بررسی ارتباط شدت علایم بالینی و آزمایشگاهی با پیش ‌آگهی کودکان مبتلا به گلومرولونفریت حاد متعاقب عفونت استرپتوکوکی بستری در بیمارستان حضرت علی اصغر (ع)


در حال بارگذاری
16 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی ارتباط شدت علایم بالینی و آزمایشگاهی با پیش ‌آگهی کودکان مبتلا به گلومرولونفریت حاد متعاقب عفونت استرپتوکوکی بستری در بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) دارای ۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی ارتباط شدت علایم بالینی و آزمایشگاهی با پیش ‌آگهی کودکان مبتلا به گلومرولونفریت حاد متعاقب عفونت استرپتوکوکی بستری در بیمارستان حضرت علی اصغر (ع)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی ارتباط شدت علایم بالینی و آزمایشگاهی با پیش ‌آگهی کودکان مبتلا به گلومرولونفریت حاد متعاقب عفونت استرپتوکوکی بستری در بیمارستان حضرت علی اصغر (ع)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی ارتباط شدت علایم بالینی و آزمایشگاهی با پیش ‌آگهی کودکان مبتلا به گلومرولونفریت حاد متعاقب عفونت استرپتوکوکی بستری در بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)

تعداد صفحات :۹

زمینه و هدف: پیش آگهی فرم اپیدمیک گلومرولونفریت حاد متعاقب عفونت استرپتوکوکی (Acute post streptococcal glomerulonephritis=APSGN) در کودکان، خوب می باشد ولی در فرم های اسپورادیک، درجاتی از آسیب کلیوی گزارش شده است. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط شدت تظاهرات بالینی و آزمایشگاهی با پیش آگهی کودکان بیمار می باشد.روش بررسی: پرونده تمامی بیمارانی که با تشخیص APSGN در بین سالهای ۸۲-۱۳۶۸ بستری شده بودند، مرور شد. این مطالعه، توصیفی گذشته نگر بود. معیارهای انتخاب بیماران شامل هماچوری، شواهد عفونت اخیر استرپتوکوکی، کاهش گذرای C3 و پیگیری حداقل به مدت ۶ ماه بود. شدت تظاهرات بالینی در شروع و شدت آسیب کلیه در آخرین بار مراجعه، امتیازبندی شد. از T-student test، برای مقایسه میانگین و از Wilcoxon rank test، جهت مقایسه امتیازها و ارتباط بین تظاهرات اولیه و پیش آگهی بیماران استفاده شد و از Spearman، جهت تعیین ارتباط بین متغیرها استفاده شد. P<0.05، معنی دار تلقی شد.یافته ها: ۶۶ کودک (۵۱ پسر، ۱۵ دختر) با میانگین (انحراف معیار) سنی ۸.۹۴ سال (۲.۴±) در مطالعه قرار گرفتند. در گروه سنی زیر ۱۰ سال، فراوانی فشار خون بالا در حد متوسط و شدید (۰.۰۳=P)، هیپرکالمی (۰.۰۱=P)، ازوتمی (۰.۰۳۴=P) و پروتئینوری (۰.۰۱=P)، بیش تر از کودکان با سن بالاتر بود، هر چند که امتیاز بالینی، آزمایشگاهی و امتیاز کل دو گروه تفاوت معنی دار نداشت. مدت پیگیری بیماران به طور متوسط، ۱.۷۲سال بود. ۶۳%، بهبودی کامل داشتند، در ۶.۳۴% بیماران، نارسایی کلیه، در ۷.۷۵%، پروتئینوری، ادرار غیر طبیعی در ۲۸.۷۸% و فشار خون بالا در ۴.۵۴% بیماران یافت شد. ارتباط آماری معنی داری بین امتیاز آزمایشگاهی و نهایی بیماران در هنگام بستری با امتیاز نهایی هنگام آخرین بار مراجعه یافت شد (۰.۰۰۰۱=P).نتیجه گیری: اگر چه APSGN سیر بالینی خوبی دارد ولی باقی ماندن درجاتی از آسیب کلیوی به دور از انتظار نیست و پیگیری طولانی مدت بیماران، خصوصا آنهایی که تظاهرات بالینی شدیدتری در شروع داشته اند، اهمیت دارد.

کلید واژه: گلومرولونفریت حاد، عفونت استرپتوکوکی، پیش آگهی، آسیب کلیوی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.