وضعیت تغذیه با شیر مادر و برخی از عوامل مرتبط با آن در استان گلستان


در حال بارگذاری
16 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 وضعیت تغذیه با شیر مادر و برخی از عوامل مرتبط با آن در استان گلستان دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد وضعیت تغذیه با شیر مادر و برخی از عوامل مرتبط با آن در استان گلستان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی وضعیت تغذیه با شیر مادر و برخی از عوامل مرتبط با آن در استان گلستان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن وضعیت تغذیه با شیر مادر و برخی از عوامل مرتبط با آن در استان گلستان :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : نشریه پرستاری ایران

تعداد صفحات :۱۴

زمینه و هدف: شیر مادر در تامین نیازهای تغذیه ای کودک نقش بسیار مهمی دارد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت تغذیه با شیر مادر و برخی عوامل مرتبط با آن در کودکان زیر ۵ سال روستاهای شهرستان گرگان و آق قلا به اجرا درآمده است.روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی و گذشته نگر است. تعداد ۲۵۲۰ کودک ۶ تا ۶۰ ماهه (۱۳۰۹ پسر و ۱۲۱۱ دختر) به طریقه نمونه گیری چندمرحله ای (خوشه ای و تصادفی) از ۲۰ روستا انتخاب شدند. تمامی نمونه ها پرسشنامه را تکمیل کرده و اندازه گیری های تن سنجی از کودکان بعمل آمد. پرسشنامه ها از طریق مصاحبه با مادر تکمیل گردید. برای تعیین طول دوره شیردهی، کودکان بالای ۲ سال مورد بررسی قرارگرفتند. داده ها پس از جمع آوری و ذخیره سازی در کامپیوتر، توسط نرم افزار آماری SPSS-PC آنالیز شد.یافته ها: میانگین مدت تغذیه انحصاری با شیر مادر ۵.۵۹ ماه بود و %۶۶.۴ کودکان حداقل تا ۶ ماهگی تغذیه انحصاری با شیر مادر داشتند. اگرچه مدت تغذیه انحصاری با شیر مادر در نژاد ترکمن کمتر از گروه های قومی دیگر است ولی طول دوره شیردهی در این گروه بیشتر از دیگر گروه ها بوده است. تغذیه انحصاری با شیر مادر حداقل به مدت ۵ ماه در نژاد فارس بطور معنی داری به اندازه %۱۴.۶ بیشتر از نژاد ترکمن بود (P=0.001). تغذیه انحصاری با شیر مادر با افزایش سطح سواد مادر بطور معنی داری افزایش می یابد (P=0.004). میانگین مدت تغذیه با شیر مادر ۲۰.۶ ماه بود. همچنین %۸۹.۳ کودکان تا یک سالگی و %۷۴.۷ حداقل تا ۱۸ ماهگی تغذیه با شیر مادر داشتند. طول دوره شیردهی با بعد خانوار، رتبه تولد، سن مادر و وضعیت تغذیه کودک رابطه مثبت و معنی داری داشت (P<0.05) دوره شیردهی بالای ۱۸ ماه در کودکان دچار کم وزنی بطور معنی داری بیشتر از کودکان چاق بود (P=0.023).نتیجه گیری کلی: دو سوم کودکان مناطق روستائی شهرستان های گرگان و آق قلا تا ۶ ماهگی تغذیه انحصاری با شیر مادر داشتند و عوامل اجتماعی – اقتصادی در الگوی تغذیه با شیر مادر موثر بوده است.

کلید واژه: شیر مادر، عوامل اجتماعی اقتصادی، روستا، ایران

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.