مطالعه ژنتیکی خصوصیات مرتبط با عملکرد علوفه در فامیل های نیمه خواهری علف باغ (Dactylis glomerata) تحت شرایط تنش خشکی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مطالعه ژنتیکی خصوصیات مرتبط با عملکرد علوفه در فامیل های نیمه خواهری علف باغ (Dactylis glomerata) تحت شرایط تنش خشکی دارای ۲۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مطالعه ژنتیکی خصوصیات مرتبط با عملکرد علوفه در فامیل های نیمه خواهری علف باغ (Dactylis glomerata) تحت شرایط تنش خشکی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مطالعه ژنتیکی خصوصیات مرتبط با عملکرد علوفه در فامیل های نیمه خواهری علف باغ (Dactylis glomerata) تحت شرایط تنش خشکی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مطالعه ژنتیکی خصوصیات مرتبط با عملکرد علوفه در فامیل های نیمه خواهری علف باغ (Dactylis glomerata) تحت شرایط تنش خشکی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی

تعداد صفحات :۲۱

اصلاح ژنتیکی گراس ها از لحاظ کمیت و کیفیت علوفه همانند سایر گیاهان نیازمند داشتن اطلاعات کافی در مورد تنوع ژنتیکی و پارامترهای ژنتیکی به عنوان معیاری جهت انتخاب تحت شرایط تنش می باشد. این پژوهش به منظور ارزیابی تنوع ژنتیکی و برآورد پارامترهای ژنتیکی عملکرد علوفه و ویژگی های مرتبط با آن در گونه علف باغ انجام شد.بدین منظور تعداد ۲۵ فامیل نیمه خواهری حاصل از پلی کراس ۲۵ ژنوتیپ والدی در دو محیط رطوبتی (شاهد و تنش خشکی) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی درسال ۱۳۹۱ در مزرعه دانشگاه صنعتی اصفهان مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که از لحاظ صفات عملکرد علوفه تر در چین اول و دوم و عملکرد علوفه خشک در چین اول و دوم بین فامیل های مورد مطالعه اختلاف آماری معنی دار و تنوع ژنتیکی بالا وجود داشت. تنش خشکی باعث کاهش معنی دار ۵۳ درصدی عملکرد علوفه خشک، کاهش ۵۶ و ۵۹ درصدی عملکرد علوفه تر به ترتیب در چین اول و دوم و هم چنین کاهش ۴۸ درصدی تعداد ساقه در بوته شد. ضرایب تنوع ژنتیکی صفات در شرایط شاهد از ۱.۷۸ تا ۴۵.۱ و در شرایط تنش خشکی از ۱.۷۰ تا ۳۰.۴ متغیر بود که حاکی از وجود تنوع ژنتیکی گسترده در مواد ژنتیکی مورد بررسی بود. بیشترین وراثت پذیری خصوصی در هر دو شرایط محیطی مربوط به قطر یقه چین اول بود. در شرایط عدم تنش وراثت پذیری خصوصی عملکرد علوفه خشک ۵۲ درصد و در شرایط تنش خشکی ۴۴.۸ درصد برآورد گردید. نتایج نشان داد که ژنوتیپ های ۲، ۵، ۸، ۱۳ و ۱۵ در هر دو شرایط عدم تنش و تنش خشکی از ترکیب پذیری عمومی بالایی برخوردار بودند که می-توانند در برنامه های اصلاحی جهت تولید واریته ترکیبی استفاده شوند.

کلید واژه: علف باغ، وراثت پذیری خصوصی، ترکیب پذیری عمومی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.