بررسی تنوع ژنتیکی توده های بومی اسفناج ایرانی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی تنوع ژنتیکی توده های بومی اسفناج ایرانی دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی تنوع ژنتیکی توده های بومی اسفناج ایرانی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی تنوع ژنتیکی توده های بومی اسفناج ایرانی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی تنوع ژنتیکی توده های بومی اسفناج ایرانی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم کشاورزی ایران

تعداد صفحات :۱۲

اسفناج (Spinacia oleracea L.) گیاهی یکساله متعلق به خانواده Chenopodiaceae است که سابقه کشت آن در ایران به دو هزار سال می رسد. تودههای متنوعی از این گیاه در کشور یافت می شود، ولی تاکنون تحقیقی برای شناسایی و ارزیابی این توده ها صورت نگرفته است. به منظور ارزیابی تنوع ژنتیکی توده های بومی اسفناج ایرانی، ۲۹ توده از نقاط مختلف کشور جمع آوری و صفات کمی و کیفی آنها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد توده های اسفناج مورد بررسی از نظر اغلب صفات ارزیابی شده در سطوح ۵ و ۱ درصد با یکدیگر اختلاف معنی داری دارند. از جمله نتایج بدست آمده تولید دامنه متفاوتی از نظر تعداد برگ پیش از گلدهی می باشد، بطوریکه در توده های مورد بررسی بین ۱۲-۲۳ برگ پیش از گلدهی تشکیل شد. همچنین از نظر زمان گلدهی توده ها به گروههای زود گل، میان گل و دیر گل طبقه بندی شدند. نتایج نشان داد این توده ها از ۱۳۵ تا ۱۸۰ روز پس از کاشت وارد فاز گلدهی شدند. در بین توده ها جنسیت ماده ۶۸.۳۳-۳۹ درصد مشاهده شد. عملکرد توده های مورد مطالعه بین ۷۱۵.۸ تا ۲۷۰۷.۳ گرم وزن تر در متر مربع بود. بر اساس تجزیه خوشه ای، توده ها در ۴ گروه قرار گرفته و هر کدام به ترتیب دارای ۷، ۹، ۷ و ۶ توده بومی بودند. بررسی سطح پلوئیدی توده های بومی نشان داد که تمامی توده های مورد بررسی دیپلوئید(۲n=2x=12) می باشند. نتایج این تحقیق نشان داد توده های بومی اسفناج ایرانی از نظر صفات مورد مطالعه از تنوع بالایی برخوردارند و منابع ژنتیکی مناسبی برای انجام امور اصلاحی می باشند.

کلید واژه: اسفناج، توده های ایرانی، صفات مورفولوژیک، سطح پلوئیدی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.