مقاله گونه‌شناسی خانه‌های سنتی (مطالع? موردی: روستای هلسم- شهرستان چرداول)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
12 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله گونه‌شناسی خانه‌های سنتی (مطالع? موردی: روستای هلسم- شهرستان چرداول) دارای ۲۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله گونه‌شناسی خانه‌های سنتی (مطالع? موردی: روستای هلسم- شهرستان چرداول)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله گونه‌شناسی خانه‌های سنتی (مطالع? موردی: روستای هلسم- شهرستان چرداول)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله گونه‌شناسی خانه‌های سنتی (مطالع? موردی: روستای هلسم- شهرستان چرداول) :

تعداد صفحات :۲۸

معماری بومی روستایی مناطق غربی ایران، در گذر زمان، به آرامی تکامل یافته و دارای بنیان­ها، مؤلفه­ها و مبانی نظری مرتبط با ساختار مختص به خود شده است؛ به گونه­ای که از گزند تهاجم تفکرات به اصطلاح وارداتی، مصون مانده و اصالت و بکر بودن خود را حفظ کرده است؛ از طرفی، روستاهای این مناطق، معماری ویژه­ای بر اساس نوع توپوگرافی و اقلیم منطقه دارند که در این میان، روستای هلسم در شهرستان چرداول، نمونه‌ای شاخص و دارای اهمیتی ویژه به حساب می‌آید.
اطلاعات این مقاله که با هدف بررسی و تحلیل گونه­های معماری بومی و سنتی روستای هلسم نگاشته شده، با استفاده از مطالعات کتابخانه­ای و مشاهدات میدانی گردآوری شده است. جامع آماری آن نیز، مشتمل بر ۱۵۰ بنای مسکونی و ۴۵ خان سنتی است که دارای معماری ارزشمندی هستند. در این پژوهش، ضمن توصیف عوامل شکل‌دهنده به بافت روستا؛ مانند: اقلیم و وضعیت جغرافیایی؛ عناصر کالبدی، گونه­شناسی بناها و فضاهای موجود در آن نیز معرفی شده است؛ همچنین این پژوهش، نشان می‌دهد که بیشتر بناها در این روستا برای بهره‌گیری از تابش آفتاب در فصل زمستان، جهتی رو به جنوب دارند و معابر نیز در جهتی شرقی – غربی شکل گرفته‌اند؛ همچنین در بافت روستای هلسم دو گونه معماری؛ شامل: خانه­های طارمه­دار (در دو نوعِ دو و چند اتاقه) و خانه­های فاقد طارمه یا دوطبقه وجود دارد. فضاهای سکونتی و خدماتی در خانه­های طارمه­دار، دور از هم؛ ولی در یک سطح ایجاد شده­ است؛ اما فضای مسکونی در خانه­های فاقد طارمه، به دلیل توپوگرافی دامن کوه؛ همچنین بهره‌مندی از گرمای ناشی از وجود حیوانات در طبق همکف، بر روی طویله قرار گرفته است. در این میان، خانه­های طارمه­دار چند اتاقه با ۶۴ (بیشترین)، خانه­های طارمه­دار دو اتاق فاقد نشیمن با ۲۷ و خانه­های فاقد طارمه با ۹ (کمترین)، بافت سنتی روستا را تشکیل می‌دهند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.