مقاله تاثیر دما و نور و عمق کاشت بر جوانه زنی بذر و سبز شدن گیاهچه ی علف هرز تاج خروس ریشه قرمز(Amaranthus retroflexus)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله تاثیر دما و نور و عمق کاشت بر جوانه زنی بذر و سبز شدن گیاهچه ی علف هرز تاج خروس ریشه قرمز(Amaranthus retroflexus) دارای ۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تاثیر دما و نور و عمق کاشت بر جوانه زنی بذر و سبز شدن گیاهچه ی علف هرز تاج خروس ریشه قرمز(Amaranthus retroflexus)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاثیر دما و نور و عمق کاشت بر جوانه زنی بذر و سبز شدن گیاهچه ی علف هرز تاج خروس ریشه قرمز(Amaranthus retroflexus)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تاثیر دما و نور و عمق کاشت بر جوانه زنی بذر و سبز شدن گیاهچه ی علف هرز تاج خروس ریشه قرمز(Amaranthus retroflexus) :

چکیده

تاثیر نور، رژیمهای دمایی ۲۰/۱۰)، ۲۵/۱۵، ۳۰/۲۰ شب/روز) و عمقهای مختلف کاشت: صفر (با کاغذ صافی و بدون کاغذ صافی) ۰/۵، ۱، ۲، ۳ و ۴ سانتیمتر بر درصد جوانهزنی بذر و سبز شدن تاجخروس ریشه قرمز در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در محیط کنترل شده مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان دادند نور تاثیر چندانی بر جوانهزنی بذور ندارد و بنابراین بذور تاجخروس ریشه قرمز فاقد خاصیت فتوبلاستیک هستند. دمای مطلوب برای جوانهزنی دمای (۱۵/۲۵) بود، و عمق مطلوب برای سبز شدن گیاهچه بین ۰-۲ سانتیمتر بود و هیچ بذری در عمق ۳ سانتیمتر سبز نشد و بالاترین درصد سبز شدن گیاهچه در عمق صفر با کاغذ صافی بود.

واژههای کلیدی: سبز شدن، عمق کاشت، دما.

مقدمه

گونههای علفهرز مختلفی از جنس تاجخروس وجود دارند که در فعالیتهای کشاورزی اختلال ایجادمی کنند. یکی از مهمترین این گونه ها، تاجخروس ریشه قرمز (Amaranthus retroflexus)می باشد که شدیداً با گیاه زراعی رقابت کرده، محصول را کاهش داده و عمل برداشت را با مشکل مواجهمی کند.

این علفهرز یکی از علفهای هرزی است که در تمام نقاط دنیا پراکنده شده است. به عنوان مثال در اروپا، امریکای شمالی و جنوبی، استرالیا و ; وجود آن برای کشاورزان مشکل سازمی باشد. در کشور ما نیز این علفهرز در استانهای تهران، خراسان، فارس، کرمانشاه، همدان، کردستان، قزوین، آذربایجان، ایلام، خوزستان به وفور مشاهدهمی شود.بذور تاجخروس ریشه قرمز در تابستان جوانهمی زنند. جوانهزنی بذر یکی از بحرانی ترین رویدادها برای موفقیت بسیاری از علفهای هرزمی باشد زیرا نشان داده شده است که اولین مرحله برای اینکه یک علفهرز بتواند برای یک نیچ اکولوژی رقابت کند، جوانه زنی آنمی باشد (کوچکی.(۱۳۷۵ عوامل متعددی بر جوانهزنی تاثیر گذارند که از آن جمله نور، دما و;می باشد. عمق دفن بذر نیزمی تواند بر جوانهزنی و سبز شدن بذور موثر باشد.

The 3rd Iranian Weed Science Congress, February 2010 Page 37

۸۳ بیولوژی علفهایهرز

جهت کنترل مطلوب تاجخروس ریشه قرمز و افزایش اثرات مدیریتی آن، شناخت اطلاعات بیولوژی و اکولوژی و نیازهای جوانهزنی ضروریمی باشد. هدف از این تحقیق ، بررسی اثرات نور، درجه حرارت وعمق دفن بذر بر قدرت جوانهزنی بذور تاجخروس ریشه قرمزمی باشد.

مواد و روشها

به منظور بررسی تاثیر دما ، نور و عمق کاشت بر جوانهزنی بذر وسبز شدن گیاهچه ها ی علفهرزتاجخروس ریشه قرمز، آزمایشی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با ۳ تکرار در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در بهار ۱۳۸۸ انجام شد. بذور تاجخروس ریشه قرمز از مزارع آلوده ی شهرستان بیرجند در مهرماه ۸۷ جمع آوری شدند. بذور به مدت یک هفته در دمای اتاق خشک و تا زمان استفاده در دمای اتاق (۲۵+۵) نگهداری شدند. تعداد ۲۵ عدد بذر تاجخروس در پتری دیشهایی با دهانه ی ۹ سانتیمتر حاوی کاغذ صافی قرار گرفتند و ۵ میلی لیتر آب مقطر به آنها اضافه گردید. جهت جلوگیری از تبخیر شدن آب، پتری دیشها به وسیله پارافیلم بسته شدند.برای تعیین دمای مطلوب جوانهزنی و بررسی اثر نور بر جوانهزنی ، بذور تاجخروس ریشه قرمز داخل ژرمیناتور در رژیمهای حرارتی (۲۰/۱۰)، (۲۵/۱۵)، (۳۰/۲۰) (شب/روز) قرار گرفتند.جهت جلوگیری از نفوذ پتری دیشها با فویل آلومینیوم پوشانده شدند جهت بررسی اثر عمق دفن بذر بر جوانهزنی تعداد ۵۰ عدد بذر تاجخروس ریشه قرمز در گلدانهایی با دهانه ی ۸ سانتیمتر حاوی خاک
لومی شنی در عمقهای صفر(بدون کاغذ صافی و با کاغذ صافی)،۰/۵ ،۱،۲،۳،۴ سانتیمتر قرارگرفتند و سپس در داخل ژرمیناتور در دمای (۲۵/۱۵) به مدت یک ماه نگهداری شدند. آبیاری گلدانها بر اساس حد ظرفیت نگهداری انجام گرفت. گلدانها روزانه مورد بازدید قرار گرفتند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.