مقاله یافته‏ های بالینی و دموگرافیک بیماران مبتلا به ضایعات اگزوفیتیک محیطی در مراجعه کنندگان به بخش بیماری‏های دهان دانشکده دندانپزشکی مشهد-ایران در طی سال‏های۸۶-۱۳۸۳


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله یافته‏ های بالینی و دموگرافیک بیماران مبتلا به ضایعات اگزوفیتیک محیطی در مراجعه کنندگان به بخش بیماری‏های دهان دانشکده دندانپزشکی مشهد-ایران در طی سال‏های۸۶-۱۳۸۳ دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله یافته‏ های بالینی و دموگرافیک بیماران مبتلا به ضایعات اگزوفیتیک محیطی در مراجعه کنندگان به بخش بیماری‏های دهان دانشکده دندانپزشکی مشهد-ایران در طی سال‏های۸۶-۱۳۸۳  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله یافته‏ های بالینی و دموگرافیک بیماران مبتلا به ضایعات اگزوفیتیک محیطی در مراجعه کنندگان به بخش بیماری‏های دهان دانشکده دندانپزشکی مشهد-ایران در طی سال‏های۸۶-۱۳۸۳،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله یافته‏ های بالینی و دموگرافیک بیماران مبتلا به ضایعات اگزوفیتیک محیطی در مراجعه کنندگان به بخش بیماری‏های دهان دانشکده دندانپزشکی مشهد-ایران در طی سال‏های۸۶-۱۳۸۳ :

تعداد صفحات :۱۷

مقدمه: ضایعات برجسته محیطی گروه شایعی از ضایعات دهانی هستند که طیف وسیعی از ضایعات با پاتوژنزهای مختلف را در برمی‏گیرند. تعیین فراوانی انواع این ضایعات و یافته‏های دموگرافیک و نمای آنها می‏تواند در تشخیص، پیشگیری و درمان آنها کمک کننده باشد. اما مطالعه در زمینه فراوانی و اشکال بالینی این ضایعات در ایران بسیار محدود انجام شده است. از این رو مطالعه ۴ ساله گذشته نگر با هدف تعیین فراوانی انواع مختلف ضایعات برجسته محیطی در بیماران مراجعه کننده به بخش بیماری‏های دهان دانشکده دندانپزشکی مشهد انجام شد.
مواد و روش‏ها: این مطالعه توصیفی و گذشته نگر بر روی پرونده‏های ۱۶۶ بیمار مبتلا به ضایعات اگزوفیتیک محیطی، از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۶ در بخش بیماری‏های دهان دانشکده دندانپزشکی مشهد صورت گرفت. اطلاعات دموگرافیک (سن و جنس بیماران) و نیز یافته‏های بالینی مربوط به ضایعه (اندازه، تعداد، مکان، …) در چک لیست‏ها ثبت گردید و نتایج توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آمار توصیفی، توصیف گردید.
یافته‏ها: در مطالعه ما شیوع ضایعات برجسته محیطی در زنان بیشتر از مردان بود (۲/۳F/M:). این ضایعات در گروه سنی ۴۰ تا ۶۰ سال از فراوانی بیشتری برخوردار بودند (۵/۳۳%) و شایع‏ترین محل درگیری لثه بود (۰/۴۴%). هیپرپلازی‏های واکنشی شایع‏ترین گروه این ضایعات (۴/۷۴%) و SCC شایع‏ترین تومور بدخیم در این بررسی تعیین گردید. سیر ضایعات در ۳/۷۱% موارد بین یک تا ۱۲ ماه بود و شکایت اصلی اکثر بیماران تورم بود (۶/۷۸%).
نتیجه گیری: نتایج بدست آمده در این مطالعه مشابه مطالعات سایر کشورها بود. اما این مطالعه مشخص نمود که ثبت دقیق مشاهدات بالینی در پرونده بیماران نیاز اساسی جهت انجام مطالعات اپیدمیولوژیک بوده و دقت در نمای بالینی و انجام بیوپسی در صورت نیاز باعث تشخیص دقیق‏تر این ضایعات می‏گردد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.