مقاله بررسی تأثیر ویتامینE خوراکی در کاهش درد لگنی در قاعدگی دردناک اولیه


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله بررسی تأثیر ویتامینE خوراکی در کاهش درد لگنی در قاعدگی دردناک اولیه دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی تأثیر ویتامینE خوراکی در کاهش درد لگنی در قاعدگی دردناک اولیه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی تأثیر ویتامینE خوراکی در کاهش درد لگنی در قاعدگی دردناک اولیه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی تأثیر ویتامینE خوراکی در کاهش درد لگنی در قاعدگی دردناک اولیه :

تعداد صفحات :۱۲

مقدمه: دیسمنوره یا قاعدگی دردناک در حدود ۵۰% از زنان در سنین باروری دیده می‌شود که شایع ترین شکایت ژنیکولوژیک در بین زنان جوان و نیز شایع ترین علت غیبت از مدرسه یا محل کار است. بنابراین یافتن درمانی بدون عارضه که بتواند آن را کنترل کند همیشه مد نظر بوده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر ویتامین E خوراکی در کاهش درد لگن زنان مبتلا به دیسمنوره اولیه می‌باشد.
روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور بر روی ۹۴ زن مبتلا به دیسمنوره اولیه صورت گرفت. زنان به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. برای گروه مورد (۴۲ نفر) ویتامین E،۴۰۰ واحد روزانه از ۲ روز قبل تا ۳ روز بعد از شروع خونریزی (جمعاً ۵ روز) و در دو سیکل متوالی تجویز شد و برای گروه شاهد (۵۲ نفر)، دارونما دقیقاً به شکل و مزه و بوی ویتامین E گروه مورد ساخته شده بود به صورت مشابه با گروه مورد تجویز شد. شدت درد یک ماه قبل از شروع مطالعه در بیماران با استفاده از خط کش درد VAS سنجش شد و در ۲ ماه بعد از مطالعه نیز به همان صورت ارزیابی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه ۱۵) و آزمون های آماری کای اسکوئر، آزمون تی زوجی و آزمون تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: تفاوت آماری معنی‌داری بین دو گروه از نظر گروه خون، سن، سابقه خانوادگی دیسمنوره، میزان تحصیلات و شاخص توده بدنی وجود نداشت. میانگین شدت درد قبل از درمان در گروه کنترل ۷۵/۱±15/7 و در گروه مورد ۸۲/۱±47/7 بود که تفاوت آماری معنی‌داری نشان نداد (۳/۰=p). میزان شدت درد یک ماه پس از مصرف دارونما (۰۰۱/۰=p) و ۲ ماه پس از مصرف دارونما (۰۰۱/۰=p) نسبت به قبل از درمان کاهش معنی‌داری را نشان داد. میزان شدت درد یک ماه و ۲ ماه پس از مصرف ویتامین ای (۰۰۱/۰=p) نسبت به قبل از درمان کاهش معنی‌داری را نشان داد. میزان شدت درد یک ماه پس از مصرف ویتامین E، ۴/۲±41/5 و پس از مصرف دارونما ۰۸/۲±76/5 بود، (۱/۰=p) و دو ماه پس از مصرف ویتامین E، ۸۹/۱±73/4 و پس از مصرف دارونما ۰۵/۲±35/5 بود، (۶/۰=p) تفاوت معنی‌داری بین دو گروه مشاهده نشد. میزان کاهش درد در گروه دارونما دو ماه پس از درمان، ۴/۲±8/1- و در گروه ویتامین E، ۱/۲±7/2- بود که تفاوت معنی‌داری را نشان داد (۰۴/۰=p).
نتیجه گیری: دارونما و ویتامین E هر دو باعث کاهش درد لگن در دیسمنوره اولیه شدند ولی ویتامین E سبب کاهش درد بیشتری شد و با توجه به بی خطر بودن آن، می تواند به عنوان یک روش درمان ساده برای دیسمنوره استفاده شود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.