مقاله ارزیابی تحمل خشکی در ژنوتیپ‌های پیشرفت? گندم نان در شرایط مزرعه و آزمایشگاه


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله ارزیابی تحمل خشکی در ژنوتیپ‌های پیشرفت? گندم نان در شرایط مزرعه و آزمایشگاه دارای ۲۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ارزیابی تحمل خشکی در ژنوتیپ‌های پیشرفت? گندم نان در شرایط مزرعه و آزمایشگاه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ارزیابی تحمل خشکی در ژنوتیپ‌های پیشرفت? گندم نان در شرایط مزرعه و آزمایشگاه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ارزیابی تحمل خشکی در ژنوتیپ‌های پیشرفت? گندم نان در شرایط مزرعه و آزمایشگاه :

تعداد صفحات :۲۹

به‌منظور ارزیابی تحمل خشکی تعدادی از ارقام و لاین‌های پیشرفت گندم نان، پژوهشی در مزرعه و آزمایشگاه (مرحل جوانه‌زنی) انجام شد. در آزمایش مزرعه‌ای ۲۰ ژنوتیپ گندم نان در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار و در شرایط بدون تنش و تنش رطوبتی انتهای فصل ارزیابی شدند. تیمارهای مورد بررسی در ارزیابی آزمایشگاهی، ترکیبات فاکتوریل ۲۰ ژنوتیپ مورد مطالعه و چهار سطح تنش خشکی (صفر، ۴/۰-، ۸/۰- و ۲/۱- مگاپاسکال) بودند. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد. ژنوتیپ‌های مورد بررسی از نظر عملکرد دانه در شرایط تنش و بدون تنش تفاوت معنی‌داری داشتند. نتایج تحلیل همبستگی بین شاخص‌های مقاومت به خشکی و عملکرد دانه نشان داد که شاخص تحمل تنش (STI) ، شاخص میانگین بهره‌وری (MP) و شاخص میانگین هندسی بهره‌وری (GMP) برای شناسایی ژنوتیپ‌های با عملکرد بالا در هر دو شرایط تنش و بدون تنش خشکی مناسب هستند. به‌طور کلی بر اساس شاخص‌های مقاومت به خشکی مبتنی بر عملکرد دانه ژنوتیپ‌های شماره ۱۸ و ۱۹ به‌عنوان ژنوتیپ‌های تحمل کنند تنش خشکی شناخته شدند. در بررسی آزمایشگاهی، در اثر افزایش سطوح تنش خشکی تمامی صفات اندازه‌گیری شده کاهش یافتند. سرعت جوانه‌زنی نسبت به درصد جوانه‌زنی حساسیت بیشتری به خشکی داشت. طول ساقه‌چه نیز در مقایسه با طول ریشه‌چه از حساسیت بیشتری به خشکی برخوردار بود. بنی جوانه‌زنی نسبت به سایر صفات بررسی شده، به‌عنوان حساس‌ترین صفت به خشکی شناخته شد. در بررسی آزمایشگاهی ژنوتیپ‌های شماره ۲ (کراس‌البرز)، ۶ و ۱۳ نسبت به سایر ژنوتیپ‌ها از تحمل خشکی بالاتری در مرحل جوانه‌زنی برخوردار بودند. در این تحقیق بین صفات اندازه‌گیری شده در آزمایشگاه با STI رابط معنی‌داری مشاهده نشد. بر اساس این نتایج صفات جوانه‌زنی به‌عنوان معیارهای غیر مستقیم جهت انتخاب ژنوتیپ‌های متحمل به‌خشکی در مراحل اولی رشد مناسب نبودند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.