مقاله گزارش کار اموزی ( رایانه کار درجه ۱)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله گزارش کار اموزی ( رایانه کار درجه ۱) دارای ۱۰۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله گزارش کار اموزی ( رایانه کار درجه ۱)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله گزارش کار اموزی ( رایانه کار درجه ۱)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله گزارش کار اموزی ( رایانه کار درجه ۱) :

پارتیشن بندی دیسک سخت

آشنایی با مفهوم و کاربرد پارتیشن بندی
دیسک سخت (Hard Disk) که در کارخانه تولید می شود در ابتدا اصطلاحاً خام است و هیچگونه تقسیم بندی بر روی آن انجام نشده است . برای اینکه بتوان از یک هارددیسک خام استفاده نمود و بر روی آن اطلاعات را ذخیره نمود ، باید عملیات زیر را بر روی آن انجام دد :
۱- پارتیشن بندی هارددیسک
۲- تعیین درایو فعال
۳- فرمت کردن درایوها
۴- نصب سیستم عامل بر روی هارددیسک

معمولاً جهت بهره گیری بهینه و سازماندهی بهتر اطلاعات دیسک فیزیکی را از لحاظ منطقی به چند قسمت با اندازه های دلخواه تقسیم می کنند که هر قسمت آن با یک حرف بزرگ انگلیسی نامگذاری شده و درایور (Drive) نامیده می شود. به این عملیات پارتیشن بندی گفته می شود.
پس از آنکه پارتیشن بندی بر روی هارددیسک انچام شد و سیستم عامل و نرم افزارهای مورد نظر بر روی آن نصب گردید، امکان تغییر اندازه پارتیشن ها وجود ندارد ، پس از ابتدا باید تقسیم بندی مناسبی را انجام داد. زیرا با پارتیشن بندی مجدد هارددیسک ، کلیه اطلاعات هارددیسک از بین می رود و باید دوباره سیستم عامل و نرم افزارها بر روی هارددیسک نصب شوند.

برای درایوی که می خواهید سیستم عامل ویندوز XP را بر روی آن نصب کنید، باید به اندازه کافی فضا در نظر بگیرید پیشنهاد می شود حداقل ۴ گیگابایت برای این درایور در نظر گرفته شود.
پارتیشن بندی با نرم افزار FDISK
FDISK یک فرمان خارجی سیستم عامل DOS است و همانطور که می دانیم فرمانهای خارجی سیستم عامل DOS برنامه های اجرایی با پسوند EXE یا COM هستند. برای اجرای فرمان خارجی FDISK باید فایل FDISK.EXE را بر روی دیسک خود داشته باشیم. باید توجه داشته باشیم که FDISK.EXE که به همراه سیستم عامل DOS نسخه ۶ ارائه می شود. هارددیسک های بزرگتر از ۸ گیگابایت را پشتیبانی نمی کند و ما نیاز به FDISK.EXE که به همراه سیستم عامل ویندوز ۹۸ ارائه می شود، داریم.

هنگامی که می خواهیم یک هارددیسک خام را پارتیشن بندی کنیم، نه سیستم عاملی بر روی هاردیدسک وجود دارد که کامپیوتر را بوت کند و نه فایل FDISK.EXE بر روی آن قرار دارد که بتوانیم هارددیسک را پارتیشن بندی نماییم.
برای رفع این مشکل راه حل های متعددی وجود دارد که ما یکی از دو راه حل زیر را پیشنهاد می‏کنیم:
• استفاده از CD نصب ویندوز ۹۸ (که حتماً راه انداز Bootable باشد)

• استفاده از دیسک Startup ویندوز ۹۸
اجرای نرم افزار FDISK.EXE
نرم افزار FDISK.EXE را از روی دیسک (یا CD یا هارددیسک در صورت وجود) اجرا می‏کنیم. در صورتیکه هارددیسکی که به کامپیوتر شما متصل است ، بزرگتر از ۵۱۲ مگابایت باشد، پیغامی نمایش داده می شود.
در این پیغام سوال می شود که آیا می خواهید نرم افزار FDISK هارددیسک های بزرگ را پشتیبانی کند؟ با انتخاب گزینه Yes ، می توانیم پارتیشن بندی هایی ایجاد کنیم که بعداً سیستم فایل آنها را FAT32 تعریف کنیم. باید توجه کرد که در صورت انتخاب گزینه Yes پارتیشن بندی های ایجاد شده توسط سیستم عامل DOS و سیستم عامل ویندوز ۹۵ قابل شناسایی نخواهند بود. (امروزه این سیستم عامل ها به ندرت استفاده می شوند)
در صورتیکه ظرفیت هارددیسک بزرگتر از ۸ گیگابایت است یا اگر بخواهیم پارتیشن بندی های بزرگتر از ۲ گیگابایت ایجاد کنیم، حرف Y را تایپ کرده و کلید Enter را فشار می‏دهیم.

در صورتیکه بیشتر از یک هارددیسک به کامپیوتر متصل باشد، مطابق شکل زیر ، گزینه ۵ نیز مشاهده می شود.
۱- ایجاد پارتیشن اولیه ، گسترش یافته و درایوهای منطقه
۲- انتخاب پارتیشن فعال جهت بوت شدن کامپیوتر
۳- حذف پارتیشن اولیه ، گسترش یافته و درایوهای منطقه
۴- نمایش اطلاعات همه پارتیشن های موجود
۵- تغییر هارددیسک فعلی در صورتیکه بیش از یک هارد دیسک به کامپیوتر متصل باشد.

شکل : منوی اصلی نرم افزار FDISK در حالتی که بیش از یک هارد دیسک به کامپیوتر متصل باشد.

ایجاد پارتیشن
به طور کلی دو نوع پارتیشن در سیستم عامل DOS وجود دارد :
پارتیشن اولیه (Primary Partition)
پارتیشن اولیه در واقع همان درایو C: است کل فضای هاردیدسک را می توان فقط به پارتیشن اولیه اختصاص داد. در این صورت فقط یک درایو به نام C: خواهیم داشت که کل فضای هخارددیسک را شامل می شود. به دلیالی که قبلاً نیز ذکر کردیم معمولاً اینکار را انجام نمی دهند و فقط بخشی از هارددیسک را به پارتیشن اولیه اختصاص می دهند که این بخش به عنوان درایو C: شناخته می شود.

پارتیشن گسترش یافته (Extended Partition)
بعد از اینکه پارتیشن اولیه را ایجاد کردیم، فضای باقیمانده هارددیسک را به پارتیشن گسترش یافته اختصاص می دهیم. پارتیشن گسترش یافته شامل همه درایوهای منطقی از D: به بعد خواهد بود. یعنی پارتیشن گسترش یافته را می توانیم به چند درایو منطقی تقسیم کنیم. اگر کل پارتیشن گسترش یافته را به یک درایو منطقی اختصاص دهیم فقط یک درایو D: خواهیم داشت. پارتیشن گسترش یافته را می توان به تعداد زیادی درایو منطقی تقسیم نمود.

تعیین پارتیشن فعال (Active)
هنگامی که کامپیوتر می خواهد بوت شود، هارددیسک را بررسی کین دو پارتیشنی از هارددیسک را که پارتیشن فعال است پیدا کرده و سپس از سکتور صفر این پارتیشن فایل ها بوت را به حافظه فراخوانده و دستورات آن را اجرا می کند.
در سیستم عامل DOS فقط پارتیشن اولیه (Primary Partition) می‏تواند پارتیشن فعال باشد. در نرم افزار FDISK پس از ایجاد پارتیشن ها و درایوهای منطقی، باید پارتیشن فعال را مشخص کنیم.

برای تعیین پارتیشن فعال ، عملیت زیر را انجام می دهیم:
اگر نرم افزار FDISK اجرا نشده است، آن را اجرا می‏کنیم.
در منوی اصلی نرم افزار FDISK ، گزینه دوم (۲ Set Acitve Partition) را انتخاب می‏کنیم. برای اینکار عدد ۲ را تایپ کرده و کلید Enter را می زنیم.
پارتیشن های موجود نمایش داده شده است . برای انتخاب پارتیشن ، شماره پارتیشن را تایپ کرده و کلید Enter را می‏زنیم. همانطور که گفته شد در سیستم عامل DOS فقط پارتیشن اولیه را می‏توان به عنوان پارتیشن فعال انتخاب نمود، پس عدد ۱ را به معنی پارتیشن اول تایپ کرده و Enter می زنیم. پیغام Partition 1 Mak eActive (پارتیشن ۱ فعال شد) در پایین صفحه ظاهر می شود و در قسمت Status پارتیشن C: حرف A به معنی Active نمایش داده می‏شود.

مشاهده اطلاعات پارتیشن ها
هر گاه بخواهیم وضعیت پارتیشن های موجود بر روی هارددیسک را مشاهده کنیم، عملیات زیر را انجام می‏دهیم:
در منوی اصلی نرم افزار FDISK گزینه چهارم (۴ Display Partition Information) را انتخاب می‏کنیم، برای اینکار عدد ۴ را تایپ کرده و کلید Enter را می‏زنیم.
صفحه ای مطابق شکل زیر نمایش داده می شود.

در این صفحه اطلاعات پارتیشن ها لیست شده است. اطلاعاتی که در مورد هر پارتیشن نمایش داده می شود عبارت است از :
• وضعیت (Status)
اگر پارتیشن فعال باشد ، در این قسمت حرف A مخفف Active نمایش داده می شود.
• نوع (Type)
نوع پارتیشن (اولیه، گسترش یافته) در این قسمت نمایش داده می شود. اگر پارتیشن اولیه DOS باشد عبارت PRI DOS (مخفف (Primary DOS Partition ) و اگر پارتیشن گسترش یافته DOS باشد، عبارت EXT DOS (مخفف (Extended DOS Patrition نمایش داده می‏شود.
• برچسب درایو (Volume Label)

همانطور که می‏دانیم در هنگام فرصت کردن درایوها می توان برای آنها برچسب تعیین نموده اگر پارتیشنی فرمت شده باشد و برچسب داشته باشد، در این قسمت نمایش داده می‏شوند در شکل فوق چون هنوز پارتیشن ها فرمت نشده اند، برچسبی نمایش داده نشده است.
• ظرفیت (Mbyte)
ظرفیت پارتیشن به مگابایت در این قسمت نمایش داده می‏شود.
• سیستم فایل (System)
اگر پارتیشنی فرمت شده باشد ، نام سیستم عامل (File System) در این قسمت نمایش داده می شود. به عنوان مثال عبارت FAT16 ، FAT32 و NTFS نمایش داده می شود اگر پارتیشن فرمت نشده باشد یا یک پیک سیستم فایل ناشناخته فرمت شده باشد عبارت ناشناخته (UNKNOWN) نمایش داده می‏شود.
• درصد استفاده از ظرفیت هارددیسک (Usage)
در این قسمت ظرفیت هر پارتیشن به صورت درصدی از کل فضای هارددیسک نمایش داده می‏شود.

حذف پارتیشن ها
برای حذف کردن پارتیشن های یک هاردیدسک مراحل زیر را به ترتیب انجام می‏دهیم:
• حذف کلیه درایوهای منطقی پارتیشن گسترش یافته
• حذف پارتیشن گسترش یافته
• حذف پارتیشن اولیه
برای حذف پارتیشن های هارددیسک ، عملیات زیر را انجام می‏دهیم:
در منوی اصلی نرم افزار FDISK گزینه سوم (۳ Delete Partition or Logical DOS Drive) را انتخاب می کنیم . برای اینکار عدد ۳ را تایپ کرده و کلید Enter را می‏زنیم.

همانطور که اشاره کردیم ابتدا باید درایوهای منطقی پارتیشن گسترش یافته را حذف کنیم. پس عدد ۳ را تایپ کرده و کلید Enter را می‏زنیم.
در پایین صفحه نام درایوی که می‏خواهیم حذف کنیم پرسیده شده است. سپس نام برچسب درایو (Volume label) پرسیده می‏شود.
برای حذف پارتیشن گسترش یافته در منوی اصلی نرم افزار FDISK ، گزینه سوم (۳ Delete Partition or Logical Drive) و سپس در منوی شکل .. گزینه دوم (۲ Delete Extended Dos ) را اجرا می کنیم. صفحه ای مطابق شکل زیر ظاهر می شود و از ما برای حذف پارتیشن گسترش یافته سوال می شو د، حرف Y را به معنی تایید تایپ کرده و کلید Enter را می زنیم . پارتیشن گسترش یافته حذف می‏گردد.

فرمت کردن درایوها
اگر پارتیشن یا درایو منطقی جدیدی تعریف کرده باشیم، این درایو یا پارتیشن تا قبل از اینکه فرمت شوند، قابل استفاده نخواهند بود. پس از خروج از نرم افزار FDISK و Restart کردن کامپیوتر ، باید درایوهای ایجاد شده را فرمت نمود. (با فرمان Format در رایانه کار درجه ۲ به طور کامل آشنا شدیم. )
برای فرمت کردن درایوها، دستورات زیر را انجام می دهیم :
برای درایو C: دستور زیر را اجرا می‏کنیم:

A:\> Format C:\S
با اینکار درایو C: فرمت شده و فایلهای سیستمی لازم بر روی آن کپی می‏شوند. اگر درایو C: را در نرم افزار FDISK ، فعال (Active) کرده باشیم، از این به بعد کامپیوتر می تواند از روی درایو C: بوت شود.
برای درایوهای دیگر دستور زیر را اجرا می‏کنیم:
A:\>Format D:

نصب ویندوز XP
روش های نصب ویندوز XP
برای نصب ویندوز XP باید CD نصب ویندوز XP را که راه انداز (Bootable) است، داشته باشیم. قبل از نصب ویندوز XP باید وضعیت کامپیوتر خود را بررسی کنیم. دو حالت مختلف ممکن است وجود داشته باشد.
الف) در صورتیکه بر روی هارددیسک هیچ سیستم عاملی نصب نشده است و یا هارددیسک خالی است، کافیست CD نصب ویندوز XP را در درایو قرار داده و عملیات نصب را شروع کنیم. به این روش نصب ، نصب تمیز (Clean Installation) می گویند.

ب) اگر بر روی کامپیوتر ما ، سیستم عامل قدیمی ویندوز نصب باشد و بخواهیم ویندوز XP را نصب کنیم دو نوع نصب می‏توانیم انجام دهیم :
• ارتقاء سیستم عامل فعلی به ویندوز (Upgrade)XP‌
در این روش سیستم عامل Windows 98 ، Windows Me ، و یا Windows 2000 را به Windows XP ارتقاء می دهیم.
• نصب جدید (New Installation)
در این روش یک نسخه کاملاً مستقل از ویندوز XP نصب می شود و ویندوز قبلی نیز پابرجا است و در هنگام روشن شدن کامپیوتر از ما پرسیده می شود که با کدام سیستم عامل کار می کنید.
نصب تمیز (Clean Installation)

قبل از شروع عملیات نصب ، باید کامپیوتر را به صورتی تنظیم نماییم که از روی CD راه اندازی شود برای اینکه یک کامپیوتر از روی CD راه اندازی شود.
برنامه نصب فایل ها و درایورهای مورد نیاز را از روی CD می خواند و آنها را در حافظه RAM قرار می دهد. در نوار پایین صفحه عملیات خواندن فایل ها نشان داده می شود.
صفحه خوش آمدگویی به برنامه نصب ویندوز ظاهر می شود.
در صفحه بعد ، توافقنامه مجوز استفاده از ویندوز XP نمایش داده می شود.
در صفحه بعد لیست درایوهای هارددیسک به همراه فضای آزاد و مشخصات آنها نمایش داده می شود.
برای نصب ویندوز XP بر روی درایو C: این درایو را انتخاب کرده و کلید Enter را می‏زنیم.
در صفحه بعد از ما خواسته می شود تا پارتیشن ایجاد شده را فرمت کنیم. پارتیشن ایجاد شده را می توانیم با سیستم فایل NTFS یا FAT فرمت کنیم. ویندوز XP را روی هر دو سیستم فایل FAT و NTFS می توان نصب کرد.

پس از اتمام فرمت کردن درایو ، برنامه نصب شروع به کپی کردن فایل ها از روی CD به هارددیسک می کند. این عملیات ممکن است چند دقیقه طول بکشد.
برنامه نصب شروع به شناسایی سخت افزارهای کامپیوتر نموده و درایورهای آنها را نصب خواهد کرد.

سپس پنجره Regional and :anguage Options ظاهر می‏شود. در این قسمت می‏توانیم تنظیمات منطقه‏ای و زبان را انجام دهیم.
در پنجره بعد، نام و نام خانوادگی و نام شرکت پرسیده می شود.
در پنجره بعدی ، شماره سریال ویندوز XP ، پرسیده می‏شود.
در پنجره بعدی باید نام کامپیوتر و کلمه عبور مدیر کامپیوتر را تعیین کنیم.
در پنجره بعدی تاریخ و ساعت کامپیوتر را تنظیم کرده و منطقه زمانی که در آن زندگی می‏کنیم را مشخص می‏نماییم.
اگر کامپیوتر ما به شبکه محلی متصل است، در این قسمت می‏توانیم تنظیمات اتصال به شبکه را انجام دهیم. با انتخاب گزینه Typical settings تنظیمات پیش فرض شبکه در نظر گرفته می شود. اگر گزینه Custome settings را انتخاب کنیم در پنجره های بعدی می توانیم تنظیمات دقیق شبکه را انجام دهیم. گزینه Typical settings را انتخاب کرده پس از این مرحله ، برنامه نصب ویندوز فایل های باقیمانده را بر روی کامپیوتر کپی کرده و سپس کامپیوتر را مجدداً راه اندازی می کند.

نصب ویندوز XP بر روی نسخه های قدیمی ویندوز
برای نصب ویندوز XP‌بر روی نسخه های قدیمی ویندوز، عملیات زیر را انجام می‏دهیم :
CD‌نصب ویندوز XP را در درایو قرار می‏دهیم. CD بصورت خودکار اجرا شده و پنجره زیر را نمایش می دهد.
در این پنجره بر روی Install Windows XP کلیک می کنیم.

در پنجره بعدی نوع نصب از ما سوال می شود. دو انتخاب وجود دارد. گزینه Upgrade برای ارتقاء سیستم عامل فعلی به ویندوز XP به کار می رود و
گزینه NewInstallation برای نصب سیستم عامل جدید ویندوز XP در کنار سیستم عامل قبلی به کار می رود.
در پنجره بعدی I accept this agreement را جهت قبول موافقتنامه نرم افزاری میکروسافت انتخاب کرده
در پنجره بعدی شماره سریال ویندوز XP‌از ما سوال می شود.
در پنجره بعدی زبان اصلی خود (مثلاً Farsi ) را از لیست انتخاب می کنیم.
باید توجه داشته باشید اگر می خواهید ویندوز XP بصورت

New Installation نصب شود و ویندوز قبلی و برنامه های آن آسیب نبینند، باید آن را در درایو جداگانه ای نصب کنیم.
در پنجره بعدی ، از ما سوال می‏شود که می‏خواهیم آخرین تغییرات فایل های نصب ویندوز XP را از سایت میکروسافت دریافت کنیم یا خیر؟
برنامه نصب دستگاه را Restart کرده و پس از راه اندازی مجدد، ویندوز شروع به شناسایی سخت افزارهای کامپیوتر می‏کند.
آشنایی با قابلیت های سیستم فایل NTFS
با ظهور سیستم عامل های شبکه نظیر ویندوز NT و ویندوز ۲۰۰۰ نیاز به یک سیستم فایل جدید بود که امنیت اطلاعات را در شبکه تامین کند. به همین منظور شرکت میکروسافت به همراه سیستم عامل ویندوز NT ، سیستم فایل (NT File System) NTFS را با امکانات قوی برای امنیت و تعیین سطح دسترسی کاربران ایجاد نمود/

سیستم فایل NTFS خواص منحصر بفرد زیر را دارد :
• قابلیت تعریف سطوح دسترسی بر روی فایل ها و پوشه ها (Security)
در سیستم فایل NTFS ، می توان سطوح دسترسی هر کاربرد را بر روی فایل ها و پوشه ها تعیین کرد. مثلاً می توان تعیین کرد که یک کاربر فقط بتواند یک فایل را بخواند و اجازه تغییر در آن را نداشته باشد. یا می توان تعیین نمود یک کاربر اجازه مشاهده محتوای یک پوشه را نداشته باشد.
• فشرده سازی فایل ها و پوشه ها (Compression)
سیستم فایل NTFS ، قابلیت فشرده سازی اطلاعات درایو ، پوشه و فایل را دارد.
• رمزگذاری بر روی فایل ها (Encryption)

سیسنم فایل NTFS به کاربر امکان می دهد که اطلاعات مهم خود را رمزگذاری کند به صورتیکه به جز او هیچ فرد دیگری قادر به خواندن اطلاعات رمز شده نیست.
• سهمیه بندی فضای هارددیسک (Disk Quota)
سیستم فایل NTDS ، امکان سهمیه بندی فضای هارددیسک را در اختیار مدیر سیستم قرار می دهد. در این سهمیه بندی می توان تعیین کرد که حداکثر فضایی که یک کاربر بر روی یک درایو به خود اختصاص می دهد چند مگابایت باشد. بنابراین کاربر نمی تواند بیش از سهمیه خود روی یک درایو فایل کپی یا ایجاد نماید حتی اگر دیسک فضای خالی زیادی داشته باشد.
• امکانات پیشرفته دیگر

سیستم فایل NTFS امکان پشتیبانی از دیسک های بزرگ، امکان ایجاد پارتیشن های بزرگ، امکان پشتیبانی از دیسک های RAID ، امکانات امنیتی پیشرفته و … را نیز دارد و به همین علت NTFS را مناسبترین سیستم فایل برای استفاده در شبکه های کامپیوتری می‏دانند.

کار با Control Panel

آشنایی با مرکز کنترل Control panel
ابزارهای مختلف جهت تنظیم و پیکربندی نرم افزارها و سخت افزارهای سیستم ، در پوشه ای بنام Control panel قرار دارند.
برای دسترسی به پنجره Control panel بصورت زیر عمل می‏کنیم:
منوی start را کلیک کرده و بر روی آیکن Control panel کلیک می‏کنیم.
پنجره Control panel گشوده می شود.
نام برنامه آیکن وظیفه برنامه

تنظیمات معلولین امکان تنظیم وسایل مختلف مانند صفحه کلید و ماوس را برای افراد معلول فراهم می‏کند.
افزودن سخت افزار جدید قطعات سخت افزاری جدید را شناسایی و به سیستم اضافه می‏کند
افزودن یا حذف برنامه ها امکان افزودن یا حذف نرم افزارها را فراهم می کند
ابزارهای مدیریتی ابزارهای پیشرفته و حرفه ای را جهت تنظیمات خاص و بالابردن کارایی ویندوز در اختیار مدیر سیستم قرار می دهد
تاریخ / زمان جهت تنظیم تاریخ و زمان سیستم بکار می رود
صفحه نمایش پارامترهای صفحه نمایش را تنظیم می کند

تنظیمات پوشه ها پارامترها و نحوه نمایش پوشه ها و فایل ها را در پنجره My Computer مشخص می کند
قلمها امکان مدیریت و افزودن قلم های سیستم را فراهم می‏سازد
کنترل بازی برای پیکربندی دستگیره های بازی مثل جویستیک و غیره بکار می‏رود
اینترنت امکان تنظیم پارامترهای مرورگر اینترنت را فراهم می‏کند
صفحه کلید برای پیکربندی و تعریف صفحه کلید بکار می‏رود
ماوس برای تنظیم عملکرد ماوس پیش بینی شده است.

ارتباطات شبکه امکان تنظیم کامپیوتر برای ارتباط با شبکه های محلی یا اینترنت را قراهم می‏کند
تلفن و مودم جهت افزودن و انجام تنظیمات تلفن و مودم بکار می‏رود
تنظیمات توان جهت تنظیم نحوه و زمان خاموش شدن کامپیوتر در مواقعی که با آن کار نمی‏کنیم، استفاده می‏شود.
چاپگرها و فاکس ها جهت تنظیم و پیکربندی چاپگرها و فاکس هایی که بصورت چاپگر تعریف شده اند، استفاده می‏شود.
تنظیمات منطقه ای و زبان جهت تعریف و تنظیم واحد پول و سیستم نمایش اعداد مطابق با زبان و محل زندگی کاربران استفاده می‏شود.
اسکنرها و دوربین‏های دیجیتال جهت تنظیم و شناسایی اسکنرها و دوربین‏های دیجیتال استفاده می‏شود
برنامه های زمانبندی شده امکان مشاهده برنامه‏های زمابندی شده یا ایجاد یک برنامه زمانبندی جدید را می‏دهد
وسایل صوتی امکان تنظیم وسایل صوتی را می‏دهد.

گفتار توسط این ابزار می توان تنظیمات کفتاری ویندوز و تنظیمات تشخیص صوت را تعیین نمود.
سیستم توسط این برنامه می توان اطلاعات سیستم را مشاهده کرد و تنظیمات و پیکربندی سحت افزاری کامپیوتر را تغییر داد
نوار کار و منوی شروع جهت تنظیمات نوار کار و منوی شروع و سفارشی کردن آنها بکار می‏رود
حساب کاربران برای ایجاد تنظیم و تعیین مشخصات و سطح دسترسی کاربران استفاده می شود.
وظایف آیکن های موجود در Control panel

افزودن سخت افزار جدید
اگرچه ویندوز دارای خاصیت شناسایی و پکربندی خودکار سخت افزار می باشد(Plug & Play) ، ولی این خاصیت به شرطی قابل استفاده است که ویندوز درایور خاص سخت افزار ما را داشته باشد و قطعه سخت افزاری فوق نیز خاصیت Plug&Play را دارا باشد، در اینصورت پس از گذاشتن سخت افزار جدید در کامپیوتر ، در اولین مرتبه راه اندازی ، ویندوز سخت افزار مذکور را شناسایی کرده و درایور آن را نصب می کند. اما بدلیل نداشتن خاصیت Plug&Play در سخت افزارهای قدیمی و نیز موجود نبودن درایور سخت افزارهای جدید در ویندوز ، لازم است برخی از قطعات را خودمان بصورت مناسب نصب و تنظیم کنیم. البته این حالت در ویندوز XP بسیار کم پیش می آید.

پنجره Add Hardware Wizard ظاهر می شود. پس از Next از ما پرسیده می‏شود که آیا سخت افزار جدید را به کامپیوتر متصل کرده‏اید یا خیر؟ گزینه Yes را انتخاب کرده
در پنجره بعدی لیست سخت افزارهای نصب شده بر روی کامپیوتر نمایش داده می‏شود.
در پنجره بعدی ، در صورت انتخاب گزینه اول، ویندوز بصورت اتوماتیک سخت افزار سیستم را مورد بررسی قرار داده و در صورت یافتن، آن را نصب می‏کند و در صورت انتخاب گزینه دوم، ویندوز امکان انتخاب سخت افزار را از لیست و یا از CD درایور مخصوص آن می‏دهد و سپس ویندوز مراحل نصب سخت افزار را انجام می‏دهد.

نصب و حذف برنامه ها
این ابزار یکی از برنامه های قدرتمند ویندوز ، برای نصب و حذف برنامه ها می‏باشد. ویژگی مهم این برنامه این است که اطلاعات مربوط به نرم افزار نصب شده یا حذف شده را در Registry ویندوز، بروز رسانی می‏کند. بعبارتی دیگر، نرم افزار نصب شده را به فهرست نرم‏افزارهای نصب شده ویندوز، اضافه می‏کند و حذف نرم افزار را در آینده آسان و بی‏خطرتر می‏سازد.
با برنامه Add Remove Programs می‏توانیم کارهای زیر را انجام دهیم:
• تغییرات و حذف نرم افزارها
• نصب نرم افزارها
• نصب و حذف قسمت های مختلف ویندوز

به علل زیر ممکن است بخواهیم نرم افزارهای نصب شده را از روی کامپیوتر حذف (Uninstall) کنیم:
• پاکسازی و آزادسازی فضای هارددیسک
• حذف نرم افزارهای قدیمی و بی مصرف
• پاکسازی ویندوز و بهبود کارایی و سرعت ویندوز
• نصب مجدد به علت خرابی برنامه نصب شده فعلی
تنظیم ساعت و تاریخ سیستم

معمولاً بعد از اولین مرحله اجراشدن ویندوز (پس از نصب)، برنامه تنظیم ساعت و تاریخ را اجرا می‏کند تا قبل از شروع هر کاری بتوانیم ساعت و تاریخ سیستم خود را با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور محل اقامت خود مشخص و تنظیم کنیم.
برنامه Data and time را از پنجره Control panel اجرا می‏کنیم.
از پنجره محاوره ای ظاهر شده سربرگ Time Zone را انتخاب می‏کنیم.
روی علامت کادر کشویی کلیک کرده و Tehran را انتخاب می‏کنیم.
دکمه OK را کلیک می‏کنیم.

از پنجره محاوره ای ظاهر شده سربرگ Dara and Time را انتخاب می‏کنیم.
با علامت های و تاریخ و ساعت کامپیوتر را تنظیم کرده و دکمه OK را کلیک می‏کنیم.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.