بررسی اثر ریزنمونه و تنظیم کننده های رشد بر تولید کالوس و شاخساره زایی در نرگس شیراز (.Narcissus tazetta L)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی اثر ریزنمونه و تنظیم کننده های رشد بر تولید کالوس و شاخساره زایی در نرگس شیراز (.Narcissus tazetta L) دارای ۱۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی اثر ریزنمونه و تنظیم کننده های رشد بر تولید کالوس و شاخساره زایی در نرگس شیراز (.Narcissus tazetta L)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی اثر ریزنمونه و تنظیم کننده های رشد بر تولید کالوس و شاخساره زایی در نرگس شیراز (.Narcissus tazetta L)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی اثر ریزنمونه و تنظیم کننده های رشد بر تولید کالوس و شاخساره زایی در نرگس شیراز (.Narcissus tazetta L) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران

تعداد صفحات :۱۸

نرگس شیراز با نام علمی Narcissus tazetta L. متعلق به جنس Narcissus و تیره Amaryllidacea بومی ایران می باشد. گل های زیبای این گیاه در فصول پاییز و زمستان علاوه بر ارزش زینتی، به علت معطر بودن و تولید اسانس از ارزش دارویی بالایی نیز برخوردار است. از این رو تکثیر سریع و تولید تعداد زیادی گیاه در مدتی کوتاه در این گل زیبای بومی و دارویی مورد توجه می باشد. تکثیر سنتی این گیاه با روش تقسیم سوخ می باشد که روشی پرهزینه و وقت گیر است. کشت درون شیشه ای این گیاه به منظور تولید کالوس و امکان استخراج مواد موثره از کالوس و به منظور تولید گیاهچه های کامل برای کاربرد زینتی و دارویی از اهمیت خاصی برخوردار است. از این رو در این آزمایش امکان تولید کالوس از ریزنمونه های مختلف نرگس شیراز بررسی شد و همچنین امکان تکثیر گیاه با استفاده از ریزنمونه های پیاز مورد بررسی قرار گرفت. ریزنمونه های برگ و فلس از قاعده سوخ تهیه شدند و پس از گندزدایی به محیط کشت پایه MS منتقل شدند. ترکیب های هورمونی جهت القاء کالوس (پینه) از فلس سوخ شامل غلظت های مختلفی از NAA و ۲,۴-D همراه BAP بود. جهت القای کالوس (پینه) از قاعده برگ، محیط کشت پایه MS همراه با غلظت های مختلفی از مواد تنظیم کننده رشد گیاهی NAA در ترکیب با BAP مورد استفاده قرار گرفت. همچنین جهت القاء شاخه از قاعده سوخ، محیط کشت MS همراه با غلظت های مختلفی از مواد تنظیم کننده رشد گیاهی NAA و IBA همراه BAP بود. به همه محیط های کشت ۳۰ گرم در لیتر ساکارز و ۸ گرم در لیتر آگار اضافه شد. ریزنمونه ها جهت تولید کالوس در شرایط تاریکی و جهت تولید شاخساره در شرایط ۱۶ ساعت روشنایی در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد نگهداری شدند. نتایج آزمایش نشان داد ریزنمونه های سوخ در تیمار هورمونی NAA 6 mgl-1 در محیط کشت MS بیشترین میزان کالوس را تولید کردند که ۳۵% از ریزنمونه ها کالوس با قطر۸ mm تولید کردند و جهت تولید شاخه بهترین تیمار هورمونی BA (2 mgl-1) و IBA (1 mgl-1) بودند که بیشترین تعداد شاخساره (۲ عدد) را با طول۵ mm تولید کردند. در این محیط کشت میزان باززایی شاخساره ها از ریزنمونه ها ۵۰% بود. البته ریزنمونه های قاعده برگ در تیمارهای مختلف هورمونی هیچ کالوسی را تولید نکردند.

کلید واژه: نرگس شیراز (.Narcissus tazetta L)، ریزازدیادی، تنظیم کننده رشد، شاخساره زایی، کالزایی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.