مقاله بررسی اثر کاهش رطوبت بذر بر ویژگی های جوانه زنی بلند مازو (.Quercus castaneifolia C.A.Meyer)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی اثر کاهش رطوبت بذر بر ویژگی های جوانه زنی بلند مازو (.Quercus castaneifolia C.A.Meyer) دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی اثر کاهش رطوبت بذر بر ویژگی های جوانه زنی بلند مازو (.Quercus castaneifolia C.A.Meyer)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اثر کاهش رطوبت بذر بر ویژگی های جوانه زنی بلند مازو (.Quercus castaneifolia C.A.Meyer)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی اثر کاهش رطوبت بذر بر ویژگی های جوانه زنی بلند مازو (.Quercus castaneifolia C.A.Meyer) :

مقاله بررسی اثر کاهش رطوبت بذر بر ویژگی های جوانه زنی بلند مازو (.Quercus castaneifolia C.A.Meyer) که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در پاییز ۱۳۸۸ در جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران) از صفحه ۲۸۹ تا ۲۹۹ منتشر شده است.
نام: بررسی اثر کاهش رطوبت بذر بر ویژگی های جوانه زنی بلند مازو (.Quercus castaneifolia C.A.Meyer)
این مقاله دارای ۱۱ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله بلند مازو(Quercus castaneifolia)
مقاله درصد جوانه زنی
مقاله رطوبت بذر
مقاله کم بودن عمر بذر
مقاله سرعت جوانه زنی
مقاله شاخص بنیه بذر

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
به منظور بررسی اثر کاهش رطوبت بذر بر ویژگی های جوانه زنی بلند مازو(Quercus castaneifolia) ، در اواسط دی ماه سال ۱۳۸۵ مقداری بذور بلند مازو با رطوبت نسبی ۴۲ درصد از چند درخت نخبه مادری در پارک جنگلی نور جمع آوری شد. نمونه هایی از بذرهای سالم و یکسان پس از قرار گرفتن به مدت ۱، ۲، ۴ و ۸ شبانه روز در ژرمیناتور (دمای ۳۰oC)، رطوبت نسبی شان به ترتیب به ۳۶، ۲۳، ۱۴ و ۹ درصد کاهش یافت و آنگاه نمونه ها در تکرارهای ۵۰ تایی (در ظروف پلاستیکی دارای ماسه سترون) به مدت ۴ هفته در فضای آزمایشگاه (۲۲-۲۵oc) قرار داده شد. نتایج نشان داد که با کاهش رطوبت بذر میزان جوانه زنی کاهش یافت (p<0.05). بیشترین میزان جوانه رنی (۹۵۳ و ۸۷۳ درصد) به ترتیب در رطوبت اولیه (۴۲ درصد) و رطوبت ۳۶ درصد رخ داد. در رطوبت ۲۳ درصد میزان جوانه زنی از افت شدیدی برخوردار شد (۸ درصد) و در رطوبت ۱۴ و ۹ درصد هیچ بذری جوانه نزد. کاهش رطوبت بذر، ظرفیت جوانه زنی، انرژی جوانه زنی، میانگین جوانه زنی روزانه، بیشینه میانگین جوانه زنی روزانه، سرعت جوانه زنی، ارزش جوانه زنی و شاخص بنیه بذر را نیز کاهش داد. نتایج این پژوهش آشکار کرد که در اثر کاهش رطوبت بذر، بیشتر ویژگی های جوانه زنی بذر بلندمازو دچار آسیب معنی دار شدند و در رطوبت کمتر از ۱۴ درصد قدرت جوانه زنی به کلی متوقف شد. این رفتار ذخیره ای که ناشی از کاهش سریع رطوبت بذر بلند مازو و موید کم عمر بودن (Recalcitrant) بودن بذر آن می باشد گویای این حقیقت است که پیش از اینکه رطوبت اولیه بذر کاهش جدی یابد بایستی هر چه زودتر نسبت به کاشت آن اقدام شود، یا اینکه تا پیش از نخستین فصل کاشت، بذرها در انبارهای خنک و مرطوب مناطق جنگلی کوهستانی و یا در محیط سردخانه نگهداری شوند تا قدرت جوانه زنی شان به میزان قابل ملاحظه ای حفظ شود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.