اثر گونه ‌های تریکودرما بر رهاسازی زئوسپور Phytophthora sojae، شدت بیماری در سویا و سنجش فعالیت آنزیم‌ های گلوکاناز


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 اثر گونه ‌های تریکودرما بر رهاسازی زئوسپور Phytophthora sojae، شدت بیماری در سویا و سنجش فعالیت آنزیم‌ های گلوکاناز دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد اثر گونه ‌های تریکودرما بر رهاسازی زئوسپور Phytophthora sojae، شدت بیماری در سویا و سنجش فعالیت آنزیم‌ های گلوکاناز  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اثر گونه ‌های تریکودرما بر رهاسازی زئوسپور Phytophthora sojae، شدت بیماری در سویا و سنجش فعالیت آنزیم‌ های گلوکاناز،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن اثر گونه ‌های تریکودرما بر رهاسازی زئوسپور Phytophthora sojae، شدت بیماری در سویا و سنجش فعالیت آنزیم‌ های گلوکاناز :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : بیماریهای گیاهی

تعداد صفحات :۱۷

در این بررسی اثر ترشحات مایع خارج سلولی ۱۲ گونه قارچ تریکودرما شامل Trichoderma ceramicum, T. virens, T. pseudokoningii, T.koningii, T. koningiosis, T. atroviridae, T. viridescens, T. asperellum, T. harzianum, T.orientalis., T. brevicompactum و T. spirale بر تولید زئوسپور Phytophthora sojae و میزان فعالیت آنزیم های بتا ۱ و ۳ گلوکاناز و بتا ۱ و ۴ گلوکاناز (سلولاز) این گونه ها در ارتباط با تجزیه دیواره سلولی فیتوفتورا در شرایط آزمایشگاه آزمایش شده و در نهایت اثر این گونه ها بر کنترل بیماری پوسیدگی ریشه و طوقه سویا در گلخانه بررسی شد. جهت بررسی اثر ترکیبات فیلتر شده گونه های فوق الذکر بر بازداری از تولید زئوسپور Phytophthora sojae غلظت های ۰.۵، ۱، ۵ و ۱۰ این ترکیبات در آب مقطر دیونیزه سترون تهیه شد. میزان فعالیت آنزیم های بتا ۱ و ۳ گلوکاناز و بتا ۱ و ۴ گلوکاناز جدایه های اخیرالذکر در حضور گلسیرین و هیف فیتوفتورا به عنوان منبع کربن، در محیط کشت ویندینگ، ارزیابی شدند. نتایح نشان داد که ترکیبات فیلتر شده خارج سلولی تمامی گونه ها سبب کاهش تولید زئوسپور شدند، غلظت های مختلف اثر بازدارندگی متفاوتی داشته و بیشترین بازدارندگی مربوط به T. virens و T. brevicampactom بود. در بررسی اثر دو منبع کربن در تولید آنزیم های هیدرولیتیک توسط تریکودرما، نتایج نشان داد که کاربرد هیف فیتوفتورا در مقایسه با گلسیرین به عنوان منبع کربن در محیط رشد گونه های تریکودرما سبب افزایش فعالیت آنزیم های بتا ۱ و ۳ گلوکاناز و بتا ۱ و ۴ گلوکاناز در تمامی گونه ها شد و بیشترین میزان فعالیت هر دو آنزیم مربوط T. virens بهT. brevicampactom و بود که میزان فعالیت آنزیم بتا ۱ و ۳ گلوکاناز به ترتیب معادل۲.۳۱ U/mg protein و ۱.۷۳ مربوط به تیمار گلیسرین، ۴.۴۷ U/mg protein و ۳.۹۱ مربوط به تیمار هیف P. sojae بود و میزان فعالیت آنزیم بتا ۱ و ۴ گلوکاناز مربوط به این دو گونه به ترتیب ۰.۶۶ U/mg protein و ۰.۸۶ در تیمار حاوی گلیسرین و ۱.۷۲ U/mg protein و ۱.۷۲ در تیمار حاوی میسلیوم فیتوفتورا در محیط کشت بود. جهت بررسی اثر گونه های تریکودرما بر شدت بیماری پوسیدگی فیتوفتورایی طوقه و ریشه سویا در شرایط گلخانه در خاک سترون و در مرحله سه برگی (v1) در قالب دو طرح کاملا تصادفی با ۱۵ تیمار شامل شاهد سالم، شاهد آلوده، هر کدام از گونه های تریکودرما به علاوه عامل بیماری و سبوس گندم به علاوه عامل بیماری در سه تکرار انجام گرفت. در این بررسی موفق ترین گونه ها در کنترل بیماری، کاهش شدت بیماری و کاهش درصد مرگ گیاهچه در گلخانهT. brevicompactum ،T. orientalis و T. spirale بودند.

کلید واژه: Phytophthora sojae ،Trichoderma spp، آنزیم های بتا ۱ و ۳ گلوکاناز و بتا ۱ و ۴ گلوکاناز

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.