اثر تنش اسمزی بر شاخص های جوانه زنی بذور دو گیاه دارویی سیاهدانه (Nigella sativa) و ماریتیغال (Silybum marianum) (مقاله کوتاه)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 اثر تنش اسمزی بر شاخص های جوانه زنی بذور دو گیاه دارویی سیاهدانه (Nigella sativa) و ماریتیغال (Silybum marianum) (مقاله کوتاه) دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد اثر تنش اسمزی بر شاخص های جوانه زنی بذور دو گیاه دارویی سیاهدانه (Nigella sativa) و ماریتیغال (Silybum marianum) (مقاله کوتاه)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اثر تنش اسمزی بر شاخص های جوانه زنی بذور دو گیاه دارویی سیاهدانه (Nigella sativa) و ماریتیغال (Silybum marianum) (مقاله کوتاه)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن اثر تنش اسمزی بر شاخص های جوانه زنی بذور دو گیاه دارویی سیاهدانه (Nigella sativa) و ماریتیغال (Silybum marianum) (مقاله کوتاه) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)

تعداد صفحات :۱۷

ارزیابی تحمل به شوری و کم آبی گیاهان دارویی، به منظور کشت در مناطق خشک و شور، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تنش های محیطی، به ویژه خشکی و شوری بیش از عوامل دیگر موجب کاهش تولیدات زراعی در سطح جهان می گردند. انتخاب گیاهان مقاوم به خشکی در مراحل جوانه زنی، روشی کم هزینه و مطمئن جهت صرفه جویی در زمان محسوب می شود. به همین منظور آزمایشی جهت بررسی اثر تنش اسمزی، بر شاخص های جوانه زنی بذور سیاهدانه و ماریتیغال، در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تکرار در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشگاه یاسوج در سال ۱۳۸۷ انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل، سطوح پتانسیل های اسمزی صفر (شاهد)، ۲.۴-،۴.۸ -،۷.۲ – ۹.۷ – بار، که با استفاده از پلی اتیلن گلایکل ۶۰۰۰ تهیه گردید. نتایج نشان داد که درصد و سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه و وزن خشک ریشه چه و ساقه چه گیاهان مورد مطالعه با کاهش پتانسیل اسمزی کاهش یافت. تا پتانسیل اسمزی ۴.۸- بار سیاهدانه مقاومت بهتری نسبت به ماریتیغال از خود نشان داد؛ اما از سطح۴.۸ – بار به بالا، با توجه به کاهش شدید مولفه های رشد و جوانه زنی در سیاهدانه، گیاه ماریتیغال مقاومت بهتری نشان داد. در شرایط بسیار خشک، گیاه ماریتیغال دارای درصد و سرعت جوانه زنی پایین تری نسبت به سیاهدانه می باشد؛ اما به دلیل داشتن ریشه چه و ساقه چه هایی طویل تر با وزن خشک بالاتر نسبت به سیاهدانه بقا و رشد آن در شرایط بسیار خشک بیشتر است.

کلید واژه: تنش اسمزی، جوانه زنی، خشکی، پلی اتیلن گلیکول، گیاهان دارویی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.