بررسی حساسیت تعدادی از روش های تجربی هیدرولوژیکی در برآورد دبی اوج نسبت به سطح حوزه در برخی از حوزه های آبخیز ایران


در حال بارگذاری
16 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی حساسیت تعدادی از روش های تجربی هیدرولوژیکی در برآورد دبی اوج نسبت به سطح حوزه در برخی از حوزه های آبخیز ایران دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی حساسیت تعدادی از روش های تجربی هیدرولوژیکی در برآورد دبی اوج نسبت به سطح حوزه در برخی از حوزه های آبخیز ایران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی حساسیت تعدادی از روش های تجربی هیدرولوژیکی در برآورد دبی اوج نسبت به سطح حوزه در برخی از حوزه های آبخیز ایران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی حساسیت تعدادی از روش های تجربی هیدرولوژیکی در برآورد دبی اوج نسبت به سطح حوزه در برخی از حوزه های آبخیز ایران :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : منابع طبیعی ایران

تعداد صفحات :۱۶

داده ها و اطلاعات مشاهده ای برای بررسی و پیش بینی وقایع هیدرولوژیکی بسیار مهم و اساسی بوده و در منطق های که به طور مرتب و از دیر باز ثبت شده باشند، در سازه های کنترل و تخفیف خسارت سیل استفاده می شود. بسیاری از حوزه های آبخیز ایران با عدم وجود یا کمبود داده های هیدرولوژیکی روبه رو بوده و به همین دلیل برای محاسبه دبی اوج سیلابی از فرمول های تجربی استفاده می شود که در کشورهای دیگر ارایه شده است. بدون واسنجی استفاده از این رابطه ها خطای زیادی ایجاد می کند که در مواقعی خطرناک و گاهی موجب صرف شدن هزینه های بی مورد در ساخت سازه های آبی می شود. با توجه به این موضوع در این تحقیق ده مدل تجربی برای حوزه های آبخیز بزرگ و اصلی ایران (حوزه های آبخیز دریاچه خزر، خلیج فارس و دریای عمان، دریاچه ارومیه و کویرهای مرکزی ایران) واسنجی شد. ضرایب مناسب برای هر مدل به دست آمد و مناسب ترین و نامناسب ترین مدل ها هم برای هر حوزه با حداقل کردن مجموع مربعات دبی اوج مشاهد های و تخمینی معرفی شده است. این بررسی ها نشان داد که در حوزه دریای خزر در دوره بازگشت های کمتر (۲، ۵، ۱۰)، مدل تجربی برمنر مناسب بوده ولی در بیشتر دوره ها مدل تجربی مورفی مناسب بوده است. در حوزه خلیج فارس و دریای عمان مدل تجربی دیکن که به شکل توانی است به طور کلی مناس بتر بوده است و مدل گری برای دبی اوج سیلابی دارای دوره بازگشت های پایین (۲ ،۱۰،۵) درحوزه های آبخیز ایران مناسب تر بوده است. در حوزه دریاچه ارومیه تمام مدل ها به جز مد لگری و سپس مدل برمنر مناسب بوده است. در حوزه کویرهای مرکزی ایران مدل مورفی برای دوره بازگشت های پایین تر (۲ ،۱۰،۵) مناسب و مدل کرامر در دوره بازگشت های بالاتر (۲۵، ۵۰، ۱۰۰) مناسب بوده است. عموما مدل رگرسیونی توانی برای تخمین دبی اوج از سطح حوزه ها برای کل حوزه های ایران مناسب تر بوده و برای چهار حوزه به تفکیک و جداگانه مدل رگرسیونی درجه سه مناسب بوده است. از بررسی حساسیت سطح در برآورد دبی اوج مشاهده می شود که برای تخمین درست تری از دبی اوج با روابط تجربی در کل کشور بهتر است این روابط در حوزه هایی با سطح بین ۱۴۰۰ و ۲۴۰۰کیلومتر مربع استفاده شود.

کلید واژه: روش های تجربی هیدرولوژیکی، مدل های رگرسیونی، دبی اوج سیلاب، سطح حوزه آبخیز، تخمین سیل، ایران

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.