مقاله مقایسه جایگزینی جو با مقادیر مختلف تفاله زیتون بر عملکرد و قابلیت هضم در برهها و بزغالههای پرواری
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله مقایسه جایگزینی جو با مقادیر مختلف تفاله زیتون بر عملکرد و قابلیت هضم در برهها و بزغالههای پرواری دارای ۲۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله مقایسه جایگزینی جو با مقادیر مختلف تفاله زیتون بر عملکرد و قابلیت هضم در برهها و بزغالههای پرواری کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقایسه جایگزینی جو با مقادیر مختلف تفاله زیتون بر عملکرد و قابلیت هضم در برهها و بزغالههای پرواری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله مقایسه جایگزینی جو با مقادیر مختلف تفاله زیتون بر عملکرد و قابلیت هضم در برهها و بزغالههای پرواری :
تعداد صفحات :۲۷
چکیده
سابقه و هدف: با توجه به این که در حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد (در کشورهای توسعهیافته در حدود ۵۰-۶۰ درصد) از کل هزینههای تولیدات دامی مربوط به خوراک است، در این رابطه استفاده از محصولات فرعی صنایع کشاورزی و تبدیلی، از مدتها قبل مورد توجه بودهاست تفاله زیتون یکی از این محصولات جنبی است که به عنوان منبع تأمین کننده انرژی در تغذیه گوسفند و بز مورد استفاده قرار میگیرد. مقایسات کمی در خصوص عملکرد و قابلیتهضم بین گوسفند و بز با خوراکهای با انرژی و پروتئین یکسان انجام گرفته است. هدف از این پژوهش، استفاده از سطوح مختلف تفاله زیتون در جیره برهها و بزغالههای پرواری و مقایسه عملکرد و قابلیت هضم بین دو گونه میباشد.
مواد و روشها: این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل ۳×2 با سه نوع جیره غذایی شامل سطوح صفر، ۱۰ و ۲۰ درصد تفاله زیتون و دو گونه دام (برهها و بزغالههای پرواری) انجام گرفت. به هر تیمار پنج راس بره پرواری و یا بزغاله پرواری در سن سه ماهگی اختصاص داده شد که به صورت انفرادی در قفسهای جداگانه به مدت ۸۴ روز (۱۵ روز دوره عادتپذیری) نگهداری شدند. جیرهها از نظر محتوی پروتئین و انرژی برابر بودند.
یافتهها: میزان مصرف خوراک در برهها با افزایش سطح تفاله زیتون در خوراک کاهش، اما در بزغالهها با استفاده از جیره حاوی تفاله زیتون افزایش یافت (۰۵/۰>P). قابلیتهضم در برهها و بزغالهها با مصرف تفاله زیتون کاهش یافت و بزغالهها نسبت به برهها قابلیتهضم بیشتری را نشان دادند (۰۵/۰>P). وزن بدن در انتهای دوره و افزایش وزن روزانه کل در برهها و بزغالههای دریافت کننده تفاله زیتون با تیمار شاهد تفاوت معنیداری نداشت. ضریب تبدیل خوراک در همه تیمارها به استثنای تیمار بزغالههای دریافت کننده ۲۰ درصد تفاله زیتون بهبود یافت (۰۵/۰>P) و همچنین گونه گوسفند نسبت به بز ضریب تبدیل بهتری را نشان داد (۰۵/۰>P ).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج ذکر شده و قیمت ارزان تفاله، استفاده از تفالهزیتون تا مقدار ۲۰ درصد در برهها و ۱۰ درصد در بزغالهها توصیه میگردد.
واژههای کلیدی: تفاله زیتون، بره، بزغاله، مصرف، خوراک، رشد
*نویسنده مسئول: ghoorchit@yahoo.com
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.