مقاله تجمع نیترات و نیتریت در توده های اسفناج (Spinacia oleracea L.) بومی ایران


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله تجمع نیترات و نیتریت در توده های اسفناج (Spinacia oleracea L.) بومی ایران دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تجمع نیترات و نیتریت در توده های اسفناج (Spinacia oleracea L.) بومی ایران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تجمع نیترات و نیتریت در توده های اسفناج (Spinacia oleracea L.) بومی ایران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تجمع نیترات و نیتریت در توده های اسفناج (Spinacia oleracea L.) بومی ایران :

تعداد صفحات :۱۷

نگرانی قابل توجهی در مورد بروز بیماری های ناشی از مصرف سبزی های حاوی نیترات و نیتریت زیاد مانند اسفناج وجود دارد. پژوهش حاضر به منظور بررسی تجمع نیترات و نیتریت در اندام هوایی (برگ و دمبرگ) ۴۴ توده اسفناج (Spinacia oleracea L.) بومی ایران که در شرایط مزرعه رشد یافته بودند، انجام گردید. طرح آماری بلوک های کامل تصادفی شامل ۴۴ تیمار (هر ژنوتیپ یک تیمار) و سه تکرار بود. میزان نیترات و نیتریت به روش اسپکتروفتومتری تعیین گردید. نتایج نشان دادند میزان نیترات در اندام هوایی اسفناجتوده های اسفناج ایرانی از ۵/۸۸۰۶ تا ۵/۳۵۲۶ میکروگرم در گرم وزن خشک متغیر بود. توده های صالح آباد قم، رهنان اصفهان، سرآسیاب ۱ (کرمان)، سیرجان (کرمان)، قزوین، زنجان ۲ و خرم آباد بیشترین تجمع نیترات را داشتند (۵/۸۸۰۶ تا ۷۰۹۲ میکروگرم در گرم وزن خشک). تجمع نیترات در اندام هوایی توده های سرآسیاب ۲ (کرمان) و ماهان (کرمان) به طور معنی داری کمتر از سایر توده ها بود (۳۵۹۴ تا ۵/۳۵۲۶ میکروگرم در گرم وزن خشک). میزان نیتریت در تمام توده های اسفناج ایران (بین ۷/۱۸۸ تا ۸/۷۳ میکروگرم در گرم وزن خشک) کمتر از میزان نیترات بود. توده های مختلف اسفناج در این آزمایش تفاوت معنی داری در میزان نیتریت داشتند. توده های اسفناج خرم آباد، ورامین-۱، ماهان، بجنورد-۱، قم، ساری-۲ وراور کرمان کمترین میزان نیتریت را در مقایسه با سایر توده های اسفناج داشتند (بین ۸/۷۳ تا ۵۱/۸۹ میکروگرم در گرم وزن خشک). در حالیکه بیشترین میزان نیتریت در توده های اسفناج (بین ۱/۱۶۳ تا ۷/۱۸۸ میکروگرم در گرم وزن خشک) در توده های سرآسیاب-۱ کرمان، یزد، همدان و برآن اصفهان وجود داشت. نتایج نشان دادند میانگین تجمع نیترات یا نیتریت در این توده ها تفاوت معنی داری داشت و با توجه به اختلاف زیاد در میزان تجمع نیترات و نیتریت در اندام هوایی توده های بومی اسفناج ایران، زمینه استفاده آنها در برنامه های بهنژادی برای تولید ارقام با میزان تجمع نیترات کمتر وجود دارد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.