مقاله تاثیر شیاف دیکلوفناک در بروز پانکراتیت و خونریزی بعد از ERCP در بیماران مبتلا به سنگ مجاری صفراوی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله تاثیر شیاف دیکلوفناک در بروز پانکراتیت و خونریزی بعد از ERCP در بیماران مبتلا به سنگ مجاری صفراوی دارای ۱۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تاثیر شیاف دیکلوفناک در بروز پانکراتیت و خونریزی بعد از ERCP در بیماران مبتلا به سنگ مجاری صفراوی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاثیر شیاف دیکلوفناک در بروز پانکراتیت و خونریزی بعد از ERCP در بیماران مبتلا به سنگ مجاری صفراوی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تاثیر شیاف دیکلوفناک در بروز پانکراتیت و خونریزی بعد از ERCP در بیماران مبتلا به سنگ مجاری صفراوی :

تعداد صفحات :۱۸

مقدمه کلانژیوگرافی آندوسکوپیک عقب‌گرد (ERCP) به عنوان یک روش تشخیصی و درمانی مورد استفاده در بیماریهای مجاری صفراوی و پانکراس دارای عوارضی متعددی از جمله پانکراتیت، خونریزی، سوراخ شدگی و عوارض قلبی عروقی می باشد. در بررسی های اخیر نشان داده شد که استفاده از ضدالتهاب های غیر استیروئیدی قبل از ERCP احتمال پانکراتیت بعد از ERCP را کاهش می دهد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تاثیر استفاده از شیاف دیکلوفناک در کاهش عارضه خونریزی و پانکراتیت بعد از ERCP در بیماران مبتلا به سنگ مجاری صفراوی انجام شد.
روش کار این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سویه کور در فاصله بهمن ۱۳۹۱ تا مهر ۱۳۹۲ بر روی ۱۶۰ بیمار مبتلا به سنگ مجارای صفراوی که نیاز به ERCP داشتند انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه ۸۰ نفره تحت درمان شیاف دیکلوفناک و تحت درمان شیاف استامینوفن تقسیم شدند. میزان بروز پانکراتیت و خونریزی بعد از ERCP بر اساس علائم بالینی و یافته های آزمایشگاهی ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری کولموگروف-اسمیرنوف، کای دو و آزمون دقیق فیشر، آزمون استیودنت و من ویتنی انجام شد. میزان p-value کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد.
نتایج میانگین سن بیماران ۱۷.۰۰±61.24 سال و نسبت زن به مرد ۸۹ به ۷۱ بود که از نظر سن و جنس در دو گروه شاهد و مورد تفاوت معنادار آماری نداشتند. در بیماران دریافت کننده شیاف دیکلوفناک ۹ مورد (۳/۱۱ %) و در بیماران تحت درمان شیاف استامینوفن ۱۱ مورد (۸/۱۳ %) پانکراتیت خفیف داشتند. در گروه شاهد ۲ مورد (۵/۲ %) و در گروه مورد هیچ موردی از پانکراتیت شدید ملاحظه نشد. بیست و یک بیمار (۳/۲۶ %) دریافت کننده شیاف استامینوفن و ۲۸ بیمار (۵/۳۵ %) دریافت کننده شیاف دیکلوفناک حین برش اسفنکتر خونریزی نداشتند (۴۸۸/0p-value=؛ ۵۴/۱Fisher”s exact test =).
نتیجه گیری نتایج این مطالعه نشان داد تجویز دیکلوفناک تاثیری در کاهش بروز پانکراتیت و عارضه خونریزی بعد از ERCP نداشت.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.