مقاله ارتباط ناتوانی در زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس با اختلال عملکرد ادراری- جنسی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله ارتباط ناتوانی در زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس با اختلال عملکرد ادراری- جنسی دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ارتباط ناتوانی در زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس با اختلال عملکرد ادراری- جنسی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ارتباط ناتوانی در زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس با اختلال عملکرد ادراری- جنسی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ارتباط ناتوانی در زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس با اختلال عملکرد ادراری- جنسی :

تعداد صفحات :۱۳

مقدمه: مولتیپل اسکلروزیس، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های خودایمنی مزمن سیستم عصبی مرکزی و یکی از علل ناتوانی پیشرونده در افراد جوان که از توان جنسی برخوردارند، می‌باشد. این ناتوانی می‌تواند با مشکلات ادراری و جنسی که تمامی ابعاد زندگی آنها را متأثر می کند، همراه باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط ناتوانی با اختلال عملکرد ادراری – جنسی در زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس انجام شد.
روش کار: این مطالعه توصیفی- ‌همبستگی در سال ۱۳۹۲ بر روی ۷۸ زن مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه‌کننده به درمانگاه اعصاب بیمارستان قائم (عج) انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها شامل فرم مشخصات فردی همراه با سؤالات مربوط به مشکلات ادراری، مقیاس سطح ناتوانی کروتزکه و پرسشنامه شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI) بود. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS (نسخه ۱۹) و روش‌های آمار توصیفی و تحلیلی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی‌دار در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: بیماران در دو سطح ناتوانی خفیف (۶/۵۲%) و متوسط (۴/۴۷%) شرکت داشتند. بیشترین و کمترین فراوانی به ترتیب در حوزه رضایت‌مندی (۶/۴۳%) و درد جنسی (۳/۱۰%) بود. ۳۰ نفر (۵/۳۸%) در بیش از سه حوزه اختلال عملکرد جنسی دچار مشکل بودند. در ارتباط با شیوع اختلالات ادراری، بیشترین و کمترین فراوانی به ترتیب مربوط به فوریت در دفع ادرار (۳۰%) و بی‌اختیاری ادراری (۵/۲%) بود. بر اساس ضریب همبستگی پیرسون، ارتباط آماری معکوس و معنی‌داری بین سطح ناتوانی و اختلال عملکرد جنسی وجود داشت (۰۰۱/۰=p، ۶۱/۰- =r). بر اساس تحلیل رگرسیون، سطح ناتوانی متوسط، سن بالا، سال­های تشخیص بیماری و نوع بیماری عود کننده – بهبود یابنده، بیشترین تأثیر را بر اختلال عملکرد جنسی داشتند.
نتیجه‌گیری: بروز اختلالات ادراری – جنسی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس تمامی ابعاد زندگی را تحت تأثیر قرار می­دهد، بنابراین در ارزیابی بیماران باید تمرکز بیشتری بر این اختلالات داشت و زمینه جهت اجرای برنامه­های توانبخشی برای بیماران فراهم گردد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.