تولید و نگهداری کشت سلولی گیاه بادرنجبویه (.Melissa officinalis L) و مقایسه متابولیت های تولید شده در کالوس با گیاه کامل
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
تولید و نگهداری کشت سلولی گیاه بادرنجبویه (.Melissa officinalis L) و مقایسه متابولیت های تولید شده در کالوس با گیاه کامل دارای ۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تولید و نگهداری کشت سلولی گیاه بادرنجبویه (.Melissa officinalis L) و مقایسه متابولیت های تولید شده در کالوس با گیاه کامل کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تولید و نگهداری کشت سلولی گیاه بادرنجبویه (.Melissa officinalis L) و مقایسه متابولیت های تولید شده در کالوس با گیاه کامل،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تولید و نگهداری کشت سلولی گیاه بادرنجبویه (.Melissa officinalis L) و مقایسه متابولیت های تولید شده در کالوس با گیاه کامل :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : گیاهان دارویی
تعداد صفحات :۵
مقدمه: گیاه بادرنجبویه (Melissa officinalis L.) گیاهی علفی، معطر و پایا از خانواده نعنا است که در مناطق مختلف ایران مورد استفاده خوراکی و دارویی قرار میگیرد و امروزه در بسیاری از نقاط جهان کشت و سازگار شده است. با توجه به اهمیت و کاربرد وسیع اسانس گیاه در ساخت داروها، مواد غذایی و آرایشی، بهداشتی تصمیم بر آن شد که کشت سلولی گیاه مورد بررسی قرار گیرد.هدف: هدف از این مطالعه، تولید و نگهداری کالوس از بذر گیاه بادرنجبویه و بررسی توانایی کالوس برای تولید متابولیتهای ثانویه و مقایسه آن با متابولیتهای تولید شده در گیاه کامل است.روش تحقیق: بذرهای گیاه بادرنجبویه، با قرار گرفتن در محلولهای استریلکننده، استریل شدند و بعد از رشد در محیط آگار ۸/۰ درصد و تولید دانه رست، قسمتهای فوقانی دانه رست در شرایط کاملاً استریل به محیط کشت MS اتوکلاو شده که دارای مقادیر مشخصی از هورمونهای گیاهی بود منتقل و جهت رشد و ایجاد کالوس در گرمخانه در دمای ۲۷-۲۵ درجه سانتیگراد نگهداری شدند. بعد از ایجاد مقادیر لازم از کالوس، عصاره دیکلرو متانی کالوس تهیه شده و به دستگاه GC تزریق گردید. اسانس حاصل از سرشاخههای هوایی گیاه کامل هم جهت تعیین ترکیبات موجود به دستگاه GC/MS تزریق شد.یافتهها: نتایج به دست آمده نشان میدهد که بیشترین درصد ترکیبات موجود در اسانس گیاه را سیترونلال، نرال، ژرانیال و بتاکاریوفیلن تشکیل میدهند. در مقابل، کالوس هیچگونه ترکیب اسانسی تولید نکرده است. اما بررسی مقدماتی روی عصاره کالوس نشان داد که سلولها، تانن تولید کردهاند.نتیجهگیری: نتایج حاکی از آنی است که کالوس به دست آمده از گیاه بادرنجبویه در محیط MS و با هورمونهای گیاهی فوق نمیتواند تولید روغن فرار نماید اما کالوس مزبور توانسته است تانن تولید نماید.
کلید واژه: بادرنجبویه، کشت بافت، اسانس
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.