مقاله تاثیر بذر و پیشتیمار آن بر عملکرد و صفات دو رقم پیاز خوراکی (Allium cepa L.)
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله تاثیر بذر و پیشتیمار آن بر عملکرد و صفات دو رقم پیاز خوراکی (Allium cepa L.) دارای ۳۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تاثیر بذر و پیشتیمار آن بر عملکرد و صفات دو رقم پیاز خوراکی (Allium cepa L.) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاثیر بذر و پیشتیمار آن بر عملکرد و صفات دو رقم پیاز خوراکی (Allium cepa L.)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تاثیر بذر و پیشتیمار آن بر عملکرد و صفات دو رقم پیاز خوراکی (Allium cepa L.) :
تعداد صفحات :۳۳
سابقه و هدف: این پژوهش به منظور بررسی تاثیر پرایمینگ و انداز بذر بر عملکرد بیولوژیکی، صفات رویشی و فنولوژی ژنوتیپهای پیاز خوراکی انجام شد. مواد و روشها: به منظور ارزیابی تاثیر پرایمینگ و انداز بذر بر عملکرد بیولوژیکی و صفات رویشی و فنولوژی ژنوتیپهای پیاز خوراکی این پژوهش در دو سال زراعی (۱۳۹۱ و ۱۳۹۲) به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی اجرا گردید. فاکتورهای آزمایش شامل پرایمینگ در چهار سطح (هیدرو پرایمینگ با آب مقطر اسموپرایمینگ با نیترات پتاسیم، پرایمینگ با استفاده از ماد فولامین و شاهد) انداز بذر در سه سطح (ریز، متوسط و درشت) و ارقام در دو سطح (قرمزآذرشهر و زرقان) بود.ویژگیهای عملکرد بیولوژیک، تعداد، طول، سطح و شاخص سطح برگ، نسبت سوخدهی، نسبت برگ، درصد بولتینگ، شمار روز تا سوخدهی، رسیدگی فیزیولوژیکی و برداشت مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها: نتایج نشان داد که اثر پیش تیمار و انداز بذر از نظر تمام ویژگیهای مورد بررسی از لحاظ آماری تفاوت معنیدار نشان داد. پرایمینگ بذر موجب بهبود عملکرد بیولوژیکی و صفات رویشی و فنولوژی گردید به طوری که بیشترین عملکرد بیولوژیکی، سطح برگ، شاخص سطح برگ و شاخص سوخدهی به ترتیب ۹۸/۱۰۵تن در هکتار ۷۷/۱۲۳ سانتیمترمربع،۲۵/۸ و ۹۹/۴ به پرایمینگ با فولامین تعلق داشت و کمترین آنها از تیمار شاهد بهدست آمد. همچنین مقایسه میانگینها نشان داد که بیشترین عملکرد بیولوژیکی، سطح برگ، شاخص سطح برگ وشاخص سوخدهی به ترتیب ۳۳/۱۰۰ تن در هکتار ۳۸/۱۱۹ سانتیمترمربع، ۹۶/۷ و ۹۸/۴ از بذرهای درشت و کمترین آنها از بذر ریز بهدست آمد. اثر سودمند پرایمینگ و بذر درشت بر عملکرد بیولوژیکی و صفات رویشی و فنولوژی به سبز شدن و استقرار سریع گیاهچه ها و در نهایت استفاده بهتر از نور، رطوبت خاک و عناصر غذایی به وسیله گیاهان حاصل از بذرهای درشت و بذرهای پرایمینگ شده نسبت داده شد. لذا جهت کشت پیاز استفاده ازبذرهای درشت و پرایمینگ با اسید آمینه فولامین در شرایط مشابه آزمایش قابل توصیه است. نتیجهگیری: بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش پرایمینگ بذر باعث بهبود عملکرد بیولوژیکی و صفات رویشی و فنولوژی گردید. تیمار بذر با استفاده از اسید آمینه فولامین ۲% نسبت به سایر روشهای پیشتیمار و اندازه درشت نسبت به سایر اندازههای بذر باعث بهبود ویژگیهای مورد بررسی گردید. بیشترین عملکرد بیولوژیکی، سطح و شاخص سطح برگ و شاخص سوخدهی ازبذرهای درشت و پرایمینگ با ماده فلامین به دست آمد. بنابر این اهمیت پرایمینگ و درجه بندی بذر در این مطالعه آشکار شد، به طوری که برای تضمین عملکرد بیولوژیکی و بهبود صفات رویشی و فنولوژی در پیاز بهتر است ازبذرهای درشت و پرایمینگ با ماده فولامین (۲%) استفاده شود.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.