ارزیابی مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه اکوتیپ های کنجد (.Sesamum indicum L) در شرایط تنش شوری


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 ارزیابی مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه اکوتیپ های کنجد (.Sesamum indicum L) در شرایط تنش شوری دارای ۲۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ارزیابی مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه اکوتیپ های کنجد (.Sesamum indicum L) در شرایط تنش شوری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارزیابی مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه اکوتیپ های کنجد (.Sesamum indicum L) در شرایط تنش شوری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن ارزیابی مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه اکوتیپ های کنجد (.Sesamum indicum L) در شرایط تنش شوری :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : تنش های محیطی در علوم زراعی

تعداد صفحات :۲۱

جوانه زنی و رشد گیاهچه برای استقرار گیاهان تحت شرایط شور اهمیت دارد. از این رو انتخاب گیاهانی که جوانه زنی سریع و یکنواختی در شرایط شور دارند می تواند به استقرار اولیه و رشد گیاهچه کمک نماید. به منظور ارزیابی واکنش اکوتیپ های کنجد به تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در شرایط آزمایشگاه اجرا شد. فاکتور اول شامل پنج اکوتیپ کنجد (MSC 3، MSC 6، MSC 7، MSC 12 و MSC 14) و فاکتور دوم شامل ۱۱ سطح شوری آب (۱، ۳، ۶، ۹، ۱۱.۴، ۱۴.۵، ۱۶.۴، ۱۹.۶، ۲۱.۱، ۲۳.۱ و ۲۵.۱ دسی زیمنس بر متر) بود، که از آب چاه های موجود در منطقه با هدایت الکتریکی ۵.۲، ۱۰ و ۲۳ دسی زیمنس تهیه و سپس تیمار های مورد نیاز از طریق رقیق یا غلیظ سازی آماده شدند. نتایج نشان داد که با افزایش شوری جوانه-زنی کاهش یافت به طوری که در شوری ۲۳.۱ دسی زیمنس بر متر جوانه زنی بسیار جزئی بود و در شوری ۲۵.۱ هیچگونه جوانه زنی مشاهده نشد. شوری اثر معنی داری بر مولفه های جوانه زنی درصد نهایی (تجمعی) جوانه زنی (FGP)، سرعت جوانه زنی (GR)، یکنواختی جوانه زنی (GU)، زمان رسیدن به ۵۰ درصد جوانه زنی (T 50)، انرژی جوانه زنی (GE)، شاخص بنیه گیاهچه (SVI)، طول ساقه چه و نسبت وزن خشک ریشه چه به ساقه چه (R/S) داشت، با وجود این با افزایش سطوح شوری این مولفه ها به طور یکسان تحت تاثیر قرار نگرفتند. در شوری ۳ دسی زیمنس بر متر شاخص های مربوط به رشد گیاهچه نسبت به شاهد و سایر تیمار ها بیشتر بود و شاخص های FGP، GU، GE و SVI به ترتیب به میزان ۸، ۵، ۱۰ و ۶۶ درصد بیشتر از شاهد بودند. بالاترین همبستگی FGP با شاخص GE (r=0.98**) و سپس با شاخص GR (r=0.83**) مشاهده شد که نشان دهنده این است که بذور اکوتیپ های با انرژی جوانه زنی بالاتر منجر به افزایش درصد جوانه زنی نهایی در انها می شود.در شرایط شوری زیاد (۲۳.۱ dS/m) اکوتیپ MSC 6 بیشترین مقدار FGP، GR و GE و اکوتیپ MSC 12 کمترین مقدار را داشت در مولفه های رشد گیاهچه نیز دو اکوتیپ MSC 6 و MSC 7 نسبت به سایر اکوتیپ ها شاخص SVI بیشتری داشت. به نظر می رسد اکوتیپ MSC 6 در شرایط این آزمایش از دامنه تحمل بیشتری برخوردار بود.

کلید واژه: انرژی جوانه زنی، شاخص بنیه گیاهچه، یکنواختی جوانه زنی، T 50

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.