مقاله ترانسفورماتور


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله ترانسفورماتور دارای ۱۰۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ترانسفورماتور  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ترانسفورماتور،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ترانسفورماتور :

ترانسفورماتور

مقدمه

امروزه با توسعه روز افزونی که در طی چند دهه اخیر در سطح زندگی مردم کشورمان مشاهده می شود استفاده از برق وسایل برقی شتاب و گسترش رو افزونی یافته به گونه ای که بیش از ۶۰% مردم کشورمان حداقل از یکی وسایل برقی خانگی استفاده می کنند، که پیش بینی می شود با گسترش هر چه بیشتر شبکه برق رسانی کشور طی سالهای آینده میزان استفاده از وسایل برقی نیز افزایش بیشتری پیدا کند.

ترانس تقویت که در این طرح به بررسی آن می پردازیم امروز به عنوان یکی از دستگاههای مکمل دیگر محصولات برقی خانگی مانند یخچال و تلویزیون و … بازار مصرف خود را در میان  مصرف کنندگان علی الخصوص طی سالهای اخیر شبکه برق کشور توام با قطع و وصل و نوسانات بیشتری بوده ، به سرعت ایجاد نموده ، به گونه ای که محصول فوق به خصوص طی سالهای اخیر جزو کالاهای کمیاب درآمده و دارای نرخهای متفاوتی در بازار رسمی و آزاد بوده است .

کالاهای فوق به غیر از مصارف خانگی که فوقاء بدان اشاره شد در قالب واحدهای خدماتی و صنعتی نیز که از وسایل برقی استفاده می کند مورد مصرف دارد .

این کالا در حال حاضر در داخل کشور تولید می گردد و تولید کنندگان عمده این محصول کارخانجات فاراتل ، با خزر ترانس ، راسیکو، کالای گنجینه ایرانفرد و تعاونی صنعتی ۱۲ بهمن می باشد که مجموعا بیش از ۶۰% تولیدات کشور را در دست دارند .

بجز واحدهای فوق در واحد دیگر در داخل کشور محصول فوق را تولید می نمایند که در حدود ۱۵ واحد آن بدون هیچ گونه پروانه ای مشغول ساخت این محصول می باشد .

علاوه بر تولید محصول فوق در داخل کشور آمار اداره کل گمرکات کشور حاکی از آن است که طی سالها ی ۶۳ ، ۶۷ مقادیر زیادی ترانس تقویت وارد بازار ایران گردیده است.

جدول زیر آمار واردات محصول فوق را جهت ترانسهای تقویت تا ۲ کیلو وات و ۲ کیلو وات به بالا حاوی ارزش ریالی واردات سالهای فوق را نشان می دهد .

این کالا عمدتا توسط کشورهای شوروی ، لهستان ، تایوان ، آلمان غربی ، انگلستان ، فنلاند ، فرانسه ، بلژیک ، سوئیس ، اسپانیا ساخته و وارد بازار ایران گردیده است .

۲- ویژگی ها و مشخصات فنی محصول

در حال حاضر انواع ترانس های تقویت خانگی و خدماتی در رنج ۵۰۰ الی ۷۰۰۰ وات تولید می شود که همگی دارای پروسه تولید یکسانی می باشد ، اما بر طبق بررسی های انجام شده ، عمده مصرف بازار ترانس تقویت ۲ کیلو وات می باشد که بر مبنای همین مدل بررسی های بعدی صورت پذیرفته که می تواند به عنوان مبنا ی محاسبه قیمت تمام شده و فروش انواع ترانس تقویت مورد نظر قرار گیرد . همچنین باید یادآور شد که ترانس هایی که عمدتا در بازار مورد مصرف قرار می گیرد ترانس های  اتوماتیک می باشد . و ترانس های دستی ( سلکتوری ) بازار مصرف کمی دارد ، قیمت تمام شده آنها نیز بیشتر می باشد و در حال حاضر عمدتا واحدهای تولیدی به تولید ترانس اتوماتیک می پردازند و ترانس های سلکتوری در واحدهای بدون پروانه تولید می گردد.

لذا در اینجا ما به بررسی فنی و اقتصادی و مالی در زمینه ترانس تقویت اتوماتیک ۲ کیلو وات       (سه مرحله تقویت ) پرداخته و جهت ترانس سلکتوری و ترانس ۶ کیلو وات فقط به ذکر مواد اولیه مورد نیاز اکتفا می کنیم .

همچنین از آنجا که در ترانس های تقویت ، ترانسفورماتور مربوطه رکن اساسی و با اهمیت آنرا تشکیل می دهد و باید مطابق استانداردهای بین المللی تولید گردد، لذا در ابتدا به بررسی ترانسفورماتور می پردازیم .

۱-۲- کلیات

-تعریف ترانسفورماتور

ترانسفورماتور یکی از وسایل بسیار مهم تبدیل کمیاب جریان و ولتاژ الکتریکی متناوب است ، که بر خلاف ماشین های الکتریکی که انرژی الکتریکی و مکانیکی را بهم تبدیل می کند ، ترانسفورماتور در نوع انرژی تغییری نمی دهد بلکه ولتاژ و جریان را با همان فرکانس جریان متناوب انتقال دهد ، بطوریکه انرژی ولتاژ پائین را تبدیل به همان انرژی بالاتر می نماید و همچنین جریان را از مقدار داده شده در یک مدار به جریانی با اندازه های متفاوت در مدار دیگر تبدیل کند .

امروزه ترانسفورماتور وسیله ای لازم و ضروری در دستگاههای انتقال انرژی الکتریکی و بخش و توزیع انرژی الکتریکی متناوب است .

ترانسفورماتورها بطور بسیار وسیعی در مدارهای وسایل الکترونیکی و مدارهاو دستگاههای خودکار یا اتوماتیک و راه اندازی موتورهای الکتریکی و تطبیق ولتاژ مورد نیاز جهت تغذیه مصرف کننده هایی از قبیل یکسو سازها و مبدل های جریان دائم به جریان متناوب ، شارژ کننده های باطری و ایجاد دستگاههای چندین فازه از دستگاههای دو فازه و سه فازه و در ارتباطات به منظور تطبیق امپدانس و همچنین در سیستم های قدرت به منظور بالا بردن ولتاژ برای انتقال اقتصادی قدرت یعنی پایین آوردن ولتاژ به مقادیر مورد نیاز بکار می رود.

همچنین ترانسفورماتور یک وسیله بسیار ضروری در مدارهای اندازه گیری الکتریکی و در مدار های جوشکاری و کوره های الکتریکی است . بعنوان یک مجزا کننده مدار با ولتاژ زیاد از مدارهای با ولتاژ پایین و حذف کننده مولدهای مستقیم جریان در یک مدار دستگاه انرژی نیز بکار می رود .

 ۱-۱-۲-اساس کار  ترانسفورماتور  

اساس کار ترانسفورماتورها بر القا الکترو مغناطیسی متقابل بین دو سیم پیچ که بر روی هسته آهنی قرار دارد . مبنا نهاده شده است ،  ترانسفورماتورها انواع مختلفی دارند .

ترانسفورماتورهای جدا کننده ، ترانسفورماتورها یی هستند که سیم پیچ های آنها از نظر الکتریکی از هم جدا می باشند و برای تحقق تدابیر حفاظتی «جداسازی حفاظتی» برای اتصال به مصرف کننده جریان بکار می رود .

ترانسفورماتورهای عایق، ترانسفورماتورهایی هستند که سیم پیچ های آنها از نظر الکتریکی از هم جدا می باشند و برای انتقال انرژی ها بین سیستم های با پتانسیل های بسیار مختلف که در آنها ولتاژ عایق نسبت به ولتاژ اسمی ترانسفورماتور معین نشده است. به کار میروند.

ترانسفورماتور های کنترل، ترانسفورماتورهایی هستند که سیم پیچ های آنها از نظر الکتریکی از یکدیگر جدا می باشند. و برای تهیه مواد کنترل به کار می روند.

ترانسفورماتورهای منبع تغذیه، ترانسفورماتورهایی هستند با یک یا چند سیم پیچ ثانویه که از سیم پیچ اولیه از نظر الکتریکی جدا می باشد.

اتو ترانسفورماتورها، ترانسفورماتورهایی هستند که سیم پیچ اولیه و ثانویه آنها با هم مشترک می باشند.

ترانسفورماتورهای جرقه زن، ترانسفورماتورهایی هستند که سیم پیچ های آنها از نظر الکتریکی از یکدیگر جدا می باشند و برای مشتمل کردن مخلوط هوا و گاز یا هوا و روغن به وسیله جرقه یا قوس الکتریکی به کار می روند.

۲-۱-۲ مشخصات فنی

مشخصات ابعادی ترانس تقویت kw 2 عبارتند از :

طول ۵/۳۱ سانتی متر

عرض ۲۳ سانتی متر

ارتفاع ۵/۱۵ سانتی متر

وزن ۱۰ کیلوگرم

۳-۱-۲ قطعات و اجزاء تشکیل دهنده محصول

هر دستگاه ترانس تقویت از قسمتهای زیر تشکیل گردیده است.

بدنه شامل کنه – درب – سینی – شاسی

فیبر مدار چاپی

هسته پلاستیکی

صفحه پلیت

پلاک راهنما

لامپ سینال

فیوز

پیچ و مهره و پرچ

سیم و دو شاخه

سیم لاکی

رله

مقاومت – دیود – آی سی – خازن – ترانزیستور

نوار چسب

پتانسیوتر

مقوا

سیم لحیم

رنگ و تینر

از آنجا که در ترانسهای تقویت، ترانسفورماتور نقش اساسی را به عهده دارد. لذا در اینجا به بررسی جا معتبری در زمینه ترانسفورماتور می پردازیم. این بررسی بر اساس استاندارد DIN انجام گرفته است.

در ترانسفورماتورها اجزاء زیر بکار می روند و باید مورد نظر قرار بگیرند.

هسته ترانسفورماتور

قرقره بوبین

سیم پیچ

مواد عایق

۴-۱-۲- هسته ترانسفورماتور

هسته ها را از ورق هایی که به صورت لایه لایه روی هم قرار داده می شوند، می سازند، به علت افت جریان فوکه، هسته را ورقه ورقه ساخته و بین آنها به وسیله اکسیداسیون یا کاغذ می پوشانند و یا اینکه از ورق های عایق شده استفاده می کنند.

با توجه به پیشرفت در ساخت مواد برای ورق های هسته و هسته های نواری برش دار اکنون انواع مختلف این ورق ها و نوارها بسیار زیاد شده است. مهمترین آنها اکنون ورق ها و نوارهای دینامو که سرد نورد شده اند می باشند که با کرمتالهای نا منظم بر طبق DIN 45400 و با کریستالهای منظم بر طبق DIN 45400 در حال حاضر هنوز وجود دارند.

از میان انواع گوناگون ورق ها، ورق M بیشتر به کار برده می شود زیرا دارای کمترین پراکندگی شار می باشند. در هسته های M، فاصله هوایی عملا وجود ندارد. با قرار دادن ورق ها به صورت متناوب در خلاف یکدیگر، زمان ساخت ترانسفورماتور بیشتر خواهد شد، ولی فاصله هوایی عملا از بین خواهد رفت. امروزه از سایر انواع هسته ها، از قبیل هسته های نواری برش دار نیز بسیار استفاده می شود ولی در این موارد قیمت مواد افزایش پیدا می کند.

ضخامت ورق در ترانسفورماتورهای کوچک اغلب ۳۵/۰ میلی متر می باشد.

۵-۱-۲- قرقره بوبین

شکلهای مختلف برای قرقره بوبین ها وجود دارد. اندازه های قرقره بوبین باید بر حسب استاندارد DIN 41304 باشد.

در زیر مشخصات قرقره بوبین ها برای هسته های M داده شده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

قرقره بوبین برای هسته های M

I

H

D

B

A

Vp

۱۲

۱۴

۱۹

۱۹

۲۸

۵/۳۵

۴۲

۴۶

۵۲

۵۲

۶۴

۶۴

۵/۵

۲/۵

۵/۷

۳/۱۱

۷/۱۵

۷/۲۱

۸/۲۷

۵/۳۳

۵/۳۳

۵/۴۶

۵/۳۶

۵۴

۵/۳

۸/۳

۷۵/۵

۷۵/۵

۱/۸

۶/۹

۶/۱۱

۱/۱۳

۴/۱۲

۴/۱۲

۱/۱۵

۱/۱۵

۵/۵

۲/۵

۵/۷

۵/۷

      ۶/۱۲

۶/۱۷

۶/۲۰

۶/۲۸

۶/۲۹

۶/۲۹

۶/۳۴

۶/۳۴

۵/۱۲

۷/۱۲

۱۹

۱۹

۲۹

۳۷

۴۴

۵۰

۶/۵۴

۶/۵۴

۶۵

۶۵

۲۹ M

۲۲ M

A 10 M

B

۱۲M

۵۵ M

۶۵ M

۷۴ M

  A 85 M

B

A 102 M

B

 

 

۶-۱-۲- سیم پیچ ها

ترانسفورماتورهای منبع تغذیه عامل سیم پیچ اولیه و ثانویه می باشند ، بر طبق قاعده ابتدا سیم پیچ اولیه و بعد از عایق بندی کافی ، سیم پیچ ثانویه می شود .

اغلب تمام سیم پیچ ها با ولتاژ کم در آخر پیچیده می شوند . معمولا لازم است که ما بین سیم پیچ اولیه و ثانویه یا حتی برای هر لایه از سیم پیچ ثانویه حفاظ قرار داده شود . این  حفاظ می تواند از جنس ورقه نازک مسی یا از سیم می باشد.

برای سیم پیچ ها از سیم لاک دار مسی (CVL) استفاده می شود.

در جدول زیر مشخصات سیم های مسی که مورد استعمال زیادی دارند آورده شده است. در این جدول این مقادیر داده شده اند، قطر سیم معمولی، قطر سیم (قطر نامی) dcu، قطر سیم با عایق لاک dcul برای سیم های لاکی مس معمولی، سطح مقطع سیم qcv، ون به ازاء هر متر طول gcv مقاومت به ازاء هر متر طول rcu ، تعداد حلقه هائیکه می توان در یک سانتی متر مربع جای داد nf ، همچنین حداکثر شدن جریان مجاز۵۵/۲ I ، ۱و۰ I برای چگالی جریان های ۵۵/۲ و ۱ آمپر بر میلی متر مربع از روی این مقادیر می توان تعداد حلقه هائیکه در یک سانتی متر مربع جای می گیرند، برای سیم های مسی با عایق های متفاوت از قبیل ابریشم لاک، ابریشم دوبل بدست آورد.

 

 

ابعاد و مشخصات سیم های مسی

حداکثر جریان در

تعداد حلقه در هر cm

Mf

Cm

مقاومت به ازاء

هر متر طول

Rcu

q/m

وزن به ازاء هر متر مربع

Gcu

p/in

سطح مقطع سیم

Qcu

nm

قشر سیم

لاک دار

Cul

mm

قطر سیم

Cu

mm

S=1/00

A/mm

۱/۰۰

mA

S=2/55

A/mm

۲/۵۵

Ma

۲

۳

۴

۵

۶

۸

۵

۷

۱۰

۱۳

۱۶

۲۰

۲۰۰۰۰

۱۵۰۰۰

۱۱۰۰۰

۹۰۰۰

۷۰۰۰

۶۰۰۰

۹/۱

۶/۳۵

۴/۶۴

۳/۵۵

۲/۷۶

۲/۲۲

۰/۰۱۹

۰/۰۲۷

۰/۰۳۷

۰/۰۴۸

۰/۰۶۰

۰/۰۷۴

۲۰.۱۰

۲۸

۳۹

۵۰

۶۴

۷۹

۰/۹۶۲

۰/۰۷۵

۰/۰۸۵

۰/۰۹۵

۰/۱۰۸

۰/۱۱۵

۰/۰۵

۰/۰۶

۰/۰۷

۰/۰۸

۰/۰۹

۰/۱۰

۹

۱۱

۱۳

۱۴

۱۷

۲۰

۲۲

۲۵

۲۸

۳۱

۲۴

۲۹

۳۴

۳۹

۴۵

۵۱

۵۸

۶۵

۷۲

۸۰

۵۰۰۰

۴۴۰۰

۳۶۰۰

۳۲۰۰

۲۸۰۰

۲۵۰۰

۲۲۵۰

۲۰۰۰

۱۸۰۰

۱۶۵۰

۱/۸۴

۱/۵۵

۱/۳۲

۱/۱۴

۰/۹۹

۰/۸۷

۰/۷۷۲

۰/۶۸۰

۰/۶۲۷

۰/۵۵۷

۰/۰۸۵

۰/۱۰۵

۰/۱۲۰

۰/۱۴۳

۰/۱۴۶

۰/۱۸۶

۰/۲۱۰

۰/۲۳۵

۰/۲۶۰

۰/۲۸۹

۹۵

۱۱۳

۱۳۳

۱۵۴

۱۷۷

۲۱۱

۲۲۷

۲۵۴

۲۸۴

۳۱۴

 

۰/۱۳

۰/۱۴

۰/۱۵

۰/۱۶

۰/۱۷

۰/۱۸

۰/۱۹

۰/۲۰

۰/۲۱

۰/۲۲

 

۰/۱۱

۰/۱۲

۰/۱۳

۰/۱۴

۰/۱۵

۰/۱۶

۰/۱۷

۰۱۸

۰/۱۹

۰/۲۰

۳۴

۳۸

۴۱

۴۵

۴۹

۵۳

۵۷

۶۱

۶۶

۷۰

۸۸

۹۷

۱۰۶

۱۱۳

۱۲۵

۱۳۵

۱۴۵

۱۵۷

۱۶۸

۱۸۰

۱۵۰۰

۱۴۰۰

۱۳۰۰

۱۲۰۰

۱۱۰۰

۱۰۰۰

۹۵۰

۸۷۰

۸۰۰

۷۷۰

۰/۵۰۷

۰/۴۶۰

۰/۴۲۲

۰/۳۸۸

۰/۳۵۷

۰/۳۳۰

۰/۳۰۶

۰/۲۸۵

۰/۲۶۶

۰/۲۴۸

۰/۳۳۰

۰/۳۵۰

۰/۳۹۰

۰/۴۲۵

۰/۴۶۰

۰/۴۹۵

۰/۵۳۳

۰/۵۷۱

۰/۶۱۲

۰/۶۴۵

۳۴۶

۳۸.۱۰

۴۲

۴۵

۴۹

۵۳

۵۷

۶۲

۶۶

۷۱

۰/۲۳

۰/۲۴

۰/۲۵

۰/۲۶

۰/۲۷

۰/۲۸۵

۰/۲۹۶

۰/۲۰۵

۰/۳۱۹

۰/۳۳

۰/۲۱

۰/۲۲

۰/۲۳

۰/۲۴

۰/۲۵

۰/۲۶

۰/۲۷

۰/۲۸

۰۲۹

۰/۳۰

۷۵

۸۰

۸۵

۹۰

۹۶

۱۰۰

۱۰۷

۱۱۳

۱۲۰

۱۲۵

۱۹۲

۲۰۵

۲۱۸

۲۳۱

۲۴۵

۲۵۹

۲۷۴

۲۸۹

۳۰۴

۳۲۰

۷۲۰

۶۹۰

۶۵۰

۶۰۰

۵۸۰

۵۴۰

۲۵۰

۵۰۰

۴۷۵

۴۵۰

۰/۲۳۲

۰/۲۱۸

۰/۲۰۵۱

۰/۱۹۳۲

۰/۱۸۲۴

۰/۱۷۲۴

۰/۱۶۳۲

۰/۱۵۴۷

۰/۱۴۶۹

۰/۱۳۹۶

۰/۶۹۶

۰/۷۴۰

۰/۷۸۶

۰/۸۳۵

۰/۸۹۰

۰/۹۴۰

۰/۹۹۴

۱/۰۴۶

۱/۱۰۲

۱/۱۶۰

۷۵

۸۰

۸۹

۹۱

۹۶

۱۰۲

۱۰۸

۱۱۳

۱۲۰

۱۲۶

۰/۳۴

۰/۳۵

۰/۳۶

۰/۳۷

۰/۳۸

۰/۳۹

۰/۴۰

۰/۴۱

۰/۴۲

۰/۴۳

۰/۳۱

۰/۳۲

۰/۳۳

۰/۳۴

۰/۳۵

۰/۳۶

۰/۳۷

۰۳۸

۰/۳۹

۰/۴۰

۱۳۲

۱۳۹

۳۳۶

۳۵۳

۴۳۰

۴۲۰

۰/۱۳۲۹

۰/۱۲۶۶

۱/۲۲۰

۱/۲۷۸

۱۳۲

۱۳۹

۰/۴۴

۰/۴۵

۰/۴۱

۰/۴۲

 

حداکثر جریان در

تعداد حلقه در هر cm

Mf

Cm

مقاومت به ازاء

هر متر طول

Rcu

q/m

وزن به ازاء هر متر مربع

Gcu

p/in

سطح مقطع سیم

Qcu

nm

قشر سیم

لاک دار

Cul

mm

قطر سیم

dCu

mm

S=1/00

A/mm

۱/۰۰

mA

S=2/55

A/mm

۲/۵۵

Ma

۱۴۵

۱۵۲

۱۵۹

۱۶۶

۱۷۴

۱۸۱

۱۸۸

۱۹۶

۳۷۰

۱۸۷

۴۰۵

۱۲۳

۴۴۲

۴۶۱

۴۸۰

۵۰۰

۳۹۰

۳۸۰

۳۷۰

۳۵۹

۳۳۰

۳۲۰

۳۱۰

۳۰۰

۰/۱۲۰۹

۰/۱۱۵۱

۰/۱۱۳۰

۰/۱۰۵۴

۰/۱۰۱۲

۰/۰۹۷۹

۰/۰۹۳۱

۰/۰۸۹۴

۱/۳۴۲

۱/۴۰۵

۱/۴۸۰

۱/۵۴۰

۱/۶۱۰

۱/۶۸۰

۱/۷۵۰

۱/۸۳۰

۱۴۵.۱۰

۱۵۲

۱۵۹۹

۱۶۶

۱۷۳

۱۸۱

۱۸۹

۱۹۶

۰/۴۶

۰/۴۷

۰/۴۸

۰/۴۹

۰/۵۰

۰/۵۱

۰/۵۲

۰/۵۳۲

۰/۴۳

۰/۴۴

۰/۴۵

۰/۴۶

۰۴۷

۰/۴۸

۰/۴۹

۰/۵۰

۲۰۴

۲۱۲

۲۲۱

۲۲۸

۲۳۷

۲۴۶

۲۵۵

۲۶۴

۲۷۴

۲۸۳

۵۲۰

۲۴۱

۵۶۲

۵۸۳

۶۰۵

۶۲۷

۶۵۰

۶۷۳

۶۹۶

۷۲۰

۲۹۰

۲۸۰

۲۶۵

۲۵۵

۲۵۰

۲۴۰

۲۳۰

۲۲۵

۲۲۰

۲۱۰

۰/۰۸۵۹

۰/۰۸۲۶

۰/۰۰۷۹۶

۰/۰۷۶۶

۰/۰۷۳۸

۰/۰۷۱۳

۰/۰۶۸۸

۰/۰۶۶۱

۰/۰۶۴۲

۰/۰۶۲۱

۱/۹۶۰

۱/۹۷۰

۲/۰۴۳

۲/۱۱۸

۲/۲۰۰

۲/۲۷۵

۲/۳۵۵

۲/۴۵۵

۲/۵۳

۲/۶۲

۲۰۴

۲۱۲

۲۲۱

۲۲۹

۲۳۸

۲۴۶

۲۵۵

۲۶۴

۲۷۳

۲۸۳

۰/۵۴۵

۰/۵۵۵

۰/۵۶۵

۰/۵۷۵

۰/۵۹

۰/۶۰

۰/۶۱

۰/۶۲

۰/۶۳

۰/۶۴

 

۰/۵۱

۰/۵۲

۰/۵۳

۰/۵۴

۰/۵۵

۰/۵۶

۰/۵۷

۰/۵۸

۰/۵۹

۰/۶۰

۳۳۲

۳۸۴

۴۴۲

۵۰۲

۵۶۶

۶۳۶

۷۰۹

۷۸۵

۸۴۵

۹۸۰

۱۱۲۵

۱۲۸۰

۱۴۴۵

۱۶۲۹

۱۸۰۵

۲۶۰۰

۱۸۰

۱۶۰

۱۴۰

۱۲۰

۱۱۰

۱۰۰

۹۰

۸۳

۰/۰۵۲۶

۰/۰۴۵۵

۰/۰۳۹۵

۰/۰۳۴۸

۰/۰۳۰۸

۰/۰۲۷۵

۰/۰۲۴۶

۰/۰۲۲۳

۲/۹۷

۳/۴۳

۳/۹۵

۴/۴۸

۵/۰۷

۵/۶۶

۶/۳۴

۷/۰۰

۳۳۴

۳۸۵

۴۴۴

۵۰۴

۵۷۰

۶۳۶

۷۱۱

۷۸۶

۰/۶۹

۰/۷۴

۰/۷۹

۰/۸۴

۰/۹۰

۰/۹۵

۱/۰۰

۱/۰۵

۰/۶۵

۰/۷۰

۰/۷۵

۰/۸۰

۰/۸۵

۰/۹۰

۰/۹۵

۱/۰۰

۹۵۰

۱۱۳۰

۱۳۳۰

۱۵۴۰

۱۷۶۰

۲۰۱۰

۲۲۷۰

۲۴۰۰

۲۵۴۰

۲۸۴۰

۳۱۴۰

۶۴۲۰

۲۸۸۰

۳۳۸۰

۳۹۲۰

۴۵۰۰

۵۱۲۰

۵۷۸۰

۶۱۲۵

۶۴۸۰

۷۲۲۰

۸۰۰۰

۶۷

۵۵

۴۵

۴۰

۳۳

۲۸

۲۴

۲۰

۱۷

۱۴

۱۲

۰/۰۱۸۴

۰/۰۱۵۵

۰/۰۱۳۲

۰/۰۱۱۴

۰/۰۰۹۹

۰/۰۰۸۷

۰/۰۰۷۷

۰/۰۰۷۳

۰/۰۰۶۹

۰/۰۰۶۲

۰/۰۰۵۶

۸/۴۹

۱۰/۰۹

۱۱/۸۱

۱۳/۰۷

۱۵/۷۵

۱۷/۹۱

۲۰/۲۰

۲۱/۵۰

۲۲/۶۵

۲۵/۱۵

۲۸/۰۰

۹۵۱

۱۱۳۱

۱۳۲۹

۱۵۴۰

۱۷۷۰

۲۰۱۵

۲۲۷۵

۲۳۶۵

۲۵۴۵

۲۸۴۰

۳۱۴۲

۱/۱۶

۱/۲۶

۱/۳۶

۱/۴۶

۱/۵۶

۱/۶۶

۱/۷۶

۱/۸۱

۱/۸۶

۱/۹۶

۲/۰۷

۱/۱۰

۱/۲۰

۱/۳۰

۱/۴۰

۱/۵۰

۱/۶۰

۱/۷۰

۱/۷۵

۱/۸۰

۱/۹۰

۲/۰۰

باید توجه داشت که واحد شدت جریان در فرمول بر حسب آمپر می باشد. مقادیر جدول بر حسب میلی آمپر محاسبه شده اند و باید آنها را در ۱۰ ضرب نمود.

a) نبشی محکم کننده فرم F محور مغناطیسی افقی

b) نبشی محکم کننده فرم F محور مغناطیسی عمودی

c) نبشی محکم کننده فرم w1 و w2  محور مغناطیسی افقی

d) نبشی محکم کننده فرم w1 و w2  محور مغناطیسی افقی

۷-۱-۲- مواد عایق

با وجودیکه سیم های که برای سیم پیچی بکار می روند، دارای عایق می باشند، با این حال عایق کردن لایه ها یا سیم پیچ ها لازم است که از عایق های نواری شکل نیز استفاده شود. در ترانسفورماتورهای معمولی از کاغذ لاک دار یا از پارچه لاک دار بر طبق DIN 40622 و DIN 40623 استفاده می شود،  و به تازگی به مسئله صرفه جویی در جا و افزایش ایمنی برای ورقه های عایق توجه زیادی می شود. برای سازندگان ترانسفورماتور، مسئله ضایعات مواد عایق، مهم است. هنگامی که کاغذ یا ورق عایق بر روی سیم پیچ قرار داده می شود، در این صورت ما بین قرقره بوبین و کناره سیم پیچ، آنقدر حل خالی وجود دارد که حلقه سیم های تکی با آنها در تماس می باشد. به این ترتیب اثر عایقی کاغذ از بین می رود. برای جلوگیری از این امر، نوار عایق را کمی پهن تر از قرقره بوبین و سیم پیچ انتخاب می کنند و کناره های آنرا طوری برش می دهند که یک لبه اضافی بوجود می اید.

به این ترتیب به اضافه طوری بر روی دیواره قرقره بوبین قرار می گیرد که سیم نمی تواند با قرقره بوبین تماس پیدا کند.

در حال حاضر بوسیله شرکتهای مختلف، کاغذ های لاک دار عایق، کتان های عایق ابریشم های عایق و ورقه ای عایق برای برق ساخته می شود.

۸-۱-۲- مقدار فضای لازم

در جدول ۲۰ استانداردهای لازم برای مقدار فضای مورد نیاز بر طبق استاندارد DIN 41308

 

 

 

 

مقدار فضای لازم برای ترانسفورماتورهای با هسته M

نبشی

N2

N1

I

H

B

TYP

W

W 1

W 4

W 11

W 13

W 13

W 16

W 16

 

L 5

L 7

L 10

L 12

L 12

L 14

L 14

۳۲

۴۴

۵۰

۵۶

۶۴

۶۴

۸۴

۸۴

 

۴۷

۵۶

۶۴

۷۵

۷۵

۹۱

۹۱

 

۳۸

۴۷

۵۲

۵۲

۶۴

۶۲

۷۹

 

۴۲

۵۳

۶۲

۶۱

۷۴

۷۰

۸۷

۴۳

۵۶

۶۶

۷۵

۸۰

۸۰

۱۰۵

۱۰۵

 

۵۵

۶۶

۷۴

۸۵

۸۵

۱۰۲

۱۰۲

۴۷

۶۱

۷۲

۸۱

۹۲

۹۲

۱۱۲

۱۱۲

 

۵۹

۶۹

۸۲

۹۰

۹۰

۱۰۸

۱۰۸

۳۵

۴۹

۵۹

۶۸

۶۰

۸۰

۷۸

۹۵

 

۵۱

۶۸

۷۴

۷۴

۸۷

۸۵

۱۰۳

M 42

M 55

M 65

M 74

M 85a

M 85h

M 102a

M 102h

 

M 55

M 65

M 74

M 85a

M 85h

M 102a

M 102h

تمام مقادیر به میلی متر

 

مقدر فضای لازم برای ترانسفورماتور های با هسته EL

N1

I2

I1

H

B

TYP

۴۲

۵۱

۵۵

۶۲

۶۸

۷۵

۸۰

۸۰

 

۳۳

۴۱

۴۵

۵۱

۵۷

۶۳

۷۰

۷۰

۵۱

۶۰

۶۴

۷۴

۸۱

۸۷

۹۳

۹۳

۲۶

۳۳

۳۶

۴۱

۴۶

۵۱

۵۷

۵۷

۲۴

۲۹

۵۳

۳۸

۴۲

۴۷

۵۱

۶۲

H30

H38

H42

H48

H54

H60

H66a

H66b

 

قسمت ۱ تا ۱۴ داده شده است. این مقادیر برای طراحی یک دستگاه با ترانسفورماتور لازم میباشد، در ذیل مقدار فضای لازم برای ترانسفورماتوهای با هسته M و EI آورده شده است.

۹-۱-۲- استانداردهای جهانی محصول

جهت ترانسفورماتورهای کوچک استانداردهای VDE 0550 قسمتهای ۱و۲ تا ۶ و VDE 0551 در نظر گرفته شده است.

جهت قطعات اساسی تشکیل دهنده آن نیز استاندارد ها ی ذیل مشخص شده است.

ورق هسته DIN 48400

مواد فرو مغناطیسی DIN 4130

انواع فوم هسته DIN 41302

قرقره بوبین DIN 41303-41304-41305

جنس سیم پیچ DIN 46435

۱۰-۱-۲- شماره تعرفه گمرکی

ترانسهای تقویت تا ۲ کیلو وات دارای تعرفه گمرکی ۰۱/۸۵ ح ۳ اول  ترانس های تقویت با توان بیش از ۲ کیلو وات دارای گمرکی ۰۱/۸۵ ح ۳ دوم می باشند.

۲-۲- چگونگی بکار گیری محصول

کالای فوق، کالای مستقلی می باشد و نقص واسطه ای در صنایع دیگر را ندارد و از آن می توان به عنوان مکمل محصولات خانگی نام برد، همچنین در واحدهای تجاری و خدماتی و صنعتی نیز که از وسایل برقی استفاده می کنند مورد مصرف دارد.

۳-۲- کالای قابل جانشین

کالای فوق در حال حاضر جانشینی ندارد.

۴-۲- بازار فروش

در حال حاضر ترانس تقویت دو کیلو وات و چهار کیلو وات و شش کیلو وات با دو مرحله تقویت به طور عمده فروشی به ترتیب ۴۳۰۰۰ ریال و ۵۵۰۰۰ و ۸۷۰۰۰ ریال به فروش می رسد. ترانس تقویت مورد نظر سه مرحله تقویت می باشد که به طور عمده فروشی به ترتیب ۴۹۰۰۰ ریال و ۶۱۰۰۰ و ۹۳۰۰۰ ریال به فروش می رسد.

۳- بررسی و برآوردهای فنی

تولید محصولات مرغوب و قابل رقابت با کالاهای مشابه مستلزم برخورداری واحد تولیدی از تکنولوژی و سیستمهای تولید پیشرفته و متناسب به محدوده عمل و ظرفیت واحد به منظور تأمین اهداف اقتصادی آن میباشد.

از این رو در این فصل روشهای مختلف تولید مصرفی و روش تولید متناسب با ظرفیت مورد نظر انتخاب گردیده است. و سپس مسیر تولید مشخص شده و با توجه به مسیر تولید مسیر عملیات مونتاژ مشخص گردیده است.

۱-۳- نکات علمی و اصول فرآیند تولیدی

روشهای مختلف تولید قطعات را فرم مواد تولید برای ساخت هر قطعه، عوامل اقتصادی و همچنین دانش فنی موجود در کشور و غیره مشخص می نمایند.

از این رو هر یک از قطعات ممکن است با یک یا چند روش مختلف قابل تولید باشند که انتخاب مناسبترین روش تولید هر قطعه به منظور افزایش سرعت تولید، محصول دقت و کیفیت مطلوب و نیل به مقاصد اقتصادی طرح از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

در کشورهای مختلف بر حسب شرایط کشور از نظر وجود نیروی کار ارزان و یا دارا بودن تکنولوژی بالا از ابزارهای بسیار ساده و دستی (مانند چین و هند) تا خطوط تمام اتوماتیک (کشورهای اروپا و ژاپن) برای ساخت ترانس ها استفاده می شود. در کنار این موضوع دانش فنی و عملی، قدرت طراحی و امکانات قابل سازی نیز تأثیر بسزایی در ساخت ترانس دارد.

۳-۳- ارزیابی روشهای مختلف تولید

جهت تولید ترانس تقویت پنج مجموعه می توان در نظر گرفت :

-بخش ساخت بدنه شامل کنه – درب – سینی – و شاسی مخصوص مدار

– بخش ساخت فیبر چاپی

– بخش ساخت ترانس

– بخش مونتاژ

– بخش کنترل کیفیت

جهت ساخت بدنه عمدتا از روش پرسکاری (فرم دهی و برش) استفاده می شود.

جهت ساخت ترانس نیز از دو روش پرسکاری و بوبین پیچی استفاده می شود که بوبین پیچی می تواند به شکل دستی و با اتوماتیک انجام گیرد.

۳-۳- تعیین مبانی روشهای مختلف تولید :

در طراحی و ساخت، انتخاب روش و به کار گیری دستگاهها و تکنولوژی مناسب، به منظور تولید محصول  با خصوصیات برجسته زیر، حائز اهمیت است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.