اثر پیش تیمار بذر با اسید سالیسیلیک و پلی آمین ها بر فعالیت بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاه بامیه در شرایط تنش دمای پایین


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 اثر پیش تیمار بذر با اسید سالیسیلیک و پلی آمین ها بر فعالیت بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاه بامیه در شرایط تنش دمای پایین دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد اثر پیش تیمار بذر با اسید سالیسیلیک و پلی آمین ها بر فعالیت بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاه بامیه در شرایط تنش دمای پایین  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اثر پیش تیمار بذر با اسید سالیسیلیک و پلی آمین ها بر فعالیت بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاه بامیه در شرایط تنش دمای پایین،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن اثر پیش تیمار بذر با اسید سالیسیلیک و پلی آمین ها بر فعالیت بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاه بامیه در شرایط تنش دمای پایین :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : فرآیند و کارکرد گیاهی

تعداد صفحات :۱۶

تنش دمای پایین، یکی از عوامل محیطی محدود کننده در توسعه کشت و تولید بامیه است. در این پژوهش اثر اسپرمین، اسپرمیدین و اسد سالیسیلیک بر افزایش مقاومت گیاهچه های بامیه به تنش دمای پایین بررسی گردید. تیمارهای آزمایش شامل پیش تیمار بذور با آب مقطر، سالیسیلیک اسید (۰.۱ میلی مولار)، اسپرمین (۰.۵ میلی مولار و شاهد (بدون اعمال پیش تیمار) بود. آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در سال ۱۳۹۳ اجرا شد. گیاهچه های شاهد و پیش تیمار شده با آب و تنظیم کننده های رشد در مرحله شش برگی در شرایط تنش دمای پایین (دمای ۸ درجه سانتی گراد به مدت ۲۷۰ دقیقه در چهار روز متوالی) قرار گرفتند. پس از اعمال تنش سرما رنگیزه های فتوسنتزی، کربوهیدرات کل، پرولین، ثبات غشا، مقدار پروتئین کل، فعالیت آنزیم های کاتالاز، پلی فنل اکسیداز و پراکسیداز اندازه گیری شد. مقایسه میانگین تیمارها نشان داد که کمترین مقدار نشت مواد یونس (۱۰ درصد) مربوط به اسپرمین بود. بیشترین مقدار کروفیل کل (۱۷.۲۴ میلی گرم وزن تازه برگ) حداکثر پرولین (۲.۹ میکروگرم بر گرم وزن تازه برگ) کربوهیدرات کل (۱.۰۲ میلی گرم بر گرم وزن تازه برگ) و حداکثر فعالیت آنزیم کاتالاز (۲۲.۶ تغییرات در جذب میلی گرم وزن تازه برگ) در اسید سالیسیلیک به دست آمد. همچنین، بیشترین مقدار پروتئین (۲۰۴.۵ میلی گرم بر گرم وزن تازه برگ) و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز (۹۱ تغییرات در جذب میلی گرم وزن تازه برگ) از اسپرمین و اسید سالیسیلیک حاصل شد. پیش تیمار بذر با سالیسیلیک اسید و پلی آمین ها به طور معنی داری موجب افزایش میزان کربوهیدرات های محلول، پرولین و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی به ویژه کاتالاز باعث حفظ ساختار و یکپارچگی غشا و کاهش خسارت به غشا شد. نتایج حصل بهبود علائم ناشی از تنش و آسیب ها در گیاهچه های تیمار شده توسط اسید سالیسیلیک را نشان می دهد. بنابراین پیشنهاد می شود که پیش تیمار بذر با سایر غلظت های اسید سالیسیلیک و پلی آمین ها به منظور بهبود مقاومت نسبت به تنش دماهای پایین در گیاه بامیه مورد مطالعه قرار گیرد.

کلید واژه: آنزیم های آنتی اکسیدان، بامیه، پرولین، اسپرمین، نشت مواد یونی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.