مقاله واکنش عملکرد دانه و سایر ویژگیهای زراعی دو رقم برنج (Oryza sativa L.) بومی هاشمی و پرمحصول سپیدرود به مقدار نیتروژن کودی در رشت
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله واکنش عملکرد دانه و سایر ویژگیهای زراعی دو رقم برنج (Oryza sativa L.) بومی هاشمی و پرمحصول سپیدرود به مقدار نیتروژن کودی در رشت دارای ۲۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله واکنش عملکرد دانه و سایر ویژگیهای زراعی دو رقم برنج (Oryza sativa L.) بومی هاشمی و پرمحصول سپیدرود به مقدار نیتروژن کودی در رشت کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله واکنش عملکرد دانه و سایر ویژگیهای زراعی دو رقم برنج (Oryza sativa L.) بومی هاشمی و پرمحصول سپیدرود به مقدار نیتروژن کودی در رشت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله واکنش عملکرد دانه و سایر ویژگیهای زراعی دو رقم برنج (Oryza sativa L.) بومی هاشمی و پرمحصول سپیدرود به مقدار نیتروژن کودی در رشت :
تعداد صفحات :۲۷
سابقه و هدف: نیتروژن حدود ۲ تا ۵ درصد از ماد خشک گیاهی را تشکیل داده و بیش از سایر عناصر غذایی معدنی عملکرد گیاهان زراعی از جمله برنج را محدود میکند. نیاز زیاد گیاهان به نیتروژن ، کاهش توانایی خاکها برای تأمین نیتروژن مورد نیاز گیاهان زراعی، پتانسیل زیاد تلفات نیتروژن و همچنین افزایش قابل توجه پتانسیل عملکرد ارقام جدید برنج به افزایش چشمگیر مصرف کودهای نیتروژنی در تولید برنج و سایر گیاهان زراعی منجر شده است. از اینرو، بهینهسازی مقدار مصرف کودهای نیتروژنه یکی از راهبردهای مهم مدیریتی برای بهبود عملکرد، کاهش هزینههای تولید و حفظ کیفیت محیط زیست است. مواد و روشها: بهمنظور بررسی واکنش عملکرد دانه و سایر صفات مهم زراعی به مقدار نیتروژن کودی و تعیین مقدار مطلوب نیتروژن کودی مورد نیاز دو رقم برنج بومی و پرمحصول، آزمایشی در سال ۱۳۹۲ در مزرع تحقیقاتی مؤسسه تحقیقات برنج کشور در رشت اجرا گردید. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با ۴ تکرار انجام شد و در آن، رقم برنج (رقم برنج بومی هاشمی و رقم اصلاح شده و پرمحصول سپیدرود) و مقدار نیتروژن کودی (۰، ۴۰، ۸۰، ۱۲۰ و ۱۶۰ کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار) عوامل مورد بررسی بودند. یافتهها: نتایج تجزیه واریانس حاکی از تأثیر معنیدار رقم، مقدار نیتروژن کودی و اثر متقابل آنها بر عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک بود که نشاندهند واکنش متفاوت عملکرد دو رقم به مقدار نیتروژن میباشد. عملکرد دانه در رقم هاشمی از ۹۲/۱ در شاهد تا ۵/۵ تن در هکتار در تیمار مصرف ۱۲۰ کیلوگرم نیتروژن در هکتار و در رقم سپیدرود از ۱۳/۴ در شاهد تا ۸۷/۸ تن در هکتار در تیمار مصرف ۱۶۰ کیلوگرم نیتروژن در هکتار متغیر بود. نتایج تجزیه رگرسیون نشان داد که در رقم پرمحصول سپیدرود رابطه خطی معنیداری بین مقدار نیتروژن کودی (X) و عملکرد (Y) شلتوک(Y=4418.5 + 29.3X) و عملکرد بیولوژیک (Y=7344.0 + 74.9X) بهترتیب با ضرایب تبیین ۹۷/۰ و ۹۹/۰ وجود داشت درحالیکه در رقم بومی هاشمی تابع درج دو رابط بین مقدار نیتروژن کودی و عملکرد دانه (Y=1.6221+ 0.0344x -8E-05×2) و عملکرد بیولوژیک (۰.۰۰۰۲×۲ -Y= 2.5107+ 0.0973x ) را با دقت بیشتری توصیف نمود. نتیجهگیری: یافتههای این آزمایش نشان داد که در هر دو رقم بومی هاشمی و پرمحصول سپیدرود، مقدار مصرف نیتروژن کودی بهشدت بر عملکرد دانه تأثیر میگذارد. میانگین عملکرد دانه در رقم هاشمی با افزایش مقدار مصرف نیتروژن کودی تا ۱۲۰ کیلوگرم در هکتار با افزایش همراه بود ولی پس از آن با افزایش مقدار مصرف نیتروژن کودی به ۱۶۰ کیلوگرم در هکتار کاهش یافت. با این حال، در رقم سپیدرود با افزایش مقدار مصرف نیتروژن کودی تا ۱۶۰ کیلوگرم در هکتار عملکرد دانه افزایش یافت. این نتایج حاکی از عدم توانایی خاک برای تأمین نیتروژن مورد نیاز گیاه زراعی و ضرورت مصرف نیتروژن کودی برای دستیابی به عملکردهای زیاد، کودپذیری و کارآیی بیشتر رقم سپیدرود در استفاده از نیتروژن و نیاز به مصرف نیتروژن کودی بیشتر در این رقم نسبت به رقم هاشمی برای دستیابی به حداکثر عملکرد دانه میباشد. بر اساس این نتایج، در رقم سپیدرود احتمال دستیابی به عملکردهای بیشتر از عملکرد بهدست آمده در این مطالعه با مصرف نیتروژن کودی بیشتر از ۱۶۰ کیلوگرم در هکتار وجود دارد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.