکرد نشان دادند. در این تحقیق لاین هایی با خصوصیات کیفی بالاتر عملکردپایین تری داشتند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.