تنوع ژنتیکی، وراثت پذیری و روابط بین صفات زراعی در ژنوتیپ های بذرک (.Linum usitatissimum L) با رنگ بذر زرد و قهوه ای


در حال بارگذاری
18 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تنوع ژنتیکی، وراثت پذیری و روابط بین صفات زراعی در ژنوتیپ های بذرک (.Linum usitatissimum L) با رنگ بذر زرد و قهوه ای دارای ۲۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تنوع ژنتیکی، وراثت پذیری و روابط بین صفات زراعی در ژنوتیپ های بذرک (.Linum usitatissimum L) با رنگ بذر زرد و قهوه ای  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تنوع ژنتیکی، وراثت پذیری و روابط بین صفات زراعی در ژنوتیپ های بذرک (.Linum usitatissimum L) با رنگ بذر زرد و قهوه ای،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تنوع ژنتیکی، وراثت پذیری و روابط بین صفات زراعی در ژنوتیپ های بذرک (.Linum usitatissimum L) با رنگ بذر زرد و قهوه ای :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم کشاورزی و منابع طبیعی

تعداد صفحات :۲۱

روغن ژنوتیپ های معمولی بزرک (.Linum usitatissimum L) به عنوان روغن خشک شونده مصارف صنعتی متعدد دارد. ولی روغن ژنوتیپ های حاصل از برنامه های به نژادی موتاسیون مصارف خوراکی دارد. رنگ بذر زرد برای ژنوتیپ های معمولی که عمدتا دارای رنگ بذر قهوه ای می باشند، مورد توجه و استفاده می باشند. اما رنگ بذر زرد می تواند اثرات مطلوب مانند افزایش درصد روغن و اثرات نامطلوب از جمله کاهش میزان سبز شدن و عملکرد دانه را نیز همراه داشته باشد. به منظور بررسی تنوع ژنتیکی صفات مختلف و روابط بین آنها، ژنوتیپ های مختلف (لاین های اصلاحی) بزرک با رنگ زرد و قهوه ای، در قالب طرح بلوک کامل تصادفی برای صفات تعداد گیاهچه در متر مربع، تعداد روز تا ۵۰% گل دهی، تعداد روز تا رسیدگی ارتفاع بوته، عملکرد دانه و اجزای آِن مورد ارزیابی قرار گرفتند. این پژوهش در سال ۱۳۷۹ در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه اصفهان صورت گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که صفات تعداد گیاهچه در متر مربع، تعداد گیاهچه در متر مربع، تعداد کپسول در بوته و عملکرد دانه در بوته دارای ضریب تغییرات فنوتیپی و ژنتیکی بالا و لذا دارای تنوع ژنتیکی قابل ملاحظه ای در بین ژنوتیپ های مورد مطالعه بودند. در هر دو گروه ژنوتیپی با رنگ بذر زرد و قهوه ای صفات تعداد روز تا ۵۰% سبز شدن، تعداد گیاهچه در متر مربع، تعداد روز تا رسیدگی و ارتفاع بوته دارای قابلیت توارث عمومی بالا (بین ۵۲ تا ۸۴ درصد ) بودند. قابلیت توارث عمومی صفات تعداد کپسول در بوته ، تعداد دانه در کپسول، وزن صد دانه و عملکرد دانه در لاین های با رنگ بذر قهوه ای بترتیب بسیار پایین ۹۹/۱ ، ۲۸ ، ۲/۴۷ ، ۸/۲۳ درصدو در لاین های بار رنگ بذر زرد برابر ۹/۲۸ و ۵/۱۱ ، ۱/۸۴ و ۹/۴۴ درصد برآورد گردید. ضرایب همبستگی نشان داد که عملکرد دانه در بوته همبستگی مثبت و بلایی با تعداد انشعاب و تعداد کپسول در بوته داشته، ولی با تعداد گیاهچه در متر مربع همبستگی منفی و بالا دارد. براساس نتایج حال از تجزیه دگرسیون برای کل ژنوتیپ‌های با رنگ بذر زرد و قهوه ای به طور جداگانه، صفات تعداد کپسول در بوته، تعداد دانه درکپسول و وزن ۱۰۰ دانه، به ترتیب مهمترین اجزای عملکرد دانه در بوته بودند، ولی تعداد کپسول در بوته بیشترین سهم (حدود ۹۰ درصد) را دارا بود. بررسی ضرایب مسیر نیز نشان داد که تعداد کپسول در بوته بیشترین اثر مستقیم و اثرات غیر مستقیم را از طریق صفات دیگر بر عملکرد دانه در بوته داشت.

کلید واژه: بزرک، تنوع ژنتیکی، وراثت پذیری، ضرایب همبستگی، تجزیه علیت

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.