مقاله بررسی تنوع ژنتیکی ژنوتیپ‌ های مختلف برنج (.Oriza sativa L) با استفاده از روش ‌‌های آماری چند متغیره


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی تنوع ژنتیکی ژنوتیپ‌ های مختلف برنج (.Oriza sativa L) با استفاده از روش ‌‌های آماری چند متغیره دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی تنوع ژنتیکی ژنوتیپ‌ های مختلف برنج (.Oriza sativa L) با استفاده از روش ‌‌های آماری چند متغیره  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی تنوع ژنتیکی ژنوتیپ‌ های مختلف برنج (.Oriza sativa L) با استفاده از روش ‌‌های آماری چند متغیره،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی تنوع ژنتیکی ژنوتیپ‌ های مختلف برنج (.Oriza sativa L) با استفاده از روش ‌‌های آماری چند متغیره :

مقاله بررسی تنوع ژنتیکی ژنوتیپ‌ های مختلف برنج (.Oriza sativa L) با استفاده از روش ‌‌های آماری چند متغیره که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در ۱۳۸۸ در مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران) از صفحه ۴۵ تا ۵۴ منتشر شده است.
نام: بررسی تنوع ژنتیکی ژنوتیپ‌ های مختلف برنج (.Oriza sativa L) با استفاده از روش ‌‌های آماری چند متغیره
این مقاله دارای ۱۰ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله تنوع ژنتیکی
مقاله تجزیه خوشه ای
مقاله روش های چند متغیره
مقاله برنج

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
به منظور بررسی روابط صفات مختلف با عملکرد، تعیین تنوع ژنتیکی و طبقه ‌بندی ارقام، تعداد ۱۰۰ ژنوتیپ برنج در قالب طرح لاتیس ساده ۱۰×۱۰ با ۲ تکرار در موسسه تحقیقات برنج کشور – رشت در سال ۱۳۷۹ مورد‌ ارزیابی ‌قرار‌ گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که بین ژنوتیپ ‌های مورد مطالعه از نظر کلیه صفات اختلاف معنی‌ دار در سطح احتمال ۱ درصد وجود داشت. بیشترین و کمترین مقدار ضریب تغییرات ژنوتیپی و فنوتیپی به ترتیب متعلق به صفات طول خروج خوشه از غلاف و روز‌های تا ۵۰ درصد گلدهی بود. صفات درصد آمیلوز و درجه حرارت ژلاتینی ‌شدن دارای بیشترین و عملکرد دانه دارای کمترین وراثت ‌پذیری عمومی بودند. صفات تعداد پنجه کل و بارور، تعداد دانه پر در خوشه، وزن تک ‌بوته و درصد آمیلوز همبستگی مثبت و معنی ‌دار با عملکرد دانه نشان دادند. نتایج حاصل از تجزیه علیت نشان داد که وزن تک ‌بوته به دلیل دارا‌ بودن اثر مستقیم زیاد و بالا‌ بودن آثار غیرمستقیم سایر صفات از طریق این صفت می ‌تواند به عنوان معیار گزینش جهت اصلاح و بهبود عملکرد معرفی گردد. در تجزیه عاملی شش عامل اصلی و مستقل به ترتیب تحت عناوین عامل مورفولوژی گیاه، شکل و اندازه دانه، عملکرد و اجزای آن، تعداد دانه، پرشدن دانه و ظهور خوشه بدست آمد که ۶۷۹ درصد تنوع داده ‌های کل بین ارقام را توجیه نمود. تجزیه خوشه ‌ای با استفاده از روش حداقل واریانس وارد، ژنوتیپ‌ ها را در هفت گروه به ترتیب با ۸، ۲۷، ۱۰، ۵، ۱۲، ۹ و ۲۹ ژنوتیپ طبقه ‌بندی نمود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.