بررسی الگوی تغذیه ای در کودکان مبتلا به دیابت ملیتوس نوع یک و کودکان غیر دیابتی و ارتباط آن با میزان پوسیدگی دندانها


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی الگوی تغذیه ای در کودکان مبتلا به دیابت ملیتوس نوع یک و کودکان غیر دیابتی و ارتباط آن با میزان پوسیدگی دندانها دارای ۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی الگوی تغذیه ای در کودکان مبتلا به دیابت ملیتوس نوع یک و کودکان غیر دیابتی و ارتباط آن با میزان پوسیدگی دندانها  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی الگوی تغذیه ای در کودکان مبتلا به دیابت ملیتوس نوع یک و کودکان غیر دیابتی و ارتباط آن با میزان پوسیدگی دندانها،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی الگوی تغذیه ای در کودکان مبتلا به دیابت ملیتوس نوع یک و کودکان غیر دیابتی و ارتباط آن با میزان پوسیدگی دندانها :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله علمی پزشکی جندی شاپور

تعداد صفحات :۹

هدف: هدف از این مطالعه بررسی ارتباط رژیم غذایی، بهداشت دهان و وضعیت اجتماعی در کودکان مبتلا به دیابت ملیتوس نوع ۱ در مقایسه با کودکان غیر دیابتی و ارتباط آن با میزان پوسیدگی دندانها (DMF) بود. این مطالعه در شهر اهواز انجام گردید.روش بررسی: در این مطالعه تحلیلی ۳۱ کودک مبتلا به دیابت ملیتوس نوع ۱ با میانگین سنی ۱۱+۲.۳۴ و ۳۱ کودک غیردیابتی که از لحاظ سن و جنس با این کودکان مطابقت داشتند، مورد بررسی قرار گرفتند. کودکان دیابتی، از لحاظ کنترل متابولیکی بر اساس آزمایش هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) به سه گروه: کنترل خوب، متوسط و ضعیف تقسیم گردیدند. تحقیق بر اساس پرسش نامه ای که شامل اطلاعات مربوط به رژیم غذایی، بهداشت دهانی، وضعیت اجتماعی و میزان پوسیدگی دندانی است، انجام گردید. یافته ها توسط نرم افزار SPSS ver 13 تحت آزمونهای آماریpaired t-test و Mc Nemar مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.یافته ها: نتایج آماری نشان داد که کودکان دیابتی به میزان دفعات کمتری از غذاهای پوسیدگی زا استفاده می کنند. میانگین نمره تغذیه ای برای کودکان دیابتی ۷.۶۵+۳.۲۷ و برای کودکان غیر دیابتی ۱۱.۹۴+۲.۰۳ بود. تفاوت معنی داری بین DMF دو گروه دیده نشد. میزان شاخص DMF برای کودکان دیابتی برابر ۳.۷۱+۲.۴۸ و برای گروه کنترل ۴.۳۵+۲.۷۴ بود. از طرف دیگر تفاوت معنی داری بین استفاده از دهان شویه و مسواک بین دو گروه دیده نشد ولی به طور مشخصی تعداد بیشتری از کودکان دیابتی اعلام کردند که تاکنون از نخ دندان استفاده نکرده اند.نتیجه گیری: دفعات مصرف غذاهای پوسیدگی زا کاملا در پیشرفت پوسیدگی موثر است. در کودکان دیابتی، علاوه بر مسایل تغذیه ای و بهداشت دهان، مسایل بیولوژیکی و رفتار نیز در پیشرفت پوسیدگی نقش موثری بازی می کنند.

کلید واژه: دیابت، پوسیدگی، رژیم غذایی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.