بررسی جامع بورس


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی جامع بورس دارای ۵۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی جامع بورس  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز بررسی جامع بورس۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی جامع بورس،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی جامع بورس :

بررسی جامع بورس

بورس؛ کی ، کجا، چگونه ؟ …

می گویند در بلژیک قرن پانزدهم، مردی به نام «واندر بورس» خانه ای داشت، که صرافان و دلالان در مقابل خانه اش به داد و ستد پول و اوراق بهادار می پرداختند. بدین ترتیب، نام فعالیتی که بعدها، یعنی در سال ۱۴۶۰ میلادی، دارای تشکیلاتی شد و بازار متشکلی را شامل گشت، از اسم آن مرد بلژیکی ، گرفته شد. اما تاریخ اولین بورس بین المللی را تنها می‎توان تا اوایل قرن هفدهم عقب برد، یعنی زمان تاسیس سازمان بورس آمستردام، با اینحال آنچه ذهنیت تشکیل چنین سازمانی را به وجود آورد، خود، داستان دیگری دارد؛ تجار و بازرگانان راهی را می جستند تا در معاملات خود، با زیان کمتری مواجه شوند، بهترین راه حل نیز تقسیم زیان بود ! آنچه در سال ۱۵۵۳ میلادی رخ داد، ایجاد شرکتهای سهامی عام بود که در سال ۱۶۰۲ با تاسیس شرکت هند شرقی، شکل اصلی خود را پیدا نمود و بدین ترتیب اساس بازار سرمایه پایه گذاری شد.

بازار سرمایه، همزمان با انقلاب صنعتی در اروپا، مانند قارچ شروع به رشد نمود و به مرور، کشورهایی نظیر آلمان، انگلیس و سوییس را در برگرفت. هر کدام از کشورها نیز، به نوبه خود و به فراخور نیاز خویش، قوانین و مقرراتی را وضع کردند تا از تقلب و حق کشی و … جلوگیری کنند.

مفهوم بورس:

با آنچه گفته شد می‎توان گفت: بورس به مکانی گفته می‎شود که در آنجا پاره ای از کالاها و اوراق بهادار قیمت گذاری می‎شوند و سپس بر روی آن کالاها و اوراق بهادار معامله انجام می‎گیرد.

پیشینه بورس در ایران:

اندیشه اصلی ایجاد بورس اوراق بهادار در ایران به سال ۱۳۱۵ باز می گردد. در این سال دو کارشناس هلندی و بلژیکی فقط به منظور بررسی امکانات قانونی تشکیل سازمان بورس در ایران و احیاناً ایجاد آن، به ایران سفر کردند. در همان سالها بانک ملی نیز به عنوان تنها متصدی امور بانکی در کشور، مطالعات مشابهی را در دستور کار داشت. اما جنگ جهانی دوم، فرصت ادامه فعالیت را به هیچ یک از محققین نداد. از سرگیری مطالعات در این زمینه نیز به فرصت مناسبتری نیاز داشت و آرامش نسبی بعد از کودتای بیست و هشت مرداد ۱۳۳۲ زمان مساعدی بود برای اتاق بازرگانی، اتاق صنایع و معادن، بانک مرکزی و وزارت بازرگانی تا چند سالی را به بررسی پیرامون این بازار و شرایط ایران برای تشکیل آن بپردازند. در سال ۱۳۳۳ به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ماموریت داده شد که به تشکیل بورس اوراق بهادار اقدام کنند این اقدام هم به نتیجه نرسید.

در سال ۱۳۴۵ قانون تاسیس بورس اوراق بهادار به تصویب مجلس رسید و بانک مرکزی موظف شد که آیین نامه های اجرائی قانون مزبور را تنظیم و به تاسیس بورس اقدام کند. فعالیت بورس اوراق بهادار تهران عملاً از بهمن ماه سال ۱۳۴۶ آغاز شد. بانک صنعت و معدن و نفت پارس سهام خود را در بورس تهران عرضه کردند. در سال ۱۳۴۷ در مجموع، ۶ شرکت با ۶/۲ میلیارد ریال سرمایه به بورس تهران راه یافتند. در سال های بعد با اجرای برنامه گسترش مالکیت سهام واحدهای تولیدی که بر اساس آن واحدهای خصوصی و دولتی مکلف بودند به ترتیب ۴۹ و ۹۹ درصد سهام خود را به مردم عرضه کنند و نیز با برقراری معافیت های مالیاتی برای شرکت های پذیرفته شده در بورس فعالیت های بورس توسعه یافت به طوری که تا سال ۱۳۵۷ تعداد ۱۰۵ شرکت جمعاً با ۹/۲۲۹ میلیارد ریال سرمایه به عضویت بورس درآمدند. در سال ۱۳۵۸ به علت ملی شدن بانک ها و شرکت های بیمه و حذف نام بانک ها و شرکت های بیمه عضو بورس از بررسی جامع بورس
فهرست نرخهای بورس تهران؛ هم چنین به علت تصویب قانون حفاظت و توسعه صنایع ایران و حذف نام شرکتهای مشمول این قانون از بررسی جامع بورس
فهرست نرخهای بورس تهران- قیمت سهام به شدت پایین آمد و رکود بورس آغاز شد که تا سال ۱۳۶۸ ادامه داشت.

از سال ۱۳۶۸ بورس تهران دوباره فعال شد علت این بود که برنامه اول توسعه اقتصادی- اجتماعی تصویب شد و واگذاری سهام کارخانه ها به مردم به منظور اصلاح ساختار اقتصادی کشور مورد تایید مسئولان قرار گرفت.

درسالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ فعالیت بورس هم به لحاظ تعداد سهم های مورد معامله و هم به لحاظ حجم ریالی معاملات پررونق بود . قیمت سهام ، به دلیل وجود تقاضای زیاد ، به سرعت افزایش یافت. اما در سال ۱۳۷۱ بازار سرمایه در کشور دستخوش بحران شد و بازار بورس سال سختی را گذراند و حجم معاملات کاهش یافت. سالهای ۱۳۷۲ و ۱۳۷۳ برای بازار بورس سالهای نسبتاً خوبی بود. تعداد سهام معامله شده و حجم ریالی معاملات افزایش یافت. در سالهای ۱۳۷۴ و ۱۳۷۵ فعالیت بازار بورس اوراق بهادار تهران اوج گرفت به طوری که، به لحاظ افزایش شاخص قیمت سهام، بورس تهران در میان کشورهای عضو فدراسیون بورسهای جهان مقام دوم را کسب کرد. اما در بررسیهای بعدی معلوم شد که متأسفانه این افزایش بی منطق و ساختگی بوده است. مردمی که فاقد هر نوع آگاهی از مسایل مالی به امید رسیدن به سود باد آورده به بورس تهران هجوم آوردند و مثلاً سهمی را که وعده ۲۵۰۰ ریال سود سالانه داده بود به مبلغ ۴۰۰۰۰ ریال

اسناد خزانه:

این اسناد نیز توسط دولتها منتشر می‎شوند و می‎توانند توسط مالکینشان، مورد داد و ستد قرار گیرند. تفاوت این اوراق با اوراق قرضه دولتی، در نیت فروشنده- دولت- در چاپ آنهاست. کمبودهای مالی کوتاه مدت را معمولاً با این اوراق تأمین می کنند.

وظایف بورس:

بورس برای سوق دادن پس اندازها به سوی سرمایه گذاری در فعالیتهای تولیدی عملیاتی را انجام می‎دهد. مجموعه این عملیات را «وظایف بورس» می‎نامند. پاره ای از وظایف بورس عبارتند از:

۱- تعیین قیمت کالاها، سهام شرکتها و سایر اوراق بهادار مورد معامله در بورس، تنها تحت تأثیر قانون عرضه و تقاضا و اوضاع و احوال اقتصادی موجود است بدون آن که تحت تأثیر نظرها و خواسته های شخص یا اشخاص قرار گیرد.

۲- تهیه آخرین آمارها و اطلاعات درباره وضعیت مالی و اقتصادی شرکتهایی که سهام آن در بررسی جامع بورس
فهرست نرخهای بورس قرار دارد و گذاشتن این آمارها و اطلاعات در اختیار تمام کسانی که قصد انجام معامله بر روی سهام شرکتهای مزبور را دارند.

۳- مشورت کردن در زمینه تهیه، تنظیم و تجدیدنظر درباره مقررات مربوط به انتشار اوراق بهادار دولتی و خصوصی با در نظر گرفتن امکانات پس انداز در جامعه و شرایط بازار پول و سرمایه.

توضیح اینکه اطلاعات، با ارزشترین دارایی در بازار سرمایه است و بازاری که در آن اطلاعات به طرز عادلانه ای در دسترس همگان قرار دارد، بازاری است «شفاف». بورس تهران هم چون بسیاری از بورسهای جهان شرکتهای عضو خود را ملزم کرده است تا اطلاعات موردنیاز خود را هراز گاهی ارایه کنند. بخش نامه جدیدی که درسال ۱۳۷۹ صادر شده شرکتهای عضو بورس را ملزم ساخته است تا اطلاعات میان دوره ای حسابرسی شده شامل آمار تولید و فروش، ترازنامه و صورت سود و زیان خود را حداقل هر سه ماه یکبار منتشر سازند. این اطلاعات بهترین راهنما برای تصمیم گیری سهامداران و فعالان بورس است.

به میزان انتشار اطلاعات مالی از سوی شرکتهای عضو بورس، حسابرسی دقیق این اطلاعات نیز اهمیت شایانی دارد. به همین خاطر سازمان بورس تهران اخیراً آیین نامه استفاده از حسابرسان معتمد را تصویب کرده و بر طبق این آیین نامه گروهی از مؤسسات حسابرسی را برگزیده است که از ضوابط اخلاقی، حرفه ای، تجربه و سلامت موردنظر برخوردارند و در شرکتهای عضو بورس ذی نفع نیستند.

موضوع مهم دیگر، اطلاعات درونی شرکتها است و منظور از آن اطلاعاتی است که هنوز منتشر نشده و به طور مستقیم یا غیرمستقیم با مسائل شرکتها مربوطند و می‎توانند بر وضعیت بازار سهام مؤثر باشند. در بسیاری از بورسهای جهان داد و ستد بر مبنای این اطلاعات منع شده است. چنین منعی در بورس تهران هم ضرورت دارد. از این رو در سال ۱۳۷۸ آیین نامه ای برای افشای این نوع داد و ستدها در شورای بورس به تصویب رسید و اقداماتی هم صورت گرفت. بدین ترتیب حرکتی که در بورس تهران، در جهت شفاف کردن اطلاعات، صورت گرفته است سه بعد دارد:

۱- ایجاد جریانی بهنگام و مستمر از اطلاعات مالی شرکتهای عضو بورس.

۲- حسابرسی و ممیزی این اطلاعات توسط حسابرسان معتمد بورس.

۳- منع اشخاص از سوء استفاده از اطلاعات درونی شرکتهای عضو بورس.

از این رو می‎توان امیدوار بود که این حرکت زمینه ساز توزیع عادلانه اطلاعات بازار سرمایه در سطح جامعه، بویژه در سطح سهامداران و فعالان بورس تهران شود.

مزایای بورس:

وجود بورس و فعالیتهای آن آثار و نتایج مطلوب فراوانی در اقتصاد جامعه دارد که پاره ای از آنها عبارتند از:

۱- بورس وسیله ای است برای ایجاد تماس بین عرضه کنندگان و تقاضا کنندگان سرمایه و تنظیم معاملات بازار سرمایه.

۲- بورس با جذب و به کار انداختن مقدار قابل توجهی از سرمایه های راکد، حجم سرمایه گذاری را در جامعه بالا می‎برد و نرخ تورم را تخفیف می‎دهد و توزیع ثروت و درآمد را در جامعه عادلانه تر می سازد.

۳- بازرگانان و صاحبان صنایع می‎توانند اوراق مورد پذیرش در بورس را نزد بانکها و مؤسسات اعتباری وثیقه بگذارند و اعتبار موردنیاز خود را دریافت و جریان نقدینگی بنگاههای خود را تنظیم کنند.

ماده ۲- ضوابط پذیرش سهام شرکتها در تابلو دوم تالار اصلی

۱- شرکت باید در ایران ثبت شده و دارای تابعیت ایرانی باشد.

۲- شرکت باید سهامی عام باشد.

۳- شرکت باید دارای سهام عادی با نام دارای حق رأی باشد و ۱۰۰ درصد بهای اسمی آن پرداخت شده باشد و هیچگونه امتیاز خاصی برای سهامداران شرکت وجود نداشته باشد.

تبصره: شرکتی که دارای سهام با شرایط ویژه باشد، در صورت تأیید هیأت پذیرش اوراق بهادار و تصویب شورای بورس، قابل پذیرش خواهد بود.

۴- حداقل، دو سال از تاریخ بهره برداری شرکت گذشته باشد.

۵- حداقل سرمایه شرکت ده میلیارد ریال باشد.

۶- در زمان پذیرش نباید بیشتر از ۸۰ درصد از سهام شرکت در اختیار کمتر از ۱۰ سهامدار باشد. این نسبت باید در پایان دومین سال پس از پذیرش به ۷۵ درصد کاهش یابد. به علاوه حداکثر ظرف مدت شش ماه از تاریخ درج و تا زمانیکه نام شرکت در تابلو دوم بورس درج می باشد، بایستی حداقل ۵۰۰ سهامدار داشته باشد.

تبصره: در مورد شرکتهای دولتی که طبق مقررات قانونی و در اجرای سیاست خصوصی سازی، سهام آنها بایستی از طریق بورس اوراق بهادار به مردم واگذار شود، رعایت این بند در زمان پذیرش الزامی نیست. شرکت های یاد شده موظفند ظرف مدت شش ماه از تاریخ پذیرش شرایط خود را با مقررات این بند تطبیق دهند.

۷- مجموع سهام متعلق به دولت، وزارتخانه ها، موسسه ها و شرکت های دولتی موضوع ماده ۴ قانون محاسبات عمومی کشور، نباید از ۴۹ درصد سهام شرکت بیشتر باشد.

تبصره: شرکت های دولتی مذکور در این بند موظفند حداکثر ظرف مدت ۲ سال از تاریخ درج نام شرکت در بررسی جامع بورس
فهرست نرخ های بورس، وضعیت خود را با شرایط فوق الذکر تطبیق دهند.

بررسی جامع بورس
فهرست

عناوین: صفحه

بورس کی کجا چگونه؟……………………………………………………………………………… ۱

مفهوم بورس…………………………………………………………………………………………… ۲

پیشینه بورس در ایران……………………………………………………………………………… ۲

بورس تهران از ابتدا تا امروز……………………………………………………………………. ۵

بورس اوراق بهادار و تشکیلات سازمانی اش……………………………………………… ۸

بورس را به چه می شناسند………………………………………………………………………. ۱۰

انواع بورس…………………………………………………………………………………………….. ۱۳

وظایف بورس………………………………………………………………………………………….. ۱۴

مزایای بورس………………………………………………………………………………………….. ۱۶

جاذبه های بورس اوراق بهادار برای مردم………………………………………………… ۱۷

جاذبه های بورس اوراق بهادار برای شرکت ها………………………………………….. ۱۹

بورس اوراق بهادار و اقتصاد کلان……………………………………………………………. ۲۰

روش تشکیل سبد سهام و مدیریت آن………………………………………………………… ۲۲

انتخاب صنایع برتر…………………………………………………………………………………… ۲۴

تعیین درصد مربوط به هر صنعت در سبد…………………………………………………. ۲۵

انتخاب سهام برتر در هر صنعت……………………………………………………………….. ۲۵

اصولاً خوبست چند سهم در سبد داشته باشیم……………………………………………. ۲۶

انواع سهام………………………………………………………………………………………………. ۲۷

ارزش سهام……………………………………………………………………………………………. ۲۸

زمان خرید و فروش سهام……………………………………………………………………….. ۲۹

شرایط و ضوابط پذیرش سهام در بورس اوراق بهادار……………………………….. ۳۰

ماده ۲- ضوابط پذیرش سهام شرکت ها در تابلو دوم تالار اصلی………………… ۳۱

ماده ۳- ضوابط ارتقای سهام شرکت ها از تابلوی دوم به تابلوی اول تالار اصلی…………… ۳۳

ماده ۴- ضوابط پذیرش سهام شرکت ها در تالار فرعی………………………………. ۳۴

بورس ما و مشکلات آن …………………………………………………………………………… ۳۷

روند شاخص در دهه ۸۰………………………………………………………………………….. ۴۰

نارساییهای سیستم کنونی معاملات سهام…………………………………………………… ۴۲

راز بقا در بورس تهران……………………………………………………………………………. ۴۴

منابع ……………………………………………………………………………………………………… ۴۶

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.