مقاله اثر تنش شوری بر مؤلفه‌های جوانه‌زنی، مقدار کلروفیل و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت در ژنوتیپ‌های نخود ایرانی (Cicer ariantaum L.)


در حال بارگذاری
17 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله اثر تنش شوری بر مؤلفه‌های جوانه‌زنی، مقدار کلروفیل و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت در ژنوتیپ‌های نخود ایرانی (Cicer ariantaum L.) دارای ۲۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اثر تنش شوری بر مؤلفه‌های جوانه‌زنی، مقدار کلروفیل و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت در ژنوتیپ‌های نخود ایرانی (Cicer ariantaum L.)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اثر تنش شوری بر مؤلفه‌های جوانه‌زنی، مقدار کلروفیل و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت در ژنوتیپ‌های نخود ایرانی (Cicer ariantaum L.)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اثر تنش شوری بر مؤلفه‌های جوانه‌زنی، مقدار کلروفیل و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت در ژنوتیپ‌های نخود ایرانی (Cicer ariantaum L.) :

تعداد صفحات :۲۱

به‌منظور بررسی تأثیرات سطوح شوری بر خصوصیات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی ژنوتیپ‌های نخود در مرحل جوانه­زنی و گیاهچه­ای، آزمایشی در سال ۱۳۸۹ در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با هفت ژنوتیپ نخود در دو آزمایش، یکی در آزمایشگاه برای بررسی مؤلفه‌های جوانه‌زنی و دیگری در گلخانه برای بررسی صفات فیزیولوژی و بیوشیمیایی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک کامل تصادفی در سه تکرار تحت پنج سطح تنش شوری (صفر، ۲۰۰،۱۵۰،۱۰۰،۵۰ میلی‌مولار) انجام گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش شدت تنش، صفات مذکور به‌طور خطی و معنی­داری کاهش یافتند. بیشترین جوانه­زنی در سطح تنش ۲۰۰ میلی‌مولار در ژنوتیپ G485 با ۳۴ درصد و کمترین جوانه­زنی در ژنوتیپ G456 با ۱۳ درصد مشاهده شد. طول ریشه­چه در همین سطح تنش در ژنوتیپ G485 و ژنوتیپ G472 به‌ترتیب ۵ و ۲۷/۰ سانتی­متر بود. شاخص ویگور نیز دارای تغییرات معنی‌داری بود و در تنش ۲۰۰ میلی‌مولار بیشترین مقدار متعلق به ژنوتیپ G485 با ۶۸/۲ بود. زیست‌توده نخود نیز به‌طور معنی­داری تحت تأثیر سطوح تنش شوری قرار گرفت، به‌طوری‌که ژنوتیپ G485 در سطح تنش۵۰ میلی­مولار با ۸/۳ گرم دارای بیشترین مقدار این شاخص بود. فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانتی ژنوتیپ‌های نخود تحت تنش در آزمایش گلخانه­ای واکنش‌های متفاوت و معنی­داری از خود بروز دادند. در تنش ۲۰۰ میلی‌مولار ژنوتیپ G104 با ۷۵/[A1] 1 دارای بیشترین فعالیت آنزیم کاتالاز بود. در همین سطوح تنش ژنوتیپ G485، بیشترین فعالیت آنزیم پراکسیداز و پلی­فنول اکسیداز را داشت. بیشترین کاهش مقدار کلروفیل نسبت به شاهد در ژنوتیپ G643 با ۹۳ درصد و کمترین کاهش در ژنوتیپ G485 با ۵۴ درصد به­دست آمد. نتایج نشان داد که فعالیت کلروفیل و آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانتی دارای همبستگی زیادی بودند و ژنوتیپ‌های دارای فعالیت آنتی­اکسیدانتی بیشتر، کلروفیل زیادتری داشتند و همچنین بذوری که در مرحل جوانه­زنی به شوری مقاوم‌تر بودند در شرایط گیاهچه­ای برتری مشخصی از خود نشان دادند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.