بررسی اثر غلظت های مختلف جیوه بر پارامترهای مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی ریشه و اندام هوایی در ژنوتیپ های گندم


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی اثر غلظت های مختلف جیوه بر پارامترهای مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی ریشه و اندام هوایی در ژنوتیپ های گندم دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی اثر غلظت های مختلف جیوه بر پارامترهای مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی ریشه و اندام هوایی در ژنوتیپ های گندم  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی اثر غلظت های مختلف جیوه بر پارامترهای مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی ریشه و اندام هوایی در ژنوتیپ های گندم،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی اثر غلظت های مختلف جیوه بر پارامترهای مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی ریشه و اندام هوایی در ژنوتیپ های گندم :

تعداد صفحات :۸

چکیده مقاله:

جیوه یکی از فلزات سنگین و سمی است که سبب آلودگی زمینهای زراعی می شود. تجمع جیوه در گیاهان، بسیاری از اعمالسلولی را مختل و رشد و نمو را متوقف می سازد. هدف از اینتحقیق مطالعه سمیت کلرید جیوه بر رشد و برخی ویژگی هایمورفو فیزیولوژیکی گیاه گندم است. بدین منظور آزمایشی با۴ ژنوتیپ سیروان، سیوند، پارسی و سپاهان در مقادیر مختلف این عنصر (۰، ۳۰، ۷۰، ۱۰۰ میلی گرم در خاک) انجام شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شدو شاخص هایی از قبیل سطح، مجموع طول و میانگین قطر ریشه،طول، وزن تر و خشک اندام هوایی و ضریب ثبات غشاء در ژنوتیپهای گندم مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از اینبررسی نشان داد که جیوه میزان وزن تر و خشک اندام هوایی، طولریشه و ضریب ثبات غشاء را به طور معنی داری در همه ژنوتیپهای مورد بررسی کاهش داد. درشرایط تنش در سطح ۱۰۰ ژنوتیپ سیروان بیشترین سطح ریشه و ژنوتیپ پارسی کمترین میزان سطح ریشه را به خود اختصاص دادند. با افزایش تنش جیوه میانگین قطر ریشه و مجوع طول آن در ژنوتیپ پارسی بیشترینمیزان کاهش را نسبت به سایر ژنوتیپ ها داشت. با افزایش میزانجیوه، بیشترین میزان کاهش طول اندام هوایی به ژنوتیپ پارسیاختصاص داشت و تفاوت معنی داری در سایر ژنوتیپ ها مشاهدهنشد.در شرایط تنش در سطح ۱۰۰، بیشترین وزن خشک اندامهوایی به ژنوتیپ سیروان و کمترین میزان آن به ژنوتیپ پارسیاختصاص داشت.در سطح تنش ۱۰۰ ژنوتیپ سیروان کمترین میزانوزن تر اندام هوایی را داشت و در سایر ژنوتیپ ها تفاوت معنیداری در این سطح مشاهده نشد.ژنوتیپ سیروان بیشترین سطح ریشه و ژنوتیپ پارسی کمترینمیزان سطح ریشه را به خود اختصاص دادند. با افزایش تنش جیوهمیانگین قطر ریشه و مجوع طول آن در ژنوتیپ پارسی بیشترینمیزان کاهش را نسبت به سایر ژنوتیپ ها داشت. با افزایش میزانجیوه، بیشترین میزان کاهش طول اندام هوایی به ژنوتیپ پارسیاختصاص داشت و تفاوت معنی داری در سایر ژنوتیپ ها مشاهدهنشد.در شرایط تنش در سطح ۱۰۰ ،بیشترین وزن خشک اندامهوایی به ژنوتیپ سیروان و کمترین میزان آن به ژنوتیپ پارسیاختصاص داشت.در سطح تنش ۱۰۰ ژنوتیپ سیروان کمترین میزانوزن تر اندام هوایی را داشت و در سایر ژنوتیپ ها تفاوت معنیداری در این سطح مشاهده نشد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.