مقاله مقایسه‏ ی میزان خسارت میوه سه رقم زیتون (Olea europaea L.) در روش‏های مختلف برداشت مکانیزه


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله مقایسه‏ ی میزان خسارت میوه سه رقم زیتون (Olea europaea L.) در روش‏های مختلف برداشت مکانیزه دارای ۲۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مقایسه‏ ی میزان خسارت میوه سه رقم زیتون (Olea europaea L.) در روش‏های مختلف برداشت مکانیزه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقایسه‏ ی میزان خسارت میوه سه رقم زیتون (Olea europaea L.) در روش‏های مختلف برداشت مکانیزه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مقایسه‏ ی میزان خسارت میوه سه رقم زیتون (Olea europaea L.) در روش‏های مختلف برداشت مکانیزه :

تعداد صفحات :۲۲

چکیده سابقه و هدف: انتخاب روش مناسب برداشت زیتون تاثیر زیادی در کاهش خسارت‏های وارده به میوه و درخت و هم چنین راندمان برداشت داشته و برداشت نامناسب باعث کاهش باردهی درخت در سال آینده می‏شود. گستردگی باغ‌ها، تنوع ارقام در یک باغ و کمبود و هزینه بالای کارگر، استفاده از ابزار مکانیکی را ضروری می‌سازد. بنابراین آزمایشی در سال ۱۳۹۴ در یکی از باغ‏های شهرستان رامیان واقع در استان گلستان انجام شد تا بهترین رقم و روش برداشت زیتون برای برداشت مکانیزه این میوه مشخص شود. مواد و روش‌ها: در این آزمایش راندمان برداشت و خسارت به سه رقم محصول زیتون (ماری، والانولیا و زرد) توسط چهار روش برداشت (چوب‏زنی (روش مرسوم منطقه)، شاخه‏تکان فرقونی، شانه‏ی مکانیکی و شاخه‏تکان دستی‏) در قالب طرح کرت‏های خرد شده با سه تکرار صورت پذیرفت. یافته‌ها: نتایج آنالیز واریانس، حاکی از معنی‏دار (۰۱/۰≥P) بودن درصد و مقدار برگ ریخته شده، درصد میوه آسیب دیده به میوه برداشت شده و شاخص خسارت نسبت به اثرات ساده رقم و روش برداشت و اثر متقابل آنها بود. نتایج نشان داد که رقم ماری با ۸۰/۸۱ درصد بیش‏ترین راندمان را در بین ارقام و شاخه‏تکان دستی با مقدار ۲۰/۸۸ درصد، نسبت به روش‏های دیگر راندمان بیش‏تری داشت. در تمامی روش‏ها کم‏ترین درصد خسارت روی رقم والانولیا و بیش‏ترین خسارت وارده روی رقم زرد مشاهده شد. در روش برداشت با شانه‏ی مکانیکی، رقم زرد بیش‏ترین (۳۲/۴۵ درصد) و رقم والانولیا کم‏ترین (۰۳/۷ درصد) میوه‏های آسیب‏دیده را داشت. شاخص خسارت در روش برداشت چوب‏زنی روی رقم زرد بیش‏ترین مقدار بوده (۲۹/۷۶ درصد) و اختلاف معنی‏داری با شاخص خسارت رقم‏های ماری و والانولیا که با این روش برداشت شدند، داشت. شاخص خسارت در این دو رقم به ترتیب ۱۲/۵۴ و ۰۳/۲۳ درصد، اندازه‏گیری شد. شاخص خسارت شانه‏ی مکانیکی روی رقم زرد با ۹۲/۷۴ درصد در رده دوم بوده و با روش برداشت چوب‏زنی اختلاف معنی‏داری نداشت. شاخص خسارت رقم‏های والانولیا و ماری نیز در روش برداشت چوب‏زنی نسبت به سایر روش‏های برداشت با اختلاف معنی‏دار بیش‏ترین مقدار بود. در روش شانه‏ی مکانیکی روی رقم والانولیا کم‏ترین شاخص خسارت دیده شد و رقم والانولیا در هر چهار روش برداشت نسبت به دو رقم دیگر شاخص خسارت کم‏تری داشت. حداکثر برگ ریخته شده در روش برداشت چوب‏زنی روی رقم والانولیا (۷۷/۱۰ درصد) مشاهده گردید. ارقام ماری و زرد نیز به ترتیب با ۲۱/۸ و ۵۸/۷ درصد در مراتب بعدی درصد ریزش برگ نسبت به میوه‏ی برداشت شده با این روش قرار داشتند. برداشت با شاخه‏تکان فرقونی کم‏ترین درصد برگ ریخته شده نسبت به سایر روش‏ها را داشته و اختلاف معنی‏داری بین درصد برگ ریخته شده ارقام مورد بررسی با این روش مشاهده نشد. نتیجه‏گیری: با توجه به اینکه راندمان برداشت با شاخه‏تکان دستی بیش‏تر از دیگر روش‏ها بوده، این روش از جهت برداشت مکانیکی مناسب‏تر است. هم چنین می‏توان نتیجه گرفت که روش برداشت چوب‏زنی به علت داشتن خسارت بالا در همه‏ی گروه‏های خسارتی، مناسب نیست و منجر به کاهش کیفیت روغن و کنسرو حاصله می‏شود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.