بررسی تغییرات قند خون، مقاومت به انسولین، و عملکرد سلول بتا در افراد مبتلا به هپاتیت مزمن B وC و اختلال تحمل گلوکز


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی تغییرات قند خون، مقاومت به انسولین، و عملکرد سلول بتا در افراد مبتلا به هپاتیت مزمن B وC و اختلال تحمل گلوکز دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی تغییرات قند خون، مقاومت به انسولین، و عملکرد سلول بتا در افراد مبتلا به هپاتیت مزمن B وC و اختلال تحمل گلوکز  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی تغییرات قند خون، مقاومت به انسولین، و عملکرد سلول بتا در افراد مبتلا به هپاتیت مزمن B وC و اختلال تحمل گلوکز،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی تغییرات قند خون، مقاومت به انسولین، و عملکرد سلول بتا در افراد مبتلا به هپاتیت مزمن B وC و اختلال تحمل گلوکز :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران

تعداد صفحات :۱۲

مقدمه: علت شیوع بالای اختلال تحمل گلوکز در بیماران هپایتت مزمن B وC به درستی شناخته شده نیست، اما تغییر متابولیسم گلوکز در بیماران مبتلا به بیماری مزمن کبدی به خوبی نشان داده شده است و به نظر می رسد عفونت ویروس هپاتیت B وC نقش مهمی درپاتوژنز ایجاد دیابت ملیتوس در این بیماران داشته باشد. هدف از این مطالعه تعیین تغییرات قند خون، وضعیت مقاومت به انسولین و عملکرد سلول بتا در افراد مبتلا به هپاتیت مزمن B وC درجمعیت دارای اختلال تحمل گلوکز شرق تهران طی ۳ سال بود.مواد و روش ها: در یک مطالعه هم گروهی- مشاهده ای ۵۶۰ نفر از مبتلایان به اختلال تحمل گلوکز وارد مطالعه شدند. سرولوژی این افراد در مرحله یک از نظر هپاتیت B وC بررسی شد. میزان قند خون ناشتا، HOMA-IR، وعملکرد سلول بتا در سه گروه مورد مطالعه (هپاتیت B، هپاتیت C، و سرونگاتیو) در ابتدا و پس از سه سال مورد بررسی و تغییرات آنها نسبت به ابتدای مطالعه سنجیده شد.یافته ها:۶۴.۹% نمونه ها زن و ۳۵.۱% نمونه ها مرد بودند. متوسط سن افراد در ابتدای مطالعه ۱۲.۷± ۵۰.۸سال بود. از گروه مورد بررسی در مجموع ۲ نفر درمرحله اول سرولوژی مثبت هپاتیت C و ۸ نفر سرولوژی مثبت هپاتیت B را داشتند. میزان قند خون ناشتا، HOMA-IR و عملکرد سلول بتا در سه گروه مورد مطالعه (هپاتیت B، هپاتیت C، و سرونگاتیو) در ابتدای مطالعه تفاوت معنی داری نداشتند. پس از سه سال ۶ بیمار از نظر سرولوژی هپاتیت C و ۶ بیمار از نظر سرولوژی هپاتیت B مثبت بودند. میزان قند ناشتا، HOMA-IR و عملکرد سلول بتا در سه گروه تفاوت معنی داری نشان نداد. تغییرات قند خون و عملکرد سلول بتا درافرادی که از نظر هپاتیت B یاC در یکی از دو مرحله مطالعه مثبت بودند،پس از سه سال تغییر آماری معنی داری نداشت، درحالی که نمایه مقاومت به انسولین (HOMA-IR) کاهش معنی داری نسبت به ابتدای مطالعه داشت (از۲±۴ به ۲.۲±۳.۱ mlU/l، p<0.05). در مجموع در افرادی که در هر دو مرحله مطالعه از نظر سرولو‍‍ژی B وC منفی بودند تغییرات معنی داری پس از سه سال در درجات مختلف مقاومت به انسولین مشاهده شد (۲۲.۵% از افراد حساس به انسولین مقاوم شده بودند ولی ۴۹.۶% از مقاوم ها حساس شده بودند،p<0.001) و در مورد افراد سروپازتیو چنین تغییراتی مشاهده نشد.نتیجه گیری: تغییرات قند خون، مقاومت به انسولین، و عملکرد سلول بتا پس از ۳ سال در گروه سروپازتیو از نظر هپاتیت B وC تفاوت آماری معنی داری با یکدیگر نداشتند؛ اما در گروه سرونگاتیو پس از سه سال افزایش معنی داری در قند خون همراه با کاهش نمایه مقاومت به انسولین و عملکرد سلول بتا دیده شد.

کلید واژه: نمایه مقاومت به انسولین (HOMA-IR)، هپاتیت C،هپاتیت B، اختلال تحمل گلوکز(IGT)

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.