برآورد درجه حرارت های کاردینال و زمان حرارتی مورد نیاز برای جوانه زنی و سبزشدن ژنوتیپ های نخود (.Cicer arietinum L)


در حال بارگذاری
12 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 برآورد درجه حرارت های کاردینال و زمان حرارتی مورد نیاز برای جوانه زنی و سبزشدن ژنوتیپ های نخود (.Cicer arietinum L) دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد برآورد درجه حرارت های کاردینال و زمان حرارتی مورد نیاز برای جوانه زنی و سبزشدن ژنوتیپ های نخود (.Cicer arietinum L)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی برآورد درجه حرارت های کاردینال و زمان حرارتی مورد نیاز برای جوانه زنی و سبزشدن ژنوتیپ های نخود (.Cicer arietinum L)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن برآورد درجه حرارت های کاردینال و زمان حرارتی مورد نیاز برای جوانه زنی و سبزشدن ژنوتیپ های نخود (.Cicer arietinum L) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهش های حبوبات ایران

تعداد صفحات :۱۶

شناخت درجه حرارت های کاردینال جوانه زنی و سبزشدن و همچنین تعیین زمان حرارتی مورد نیاز برای هر مرحله، در مدیریت زراعی و مدل سازی رشد و نمو گیاهان، ضروری است. دو آزمایش متفاوت با هدف برآورد دماهای کاردینال و زمان حرارتی مورد نیاز برای جوانه زنی و سبزشدن ژنوتیپ های نخود انجام شد. در آزمایش اول (جوانه زنی) پاسخ جوانه زنی شش ژنوتیپ نخود شامل MCC361، MCC951، MCC873، MCC180،MCC13 و MCC463 در رژیم های مختلف دمایی شامل ۳، ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۲۵، ۳۰ و ۳۵ درجه سانتی گراد در محیط کنترل شده به صورت آزمایش اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار مورد مطالعه قرار گرفتند. درصد بذرهای جوانه زده به صورت روزانه ثبت و سرعت جوانه زنی و روز تا ۵۰ درصد جوانه زنی تعیین شد. درجه حرارت های کاردینال جوانه زنی با استفاده از رگرسیون غیرخطی بین مقادیر R50 و ) Tدرجه حرارت) برآورد شد. برای برآورد سرعت جوانه زنی از تابع درجه حرارت مدل دندان مانند استفاده شد. در آزمایش دوم (سبزشدن)، صفات مربوط به سبزشدن ژنوتیپ های مورد مطالعه در آزمایش اول، در نه تاریخ کاشت به صورت آزمایش اسپلیت پلات در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در محیط مزرعه مورد مطالعه قرار گرفتند. صفات مربوط به سبزشدن، مشابه آزمایش اول برآورد و تعیین شدند. نتایج این مطالعه نشان داد که درجه حرارت پایه برای جوانه زنی و سبزشدن، هر دو یک صفت پایدار هستند و تفاوت های معنی داری میان ژنوتیپ ها از این حیث مشاهده نشد. میانگین دمای پایه (متوسط ژنوتیپ ها) برای جوانه زنی ۴.۲ و برای سبزشدن ۶.۱ درجه سانتی گراد و درجه حرارت مناسب تحتانی و فوقانی به ترتیب برای جوانه زنی معادل ۲۰.۴ و ۲۶.۵ و برای سبزشدن، ۲۴.۰ و ۲۶.۸ درجه سانتی گراد برآورد شد. تنوع ژنوتیپی قابل توجهی از نظر روزهای فیزیولوژیک و زمان حرارتی مورد نیاز برای جوانه زنی و سبزشدن میان ژنوتیپ ها مشاهده نشد. همبستگی مثبت و بسیار معنی دار میان روز تا جوانه زنی مشاهده شده و برآوردشده با استفاده از مدل دندان مانند و همین طور برای روز تا سبزشدن، نشان دهنده کارآیی بالای مدل دندان مانند برای پیشگویی صفات مربوط به جوانه زنی و سبزشدن نخود است.

کلید واژه: درجه حرارت های کاردینال، زمان حرارتی، سرعت جوانه زنی و سبزشدن، نخود

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.