مقاله تجزی? ژنتیکی صفات مرتبط با کیفیت ظاهری و پخت در ارقام مختلف برنج
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله تجزی? ژنتیکی صفات مرتبط با کیفیت ظاهری و پخت در ارقام مختلف برنج دارای ۲۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تجزی? ژنتیکی صفات مرتبط با کیفیت ظاهری و پخت در ارقام مختلف برنج کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تجزی? ژنتیکی صفات مرتبط با کیفیت ظاهری و پخت در ارقام مختلف برنج،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تجزی? ژنتیکی صفات مرتبط با کیفیت ظاهری و پخت در ارقام مختلف برنج :
تعداد صفحات :۲۴
بهمنظور ارزیابی وراثتپذیری، نوع عمل ژنها و قابلیت ترکیب ارقام برنج برای صفات مرتبط با کیفیت ظاهری و پخت دانه، نتاج F1 حاصل از تلاقیهای مستقیم و معکوس دایآلل کامل ۶×6 بههمراه والدین، شامل هاشمی، حسنی، شاهپسند، کادوس، واندانا و IR36 در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرع پژوهشی مؤسس تحقیقات برنج کشور (رشت) در سال زراعی ۱۳۹۰ کشت شدند. صفات تحت مطالعه شامل مقدار آمیلوز، درج حرارت ژلاتینیشدن، طول، عرض و ضخامت شلتوک و نسبت طول به عرض شلتوک (شکل دانه) بود. میانگین مربعات ترکیبپذیری عمومی و خصوصی برای هم صفات تحت مطالعه به جز صفت عرض شلتوک معنادار شد که حاکی از اهمیت هر دو اثر افزایشی و غیرافزایشی در تظاهر صفات بود. اما نقش اثر افزایشی بیشتر از اثر غیرافزایشی ژنها بود. نتایج تجزیهوتحلیل گرافیکی هیمن نشان داد که سهم واریانس افزایشی (D) برای صفات طول، عرض، ضخامت شلتوک، شکل دانه و درج حرارت ژلاتینهشدن بیشتر از واریانس غالبیت (H1) بود. تجزی ژنتیکی صفات ذکرشده بیانگر وجود تأثیرات غالبیت ناقص ژن در کنترل این صفات بود که نشاندهند پتانسیل زیاد انتخاب برای این صفات است. برای صفت مقدار آمیلوز، نقش تأثیرات غالبیت ناقص تا کامل ژنها مشاهده شد، بنابراین استفاده از گزینش و تولید بذر هیبرید برای بهبود کیفیت این صفت، میتواند مدنظر اصلاحگران نبات قرار گیرد. بنابراین، برای اصلاح صفات مرتبط با کیفیت ظاهری و پخت در جمعیت تحت مطالعه، ابتدا میتوان از روش انتخاب برای افزایش ژنهای مطلوب استفاده کرد و سپس برای استفاده از اثر غالبیت ژنها از روش دورگگیری بهره گرفت. مقایس روشهای مختلف گریفینگ در برآورد ترکیبپذیری ارقام نیز نشان داد که استفاده از والدین در تجزی دایآلل، احتمالاً سبب ایجاد اریبی در مقادیر ترکیبپذیریها خواهد شد و ازاینرو بهنظر میرسد روش سوم، و در صورت نبود تأثیرات مادری، روش چهارم گریفینگ، علاوه بر تعداد کمتر تیمارها و هزینهها، در ارزیابی ترکیبپذیری ارقام، کاربردیتر و بهتر باشند.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.