مقاله بررسی آنیو پلوئیدی در توده های تتراپلوئید چغندر قند و نتاج تریپلوئید آنها
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله بررسی آنیو پلوئیدی در توده های تتراپلوئید چغندر قند و نتاج تریپلوئید آنها دارای ۱۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی آنیو پلوئیدی در توده های تتراپلوئید چغندر قند و نتاج تریپلوئید آنها کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی آنیو پلوئیدی در توده های تتراپلوئید چغندر قند و نتاج تریپلوئید آنها،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی آنیو پلوئیدی در توده های تتراپلوئید چغندر قند و نتاج تریپلوئید آنها :
تعداد صفحات :۱۸
در گیاهان تتراپلوئید به دلیل تشکیل دستههای کروموزومی چهارتائی, سهتائی, دوتائی و منفرد در متافاز اول، روند میوز نامنظم است و بسته به میزان جفت شدن کروموزومها، جدا شدن آنها در مرحله آنافاز غیریکنواخت بوده و در نتیجه در انتهای تقسیم میوز گامتهائی بدست میآید که تعداد کروموزومشان کمتر یا بیشتر و یا کمتر از حد معمول است. با تلاقی این گامتها با یکدیگر یا با گامتهای والد مادری دیپلوئید، نتاجی بدست میآید که از نظر سطح کروموزومی نامنظم بوده و آنیوپلوئید (aneuploid) هستند. این پدیده ممکن است روی عملکرد و مقدار قند ریشه مؤثر باشد. در این تحقیق به منظور تعیین درصد فراوانی آنیوپلوئیدی در تودههای تتراپلوئید و نتاج تریپلوئید آنها از سه توده تتراپلوئید به شماره ۵۵-۱۰۰۲۶، ۵۶-۱۰۹۸۰ و ۵۷-۱۱۴۷۹ استفاده شده است که به ترتیب عبارتند از نسلهای دوم، سوم و چهارم فرآیند تهیه رگههای تتراپلوئید از رگههای دیپلوئید از تلاقی هر یک از تودههای مذکور با یک رگه نرعقیم، نتاج تریپلوئید نیز بدست آمده است که در آزمایشهای مقایسه ارقام، عملکرد خوبی نشان دادهاند. سه توده تریپلوئید به ترتیب عبارت از ۵۵-۱۰۰۳۵، ۵۶-۱۰۹۸۶ و ۵۷-۱۱۴۸۸ بودند. هر یک از تودههای تتراپلوئید مورد نظر و نتاج تریپلوئید آنها در دو سطح ریشه و گیاهچه مورد بررسی و شمارش کروموزومی قرار گرفت. متوسط فراوانی آنیوپلوئیدی در بین سه توده تتراپلوئید در سطح ریشه حدود ۲۹ درصد و در سطح گیاهچه ۲۴ درصد بود، این مقدار در نتاج تریپلوئید به ترتیب حدود ۱۷ و ۱۰ درصد بود. گیاهان آنیوپلوئید در هر توده به همراه تعدادی بوته که دارای سطح منظم کروموزومی بودند از نظر عملکرد و درصد قند و چند پارامتر دیگر تحت ارزیابی قرار گرفتند، طبق نتایج حاصل، آنیوپلوئیدی موجب کاهش قند به میزان ۱ تا ۵/۱ درصد و کاهش محصول به میزان ۴ تا ۵ درصد می شود. به منظور تعیین اثر سلکسیون بر کاهش پدیده آنیوپلوئیدی در تودههای تتراپلوئید، از هر توده تعدادی بوته که از نظر سطح پلوئیدی منظم و دارای ۳۶ کروموزوم بودند انتخاب و در محیطی کاملاً ایزوله بذرگیری شدند. مقداری از بذر بدست آمده جهت تولید ریشه مورد استفاده قرار گرفت و با بررسی و شمارش کروموزومی ریشههای مورد نظر میزان آنیوپلوئیدی در بذرهای بدست آمده تعیین گردید. نتایج حاصل نشان میدهد حتی با انتخاب گیاهانی که از نظر سطح پلوئیدی منظماند، بذرگیری از آنها نیز نمیتواند مانع از بروز این پدیده شود.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.