اثر محلول پاشی اسید سالیسیلیک بر ویژگی های بیوشیمیایی و عملکرد دانه جو (.Hordeum vulgare L) رقم نصرت در شرایط تنش شوری


در حال بارگذاری
18 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 اثر محلول پاشی اسید سالیسیلیک بر ویژگی های بیوشیمیایی و عملکرد دانه جو (.Hordeum vulgare L) رقم نصرت در شرایط تنش شوری دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد اثر محلول پاشی اسید سالیسیلیک بر ویژگی های بیوشیمیایی و عملکرد دانه جو (.Hordeum vulgare L) رقم نصرت در شرایط تنش شوری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اثر محلول پاشی اسید سالیسیلیک بر ویژگی های بیوشیمیایی و عملکرد دانه جو (.Hordeum vulgare L) رقم نصرت در شرایط تنش شوری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن اثر محلول پاشی اسید سالیسیلیک بر ویژگی های بیوشیمیایی و عملکرد دانه جو (.Hordeum vulgare L) رقم نصرت در شرایط تنش شوری :

سال انتشار : ۱۳۹۵

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله علوم زراعی ایران

تعداد صفحات :۱۷

اگرچه نقش اسید سالیسیلیک بر تحمل شوری گیاهان به خوبی نشان داده شده است، لیکن برای درک بهتر سازوکار های فیزیولوژیک آن به پژوهش های بیشتری نیاز است. در این پژوهش اثر محلول پاشی غلظت های اسید سالیسیلیک (صفر، ۰.۵، ۱.۰، ۱.۵ و ۲.۰ میلی مولار) بر ویژگی های بیوشیمیایی و عملکرد دانه جو رقم نصرت در شرایط غیرشور و شور (به ترتیب ۲ و ۱۲ دسی زیمنس برمتر) در مرکز ملی تحقیقات شوری در استان یزد در سال های زراعی ۹۲-۱۳۹۱ و ۹۳-۱۳۹۲ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تنش شوری باعث افزایش محتوای پروتئین های محلول، پرولین آزاد، مالون دی آلدئید و نشت یونی به ترتیب به میزان ۲۲.۱، ۱۴۷.۷، ۸۷.۲ و ۱۰۲.۹ درصد شد، درحالی که شاخص پایداری غشا و غلظت کلروفیل های a و b را به ترتیب به میزان ۳۳.۲، ۳۱.۴ و ۵۹.۳ درصد کاهش داد. تنش شوری همچنین باعث کاهش معنی دار عملکرد دانه به میزان ۳۴۴.۲ و ۴۰.۹ درصد (به ترتیب در سال های اول و دوم آزمایش) شد. محلول پاشی اسید سالیسیلیک باعث تعدیل اثر منفی تنش شوری گردیده و افت عملکرد دانه در اثر تنش شوری از ۴۲.۱ درصد در تیمار بدون محلول پاشی به ۲۷.۳ درصد در تیمار ۱.۵ میلی مولار در سال اول و از ۴۳.۷ درصد در تیمار بدون محلول پاشی به ۳۳.۸ درصد در تیمار ۱.۰ میلی مولار در سال دوم کاهش یافت. محلول پاشی اسید سالیسیلیک باعث افزایش پروتئین های محلول، پرولین آزاد، غلظت کلروفیل های a و b و کاروتنوئیدها و همچنین شاخص پایداری غشا گردید و از سوی دیگر میزان مالون دی آلدهید و نشت یونی را کاهش داد. نتایج نشان داد که اسید سالیسیلیک در شرایط غیرشور و شور به ترتیب تا غلظت های ۲.۰ و ۱.۵ میلی مولار اثر بهتری بر گیاه جو داشتند. نتایج کلی این آزمایش نشان داد که محلول پاشی اسید سالیسیلیک با بهبود ویژگی های بیوشیمیایی گیاه جو، باعث بهبود تحمل گیاه به شوری و کاهش اثر منفی تنش شوری و افزایش عملکرد دانه آن می شود.

کلید واژه: تنش شوری، پروتئینهای محلول، پرولین، جو، کلروفیل و مالون دیآلدئید

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.