بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی گیاه خرفه (.Portulaca oleracea L)


در حال بارگذاری
14 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی گیاه خرفه (.Portulaca oleracea L) دارای ۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی گیاه خرفه (.Portulaca oleracea L)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی گیاه خرفه (.Portulaca oleracea L)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی گیاه خرفه (.Portulaca oleracea L) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهشهای زراعی ایران

تعداد صفحات :۹

به منظور بررسی تاثیر تنش شوری بر خصوصیات جوانه زنی بذور گیاه خرفه، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با شش سطح شوری (۰، ۷، ۱۴، ۲۱، ۲۸ و ۳۵ دسی زیمنس بر متر) با استفاده از کلرید سدیم و پنج تکرار انجام گرفت. شاخص های درصد و سرعت جوانه زنی، متوسط زمان جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه اندازه گیری و نسبت طول ریشه چه به ساقه چه، وزن تر و خشک گیاهچه و شاخص بنیه گیاهچه محاسبه شدند. نتایج حاصل نشان داد درصد جوانه زنی تا سطح شوری ۲۸ دسی زیمنس بر متر تفاوت معنی داری با شاهد (آب مقطر) نداشت ولی در سطح شوری ۳۵ دسی زیمنس بر متر به ۱۹ درصد کاهش یافت. سرعت جوانه زنی با افزایش تنش شوری تا سطح ۱۴ دسی زیمنس بر متر تفاوت معنی داری نیافت، لیکن در سطوح بالاتر شوری اختلاف معنی داری نسبت به شاهد مشاهده شد. متوسط زمان جوانه زنی نیز تا سطح شوری ۲۱ دسی زیمنس بر متر تفاوت معنی داری با شاهد نداشت اما در غلظت های بالاتر شوری، متوسط زمان جوانه زنی افزایش معنی داری یافت. طول ریشه چه و ساقه چه، همچنین وزن تر و خشک گیاهچه و شاخص بنیه گیاهچه با افزایش سطوح شوری کاهش معنی داری نشان دادند. نسبت طول ریشه چه به ساقه چه با افزایش شوری کاهش معنی ‌داری یافت ولی در بین سطوح شوری تفاوت معنی داری مشاهده نشد. از نتایج فوق استنباط می شود که گیاه خرفه تحمل نسبتا مطلوبی به سطوح بالای شوری در مرحله جوانه زنی داشته و به نظر می رسد بتوان با اعمال مدیریت مناسب در مزرعه، استقرار این گیاه را در شرایط وجود آب و خاک شور تضمین نمود.

کلید واژه: ریشه چه، ساقه چه، شوری و گیاهچه خرفه

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.