مقاله مطالعه صفات ظاهری و فیتوشیمیایی توده های بومی اسفرزه استان گلستان در شرایط زراعی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله مطالعه صفات ظاهری و فیتوشیمیایی توده های بومی اسفرزه استان گلستان در شرایط زراعی دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مطالعه صفات ظاهری و فیتوشیمیایی توده های بومی اسفرزه استان گلستان در شرایط زراعی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مطالعه صفات ظاهری و فیتوشیمیایی توده های بومی اسفرزه استان گلستان در شرایط زراعی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مطالعه صفات ظاهری و فیتوشیمیایی توده های بومی اسفرزه استان گلستان در شرایط زراعی :

تعداد صفحات:۱۶
چکیده:
اسفرزه با نام علمی Plantago ovate متعلق به تیره بارهنگ از گیاهان داروئی مفیدی است که به عنوان ملین، کاهنده میزان کلسترول، چربی و قند خون کاربرد دارد. این گیاه بوفور، در برخی نقاط استان گلستان به صورت خودرو رشد می یابد. جمع آوری توده های بومی و ارزیابی خصوصیات مرفولوژیک تعیین کننده عملکرد از جمله روش های مناسب برای دست یابی به معیارهای انتخاب می باشند. پژوهش حاضر با هدف بررسی صفات ظاهری (مورفولوژیکی) و فیتوشیمیایی توده های مختلف این گیاه در شرایط آب و هوایی آزاد شهر انجام پذیرفت. بدین منظور بذور این گیاه از ۴ رویشگاه مختلف (شهر اینچه برون، روستای دوزاولوم از توابع شهر اینچه برون، روستای قره ماخر از توابع شهرستان گنبد کاووس و مرتع آرامگاه از وابع روستای قره ماخر) در استان گلستان جمع آوری و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با ۴ تکرار در اسفند ۱۳۹۰ کشت گردید. صفات مورد ارزیابی شامل تعداد و طول سنبله، تعداد دانه در سنبله، ارتفاع بوته، وزن هزار دانه، میزان موسیلاژ،درصد موسیلاژ فاکتور تورم و میزان تورم در هر گرم موسیلاژ بود. داده های حاصل توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد، ارتفاع بوته، تعداد سنبله در بوته و فاکتور تورم در بین توده های مورد بررسی اختلاف معنی داری نداشت ولی طول سنبله، تعداد دانه در سنبله و وزن هزار دانه در سطح ۵% معنی داری بوده است. همچنین توده بذر در سطح ۱% بر روی میزان موسیلاژ، درصد موسیلاژ ومیزان تورم برای هر گرم موسیلاژ تفاوت معنی دار نشان داد. براساس مقایسه میانگین کمترین طول سنبله (۹/۱۶ میلی متر) در توده اینچه برون و بین ۳ توده دیگر از لحاظ آماری اختلاف معنی داری وجود نداشت. همچنین مقایسه میانگین تعداد دانه در سنبله نشان داد، بیشترین تعداد در توده قره ماخر (۱۹/۲۵ دانه) و کمترین تعداد دانه در توده های اینچه برون (۱۵/۶۱ دانله) و دوزاولوم (۱۵/۹۵ دانه) وجود داشت. بیشترین مقدار موسیلاژ در توده قره ماخر (۰/۲۵۹ گرم) و کمترین مقدار آن مربوط به توده اینچه برون (۰/۱۶۸ گرم) تولید گردید.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.