مقاله اثر آب شور رقیقشده بر برخی خصوصیات رویشی و فیزیولوژیکی نهال انار رقم ملس یزدی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله اثر آب شور رقیقشده بر برخی خصوصیات رویشی و فیزیولوژیکی نهال انار رقم ملس یزدی دارای ۱۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله اثر آب شور رقیقشده بر برخی خصوصیات رویشی و فیزیولوژیکی نهال انار رقم ملس یزدی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اثر آب شور رقیقشده بر برخی خصوصیات رویشی و فیزیولوژیکی نهال انار رقم ملس یزدی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله اثر آب شور رقیقشده بر برخی خصوصیات رویشی و فیزیولوژیکی نهال انار رقم ملس یزدی :
تعداد صفحات :۱۸
سابقه و هدف: انار (Punica granatum)، از محصولات باغی با خواص دارویی فراوان میباشد که با شرایط اقلیمی گرم و خشک سازگار است. هرچند این درخت میوه مقاوم به کمآبی بوده، اما آبیاری منظم در افزایش مقدار و کیفیت محصول آن نقش مهمی دارد. با توجه به کاهش منابع آبی غیرشور، افزایش منابع آبی شور، پساب تصفیه خانهها با شوری کم، میتوانند برای رقیق-کردن آب شور استفاده شوند. بدین منظور پژوهشی جهت بررسی اثر آب شور رقیقشده توسط پساب بر نهال یک سال انار در مرکز ملی تحقیقات شوری انجام گرفت. مواد و روشها: این پژوهش با هدف بررسی تاثیر استفاده از این دو منبع آبی نامتعارف(آب شور و پساب) در آبیاری نهال یک سال انار ، در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با ۸ تیمار آبی در ۳ تکرار به انجام گردید. سه ماه بعد از استقرار قلمه ها، دو نوع آب آبیاری در۴ سطح شوری (شاهد=۲/۱، ۴، ۷ و ۱۰ دسیزیمنس بر متر) با رقیقکردن آب شور توسط آب شهر (آب شور رقیق شده با آب غیرشور) و هم چنین رقیقکردن آب شور توسط پساب (آب شور رقیق شده با پساب) تهیه شد و در اردیبشتماه اعمال گردید. پس از ۴ ماه اعمال تیمار در انتهای آزمایش ارتفاع، انداز تاج نهال، سطح برگ، تعداد برگ، سبزینگی، دما، نشت یونی، پرولین، قند محلول و محتوای نسبی آب برگ اندازهگیری شد و دادهها با استفاده از نرمافزار SAS تجزیه و مقایس میانگینها با روش LSD انجام گرفت. یافتهها: نتایج نشان داد (در سطح اطمینان ۵ درصد) که آب شور رقیق شده با پساب در مقایسه با آب شور رقیقشده با آب غیرشور تأثیر معنی داری بر ارتفاع، انداز تاج نهال، سطح برگ، تعداد برگ و قند محلول نداشت. با افزایش سطح شوری آب آبیاری، در شرایط آزمایش، ارتفاع، انداز تاج نهال، سطح برگ، تعداد برگ و قند محلول به ترتیب، ۹/۲، ۳/۶، ۵/۸، ۱۰ و ۲/۱ درصد، بطور معنیداری کاهش یافت. سبزینگی، دما، نشت یونی و پرولین به ترتیب ۳، ۶/۳، ۸/۱۱ و ۵ درصد تحت تأثیر معنیدار شوری افزایش یافت. با افزایش سطح شوری آب آبیاری تا ۴ دسیزیمنس بر متر سطح برگ کاهش معنیداری (۳/۱۵ درصد) نسبت به شاهد داشت اما در سطوح شوری بالاتر این کاهش کمتر بود (۲/۸ و ۵ درصد). محتوای نسبی آب برگ (۸۱%) نیز تحت تأثیر معنی دار افزایش سطح شوری و رقیقکردن آب شور با پساب قرار نگرفت. نتیجهگیری: پساب تصفیهخان یزد بر رشد رویشی انار اثر منفی نداشت، بنابراین میتوان از آن برای رقیقسازی آب شور تا سطح ۴ دسیزیمنس بر متر استفاده نمود و این دو منبع آبی نامتعارف برای آبیاری قلمههای انار در خزانه قابل توصیه است.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.