بررسی اثر زئولیت و سوپرجاذب در شرایط تنش خشکی بر روی صفات کمی وکیفی گیاه کلزا در شهرستان شیراز
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
بررسی اثر زئولیت و سوپرجاذب در شرایط تنش خشکی بر روی صفات کمی وکیفی گیاه کلزا در شهرستان شیراز دارای ۱۴۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی اثر زئولیت و سوپرجاذب در شرایط تنش خشکی بر روی صفات کمی وکیفی گیاه کلزا در شهرستان شیراز کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز بررسی اثر زئولیت و سوپرجاذب در شرایط تنش خشکی بر روی صفات کمی وکیفی گیاه کلزا در شهرستان شیراز۲ ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی اثر زئولیت و سوپرجاذب در شرایط تنش خشکی بر روی صفات کمی وکیفی گیاه کلزا در شهرستان شیراز،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن بررسی اثر زئولیت و سوپرجاذب در شرایط تنش خشکی بر روی صفات کمی وکیفی گیاه کلزا در شهرستان شیراز :
بررسی اثر زئولیت و سوپرجاذب در شرایط تنش خشکی بر روی صفات کمی وکیفی گیاه کلزا در شهرستان شیراز
این پژوهش جهت بررسی اثر تنش خشکی در مراحل رشدی حساس کلزا و همچنین اثرات کاربرد زئولیت (۱۰تن در هکتار) و سوپرجاذب (۱کیلوگرم در هکتار) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی به صورت اسپیلت پلات در سه تکرار و در شهرستان شیراز صورت گرفته است و در پایان خصوصیات کمی و کیفی گیاه کلزا تحت تیمارهای ذکر شده مورد آزمایش قرار گرفت.
نتایج نشان داد که تنش خشکی به ویژه در مرحله گلدهی و سپس خورجین دهی سبب کاهش عملکرد دانه، عملکرد روغن و میزان کلروفیل برگ شد. در صورتی که با کاربرد زئولیت و سوپرجاذب تمامی این صفات افزایش پیدا کرد. همچنین تنش خشکی موجب افزایش میزان آنزیم های آنتی اکسیدانت گشته ولی زئولیت و سوپرجاذب مصرفی اثر عکس داشته و صفات کاهش معنی داری نشان دادند. نتایج تجزیه آماری نشان داد که اثر متقابل تنش خشکی و کاربرد زئولیت و سوپرجاذب بر تمامی صفات معنی دار بود. حداکثر عملکرد دانه به عنوان مهم ترین صفت مورد بررسی از تیمار تنش در مرحله ساقه دهی و کاربرد ده تن در هکتار زئولیت + یک کیلوگرم در هکتار سوپرجاذب به میزان ۴/۳۵۲۸ کیلوگرم در هکتار به دست آمد و کمترین عملکرد دانه متعلق به تیمار تنش در مرحله گلدهی و عدم مصرف زئولیت و یا سوپرجاذب به میزان ۲/۱۶۷۸ بود. لذا از نتایج به دست آمده در این آزمایش می توان چنین نتیجه گیری کرد که مرحله گلدهی و سپس خورجین دهی حساس ترین مراحل در گیاه کلزا می باشند و کاربرد زئولیت (ده تن در هکتار) و سوپرجاذب (یک کیلوگرم در هکتار) برای کاهش اثرات خشکی به عنوان بهترین تیمار مورد بررسی مشخص شد.
واژه های کلیدی: کلزا- تنش خشکی- زئولیت- سوپرجاذب- عملکرد دانه
بررسی اثر زئولیت و سوپرجاذب در شرایط تنش خشکی بر روی صفات کمی وکیفی گیاه کلزا در شهرستان شیراز
فهرست مطالب
چکیده……………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۱
فصل اول: کلیات……………………………………………………………………………………………………………………………… ۲
۱-۱- مقدمه……………………………………………………………………………………………………………………………………. ۲
۱-۲- اهمیت تولید دانه های روغنی…………………………………………………………………………………………… ۴
۱-۳- تعریف دانه های روغنی………………………………………………………………………………………………………. ۴
۱-۴- تولید دانه های روغنی………………………………………………………………………………………………………… ۵
۱-۵- فرضیات …………………………………………………………………………………………………………………………….. ۵
۱-۶- اهداف……………………………………………………………………………………………………………………………………. ۵
۱-۷ – تاریخچه و کلیاتی درباره کلزا…………………………………………………………………………………………… ۶
۱-۸- اهمیت کلزا…………………………………………………………………………………………………………………………… ۹
۱- ۸-۱ – کلزا به عنوان علوفه……………………………………………………………………………………………………… ۱۱
۱- ۸- ۲- معیارهای اقتصادی در تولید کلزا ………………………………………………………………………………. ۱۲
۱-۹- طبقه بندی کلزا…………………………………………………………………………………………………………………… ۱۳
۱- ۹-۱- مشخصات گیاه شناسی کلزا…………………………………………………………………………………………. ۱۳
۱-۹-۲- دانه …………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۳
۱-۹-۳- مواد متشکل دانه کلزا…………………………………………………………………………………………………….. ۱۳
۱- ۹- ۴- ریشه ……………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۴
۱-۹-۵- ساقه…………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۵
۱-۹-۶- برگ………………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۵
۱- ۹-۷-گل آذین………………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۵
۱-۹-۸- میوه………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۶
۱-۱۰- رشد کلزا……………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۶
۱-۱۱- موارد مهم در کشت کلزا………………………………………………………………………………………………….. ۱۸
۱-۱۱-۱- انتخاب رقم …………………………………………………………………………………………………………………… ۱۹
۱-۱۱-۲- آماده سازی زمین ……………………………………………………………………………………………………….. ۱۹
۱-۱۱-۳- کوددهی ………………………………………………………………………………………………………………………. ۲۰
۱-۱۱-۴- تاریخ کاشت………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۰
۱-۱۱- ۵- میزان بذر و تراکم بوته………………………………………………………………………………………………. ۲۱
۱ -۱۱ -۶ – عمق کاشت………………………………………………………………………………………………………………. ۲۱
۱-۱۲- آبیاری مزرعه ……………………………………………………………………………………………………………………. ۲۳
۱-۱۳- برداشت کلزا………………………………………………………………………………………………………………………. ۲۳
۱-۱۴- تعریف و تاریخچه کشف زئولیت…………………………………………………………………………………… ۲۴
۱-۱۴-۱- طبقه بندی زئولیت ها ………………………………………………………………………………………………… ۲۵
۱-۱۴-۲- خواص زئولیت ها ………………………………………………………………………………………………………. ۲۵
۱-۱۴-۳- نقش زئولیت در کشاورزی…………………………………………………………………………………………… ۲۸
۱-۱۴-۴- کاربرد زئولیت در کشاورزی ……………………………………………………………………………………….. ۲۸
۱-۱۵- سوپرجاذب ها ( هیدروژل ها)………………………………………………………………………………………… ۲۹
۱-۱۵-۱- ساختمان سوپر جاذب های استاکوسورب………………………………………………………………….. ۳۱
۱-۱۵-۲- مقدار کاربرد سوپر جاذب ها……………………………………………………………………………………….. ۳۱
۱- ۱۵-۳- روش کاربرد سوپر جاذب ها………………………………………………………………………………………. ۳۲
فصل دوم: مروری بر پژوهشهای پیشین………………………………………………………… ۳۴
۲-۱ – تنش…………………………………………………………………………………………………………………………………… ۳۴
۲-۲ -تنش خشکی………………………………………………………………………………………………………………………… ۳۵
۲-۳ – نقش آب در گیاه………………………………………………………………………………………………………………… ۳۶
۲ -۴ – تنظیم اسمزی…………………………………………………………………………………………………………………… ۳۸
۲– 5- عکس العمل کلزا در برابر تنش خشکی ………………………………………………………………………… ۳۹
۲ -۵-۱- تاثیر تنش خشکی بر تعداد دانه در خورجین…………………………………………………………….. ۴۱
۲– 5-2- تاثیر تنش خشکی بر تعداد خورجین در بوته…………………………………………………………… ۴۲
۲ -۵-۳- تاثیر تنش خشکی بر وزن هزاردانه ……………………………………………………………………………. ۴۴
۲– 5-4- تاثیر تنش خشکی بر مقدار و درصد روغن دانه ………………………………………………………. ۴۵
۲-۵-۵- تاثیر تنش خشکی بر ارتفاع بوته…………………………………………………………………………………… ۴۶
۲-۵-۶- تاثیر تنش خشکی بر شاخص برداشت ………………………………………………………………………… ۴۷
۲-۵-۷- اثر تنش خشکی بر میزان کلروفیل a + b…………………………………………………………………… 48
۲-۶- اثرات فیزیولوژیکی تنش آب………………………………………………………………………………………………. ۴۹
۲-۷- اثرات بیوشیمیایی تنش آب……………………………………………………………………………………………….. ۴۹
۲-۷-۱-حمایت آنتی اکسیدانی در کلروپلاست ها……………………………………………………………………… ۵۰
فصل سوم: مواد و روشها……………………………………………………………………………………………………….. ۵۳
۳-۱- مواد آزمایش…………………………………………………………………………………………………………………………. ۵۳
۳-۱-۱- موقعیت جغرافیایی و مشخصات اقلیمی محل آزمایش……………………………………………….. ۵۳
۳-۱-۲- خاک محل آزمایش…………………………………………………………………………………………………………. ۵۳
۳-۲- روش آزمایش……………………………………………………………………………………………………………………….. ۵۴
۳-۲-۱- نوع و مشخصات طرح آماری به کار رفته در تحقیقات مزرعه ای……………………………….. ۵۴
۳-۲-۲- عملیات آماده سازی زمین و پیاده نمودن طرح…………………………………………………………… ۵۵
۳-۲-۳- معرفی رقم هائولا ۴۰۱………………………………………………………………………………………………….. ۵۵
۳-۲-۴- عملیات کاشت………………………………………………………………………………………………………………… ۵۶
۳-۲-۵- عملیات داشت…………………………………………………………………………………………………………………. ۵۶
۳-۲-۶- عملیات برداشت نهایی……………………………………………………………………………………………………. ۵۶
۳-۳- نمونه برداری و اندازه گیری صفات……………………………………………………………………………………. ۵۶
۳-۳-۱- اندازه گیری ارتفاع بوته………………………………………………………………………………………………….. ۵۷
۳-۳-۲- عملکرد دانه ……………………………………………………………………………………………………………………. ۵۷
۳-۳-۳- تعیین شاخص برداشت………………………………………………………………………………………………….. ۵۸
۳-۳-۴- تعیین خصوصیت کیفی(درصد وعملکرد روغن دانه)…………………………………………………. ۵۸
۳-۳-۵- اندازه گیری میزان کلروفیل(a+b )………………………………………………………………………………. 58
۳-۳-۶- اندازه گیری میزان فعالیت SOD………………………………………………………………………………….. 58
۳-۳-۷- اندازه گیری میزان فعالیت CAT…………………………………………………………………………………… 59
۳-۴- محاسبه آماری……………………………………………………………………………………………………………………… ۵۹
فصل چهارم: نتایج ………………………………………………………………………………………. ۶۰
۴-۱- اتفاع بوته………………………………………………………………………………………………………………………………. ۶۰
۴-۲- تعداد شاخه فرعی……………………………………………………………………………………………………………….. ۶۴
۴-۳- کلروفیل برگ a+b……………………………………………………………………………………………………………… 66
۴-۴- تعداد خورجین در بوته……………………………………………………………………………………………………….. ۶۹
۴-۵- تعد اد دانه در خورجین……………………………………………………………………………………………………… ۷۴
۴-۶- وزن هزاردانه…………………………………………………………………………………………………………………………. ۷۷
۴-۷- عملکرد دانه………………………………………………………………………………………………………………………….. ۸۰
۴-۸- عملکرد بیولوژیک………………………………………………………………………………………………………………… ۸۵
۴-۹- شاخص برداشت…………………………………………………………………………………………………………………… ۸۷
۴-۱۰- درصد روغن ……………………………………………………………………………………………………………………… ۸۹
۴-۱۱- عملکرد روغن……………………………………………………………………………………………………………………. ۹۳
۴-۱۲- آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز (SOD) ……………………………………………………………………………. 96
۴-۱۳- آنزیم کاتالاز (CAT) ………………………………………………………………………………………………………… 100
۴-۱۴- آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) ………………………………………………………………………………. 102
فصل پنجم: بحث و پیشنهادات……………………………………………………………………… ۱۰۶
۵-۱- نتیجه گیری و بحث…………………………………………………………………………………………………………….. ۱۰۶
۵-۲-پیشنهادات……………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۰۷
منابع………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۰۸
بررسی اثر زئولیت و سوپرجاذب در شرایط تنش خشکی بر روی صفات کمی وکیفی گیاه کلزا در شهرستان شیراز
فهرست جداول
جدول۱-۱: برخی ارقام رایج در ایران و ویژگی های آنها……………………………………………………………. ۲۲
جدول ۳-۱- ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی خاک محل آزمایش…………………………………………….. ۵۴
جدول ۴-۱- تجزیه واریانس صفات ارتفاع بوته، تعداد شاخه فرعی و کلروفیل برگ تحت تاثیر عوامل مورد آزمایش ۶۱
جدول ۴-۲- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و زئولیت و سوپرجاذب بر ارتفاع بوته، تعداد شاخه فرعی و کلروفیل برگ…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۶۲
جدول۴-۳- مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر ارتفاع بوته، تعداد شاخه فرعی و کلروفیل برگ…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۶۲
جدول۴-۴- تجزیه واریانس اجزای عملکرد تحت تاثیر عوامل مورد آزمایش……………………………. ۷۱
جدول۴-۵- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر اجزای عملکرد ۷۱
جدول۴-۶- مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر اجزای عملکرد ۷۲
جدول ۴-۷- تجزیه واریانس عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت تحت تاثیر عوامل مورد آزمایش ۸۲
جدول۴-۸- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت……………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۸۲
جدول۴-۹- مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت……………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۸۳
جدول ۴-۱۰- تجزیه واریانس، درصد روغن، عملکرد روغن تحت تاثیر عوامل مورد آزمایش… ۹۱
جدول ۴-۱۱- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر درصد روغن و عملکرد روغن ۹۱
جدول ۴-۱۲- مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر درصد روغن و عملکرد روغن ۹۲
جدول ۴-۱۳- تجزیه واریانس آنزیم های GPX,CAT,SOD تحت تاثیر عوامل موثر آزمایش۹۷
جدول ۴-۱۴- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر میزان فعالیت آنزیم GPX,CAT,SOD………………98
جدول ۴-۱۵- مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر میزان فعالیت آنزیم GPX,CAT,SOD…..98
بررسی اثر زئولیت و سوپرجاذب در شرایط تنش خشکی بر روی صفات کمی وکیفی گیاه کلزا در شهرستان شیراز
فهرست اشکال و نمودارها
شکل۱-۱- نمایی از ساختار زئولیت……………………………………………………………………………………………… ۲۵
شکل ۳-۱- نقشه طرح………………………………………………………………………………………………………………….. ۵۵
نمودار ۴-۱- مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر ارتفاع بوته ۶۳
نمودار ۴-۲- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر ارتفاع بوته ۶۳
نمودار ۴-۳- مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر تعداد شاخه فرعی ۶۵
نمودار ۴-۴- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر تعداد شاخه فرعی ۶۶
نمودار۴-۵- مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر کلروفیل برگ ۶۸
نمودار ۴-۶- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر کلروفیل برگ ۶۹
نمودار۴-۷- مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب برتعداد خورجین در بوته ۷۳
نمودار ۴-۸- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر خورجین در بوته ۷۳
نمودار۴-۹- مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب برتعداد دانه در خورجین ۷۶
نمودار ۴-۱۰- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر دانه در خورجین ۷۶
نمودار ۴-۱۱- مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر وزن هزاردانه ۷۹
نمودار ۴-۱۲- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر وزن هزاردانه ۷۹
نمودار ۴-۱۳- مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر عملکرد دانه ۸۴
نمودار ۴-۱۴- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر عملکرد دانه ۸۴
نمودار ۴-۱۵- مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر عملکرد بیولوژیک ۸۶
نمودار ۴-۱۶- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر عملکرد بیولوژیک ۸۶
نمودار ۴-۱۷- مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر شاخص برداشت ۸۸
نمودار ۴-۱۸- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر شاخص برداشت ۸۹
نمودار ۴-۱۹- مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر درصد روغن ۹۲
نمودار ۴-۲۰- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر درصد روغن ۹۳
نمودار ۴-۲۱- مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر عملکرد روغن ۹۵
نمودار ۴-۲۲- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر عملکرد روغن ۹۶
نمودار ۴-۲۳- مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر میزان فعالیت آنزیم SOD 99
نمودار ۴-۲۴- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر میزان فعالیت آنزیم SOD 99
نمودار ۴-۲۵- – مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر میزان فعالیت آنزیم CAT 101
نمودار ۴-۲۶- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر میزان فعالیت آنزیمCAT 102
نمودار ۴-۲۷- مقایسه میانگین اثرات متقابل تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر میزان فعالیت آنزیم GPX 105
نمودار ۴-۲۸- مقایسه میانگین اثرات ساده تنش خشکی و مصرف زئولیت و سوپرجاذب بر میزان فعالیت آنزیم GPX 105
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.