مقاله کاربرد کامپیوتر در معماری
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله کاربرد کامپیوتر در معماری دارای ۱۳۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله کاربرد کامپیوتر در معماری کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کاربرد کامپیوتر در معماری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله کاربرد کامپیوتر در معماری :
سخت افزار کامپیوتر
«به نام خدا»
فهرست
CD-ROM چگونه کار میکند؟
سی دی رام (CD-ROM) و دی وی دی (DVD)
سی دیهای ضبط نشدنی
دی وی دیها را بشناسیم
تعریف فرمتهای دی وی دی
دی وی دی، آری یا نه؟
آیا هنگام خرید دیسکران دی وی دی – رام فرا رسیده است؟
دائره المعارفهای سی دی رامی
تعویض گر سی دی رام چیست؟
آشنایی با ساختمان CD-ROM
کتابخانه کامپیوتری
کتابهای رنگی استانداری دیسکهای فشرده
تعمیر و نگهداری دیسکهای لیزری
رفع اشکال دیسکران سی دی رام
چگونه دیسکران سی دم رام نصب کنیم؟
CD-ROM چگونه کار میکند؟
آخرین پیشرفتهای صنعت CD-ROM چیست؟
CD-ROMها هر روز و هر روز سریعتر میشوند اما سریعترین آنها ممکن است از دستگاههای قبلی کندتر باشد و یک دستگاه اسماً کند هم ممکن است از دستگاههای به ظاهر سریع سریعتر عمل کند. چگونه؟ چه کسی بررسی کرده است که یک دستگاه سی دی رام (CD-ROM) دقیقاً به همان سرعتی عمل میکند که روی بستهبندی آن نوشته شده است؟ آیا واقعاً لازم است دستگاه سی دی رام خود را با یک نوع جدیدتر عوض کنید؟ شما به عنوان یک خریدار حق دارید در قبال پولی که میدهید دستگاه بهتری به دست بیاورید. از سوی دیگر، آیا بهتر نیست یک دستگاه DVD تهیه کنید که میگویند تا چند سال دیگر سی دی رام را کنار خواهد زد؟
برای داشتن پاسخ صحیح این سؤالات باید قدری اطلاعات از طرز کار و دانش فنی دستگاههای سیدی رام داشته باشید.
CD-ROM مخفف انگلیسی کلمات دیسک فشرده – حافظه فقط خواندنی است و دستگاه سی دی رام دیسکهایی را میخواند که فقط از روی آنها میتوان خواند و روی آنها نمیتوان نوشت. یک سی دی رام تقریباً به اندازه ۷۰۰ دیسکت فلاپی اطلاعات را در خود جای میدهد در نتیجه وسیله بسیار مناسبی برای نرمافزارهای بازی، دائره العمارفها، کتاب راهنمای تلفن و برنامههای چند رسانهای است.
همین چند وقت پیش، وقتی اولین سی دی رامها بازار را تسخیر کردند، با سرعت انتقال ۱۵۰ کیلو بایت داده در ثانیه از دیسک به کامپیوتر سر و صدایی به راه انداختند. اکنون، در حالی که چند سالی بیشتر از آن زمان نمیگذرد، سرعت بازیابی دادهها توسط سی دی رام به ۳۶۰۰ کیلو بابت در ثانیه رسیده است – یعنی ۲۴ برابر سریعتر – که آن را به صورت ۲۴X نمایش میدهند. سرعت انتقال دادهها توسط سی دی رام را با ۲۴X,…۴X, 2X نشان میدهند. یعنی ۲، ۴، … و ۲۴ برابر سرعت اولین دستگاههای سیدی رام.
سی دی رامها چگونه کار میکنند؟
درون دستگاه سی دی رام یک موتور وجود دارد که صفحه سیدی رام را میچرخاند. یک هد هم درون این دستگاه روی سطح سیدی رام حرکت میکند تا از بخشهای مختلف صفحه سیدی رام اطلاعات را بخواند. حرکت این هد روی صفحه سیدی رام مشابه حرکت سوزن گرامافونهای قدیمی روی صفحه گرامافون است با این تفاوت که هد در سیدیرام با صفحه به هیچ وجه برخورد نمیکند. گردش صفحه سی دی رام در دستگاه به دو نوع متفاوت صورت میگیرد. در یک روش، سرعت خواندن دادهها خیلی بالا نیست و در حد مشخصی ثابت میماند. در روش دیگر میتوان با سرعت فوقالعاده بالایی دادهها را از دیسک خواند اما نه همیشه و نه برای همه دادهها. برای روشن شدن موضوع به ادامه مطلب توجه فرمایید.
یک صف بلند و مرتب از سربازها را در نظر بگیرید که در کنار هم و دوشادوش یکدیگر ایستادهاند. اگر نفر اول صف در جا بزند و نفرات بعدی همانطور که در کنار هم یک صف تشکیل دادهاند، شروع به گردش دور نفر اول کنند مثل این است که نفر اول مرکز دایره و صف مرتب کنار هم یک شعاع دایره است که پیوسته روی سطح دایره میچرخد. در چنین حالتی نفر کنار اول باید قدمهای خیلی کوچکی بردارد و آهسته بچرخاند. به همین ترتیب نفراتی که به نفر اول یا مرکز دایره نزدیکترند باید قدمهای کوچکتری بردارند در حالی که نفرات آخر صف یعنی آنهایی که دورتر از مرکز دایره هستند باید قدمهای بلندتری بردارند و تندتر بدوند تا صف به هم نخورد و بتواند دور مرکز بچرخد. در واقع نفرات آخر صف مجبورند بدوند. در حرکت یک صفحه سیدی رام نیز همین اصل وجود دارد.
دادههایی که روی شیارهای داخلی و نزدیکتر به مرکز صفحه قرار دارند خیلی آهستهتر میچرخند تا دادهها روی شیارهای بیرونی. به همین دلیل سازندگان دستگاههای سیدی رام نمیتوانند سرعت بازیابی دادهها از سیدی رام را کاملاً دقیق بیان کنند چون دادههای روی شیارهای بیرونی خیلی سریعتر خوانده میشوند در حالی که دادههای روی شیارهای نزدیک مرکز این حالت را ندارند در نتیجه سرعت خواندن دادهها بر حسب این که آنها چطور روی دیسک پراکنده باشند متفاوت خواهد بود.
روش فنی ساخت دستگاههای سیدی رام تا همین اواخر روشی معروف به سرعت ثابت خطی یا CLV بود. در روش CLV سرعت دادهها همیشه ثابت است چه سیدی رام از شیار درونی بخواند چه از شیار بیرونی زیرا سرعت چرخش صفحه تغییر میکند.
وقتی دستگاه سیدی رام از مرکز صفحه دور میشود و به شیارهای بیرونی نزدیک میشود، سرعت چرخش صفحه کند میگردد. بدین ترتیب با تند و کند کردن گردش صفحه سی دی رام اطلاعات را در هر جای دیسک که باشد با سرعت ثابتی بازیابی میشود.
سازنده سیدی رام هم به سادگی میتواند سرعت دستگاه را مشخص کرده و روی بستهبندی اعلام نماید. اشکال این روش در این است که تغییرات مداوم در گردش صفحه باعث تأخیر در خواندن اطلاعات باید صبر کند تا گردش صفحه تغییر کرده و تند یا کند شود. این تأخیر مانعی در راه ساخت دستگاههای خیلی سریع است و اجازه نمیدهد سرعت بازیابی دادهها از مقدار معینی فراتر برود.
نیاز به سرعت بیشتر در بازیابی دادهها باعث شد تا روش فنی دیگری ابداع شود که به روش CAV یا سرعت زاویهای ثابت معروف است.
در روش CAV درست برعکس CLV عمل میشود. یعنی سرعت گردش صفحه ثابت است و سرعت خواندن دادههاست ک تغییر میکند. در این روش هرچه هد از مرکز صفحه به سمت بیرون میرود، سرعت بازیابی دادهها بیشتر میشود در نتیجه سرعت کار دستگاه کاملاً بستگی دارد به این که دادهها چگونه و در کجای صفحه سیدی رام پراکنده شده باشند.
همین نکته در روش CAV است که سرعت مقاله کاربرد کامپیوتر در معماری مندرج در روز دستگاه را زیر سؤال میبرد. سازندهای که میخواهد دستگاه سیدی رامش را خیلی سریع معرفی کند، حداکثر سرعت بازیابی دادهها یعنی سعت بازیابی دادههای واقع در شیارهای بیرونی دیسک را به عنوان سرعت دستگاه اعلام میکند در حالی که سرعت واقعی دستگاه را خوب است به صورت مثلاً ۸x تا ۱۶x با میانگین سرعت ۱۲x نمایش داد. خریداران بیخبر از این قضایا وقتی دستگاه جدیدی میخرند و انتظار سرعت فوقالعاده بالایی را بر حسب نوشته روی بستهبندی دارند،
با دیدن عملکرد آهسته دستگاه اغلب از خرید خود مأیوس میشوند در حالی که این مسئله ناشی از اشکال دستگاه نیست. هرچند خوب است روی بستهبندی دستگاه سیدی رام قید شود که فیالمثل «این دستگاه با حداکثر سرعت ۲۴x و حداقل سرعت ۱۰x دادهها را بازیابی میکند» اما متأسفانه اکثر سازندگان مایل به افشای این مطلب فنی نیستند.
آیا خرید یک دستگاه جدید لازم است؟
با تمام این صبحتها و ابهاماتی که در مورد مدلهای جدید دستگاههای سیدی رام وجود دارد آیا به صلاح است که دستگاه سیدی رام خود را با یک نوع جدیدتر عوض کنیم؟ و آیا اصلاً یک کامپیوتر قدیمی میتواند با یک دستگاه جدید سیدی رام به خوبی کار کند؟
خرید یک دستگاه سیدیرام منافع و معایبی دارد. در ادامه مقاله نظرات یکی از دست اندرکاران تولید و فروش دستگاههای سیدیرام را در مورد خرید یک دستگاه جدید منعکس میکنیم. تصمیمگیری با خود شماست:
برعکس اکثر دستگاههای خرید و تازههای صنعت، نصب یک دستگاه سیدیرام جدید نیاز چندانی به ارتقاء سیستم کامپیوتر قدیمی ندارد و دستگاههای سیدیرام با حداقل امکانات سختافزاری کار میکنند. در اغلب موارد کامپیوتر شما باید بتواند با هر دستگاه سیدیرام با هر سرعتی کار کند. البته توجه داشته باشید که اگر ناگزیرید یک دستگاه ۲۴x را روی یک کامپیوتر کند ۴۸۶ نصب کنید، کار خواهد کرد اما نه با آن کارایی که از دستگاه سیدیرام خود انتظار دایرد. وقتی روی جعبه سیدیرام ذکر میشود که سختافزار لازم یک پردازنده پینتیوم ۱۰۰ مگاهرتز است یعنی این حداقل سختافزار لازم برای بهترین کارایی دستگاه سیدیرام است. نکته اساسی این است که قبل از خرید یک دستگاه سیدیرام دقت کنید که آیا سختافزار لازم آن را دارید یا خیر.
به گفته همین صاحب نظر هر چه برنامههای نرمافزاری پیچیدهتر و حجیمتر میشوند، ضرورت استفاده از سیدی رام مشخصتر میشود. اولین مزیت داشتن سیدیرام نصب سریع نرمافزارها و برنامههای بزرگی همچون microsoft Office است. چون بازیابی دادهها از یک سیدی رام سریعتر انجام میشود، نصب یک نرمافزار بزرگ هم خیلی سریعتر انجام میشود. پس از نصب، هر چند که بعضی از اطلاعات ممکن است روی دیسک سخت بنشیند اما همچنان حجم زیادی از اطلاعات میماند که باید از روی سیدیرام خوانده شود.
طبیعاً هرچه دستگاه سیدیرام سریعتر باشد، اجرای برنامه سریعتر انجام خواهد شد. همچنین در مورد بازیهای کامپیوتری داشتن یک دستگاه سیدیرام سریع از پرشها و مکثهای ملاآور در حین بازی جلوگیری میکند. همه روزه تعداد بیشتری از نرمافزارها حاوی قطعات ویدئویی میشوند. برای به کارگیری آنها هم هرچه دستگاه سیدیرام سریعتر باشد، نمایش این قطعات ویدئوی با لرزش وپرش کمتر همراه است. اما در هر حال برای ارتقاء و خرید یک دستگاه سیدیرام جدید و سریع باید آگاهانه عمل کرد.
شما میتوانید این مسئله را با خرید یک آمپلییار قیاس کنید. اگر شما یک آمپلیفایر ۱۰ وات داشته باشید و آن را با یک آمپلیفایر ۲۰واتی عوض کنید، تغییر محسوسی در بلندتر شدن صدا نخواهید دید اما البته اگر آمپلی فایر ۱۰ وات خود را با یک آمپلیفایر ۱۰۰ واتی عوض کنید، مطمئناً تفاوت آن دو را حس خواهید کرد.
در مورد دستگاه سیدیرام هم همین طور است۰ اگر شما یک دستگاه ۴x دارید و آن را به یک دستگاه ۶x تغییر میدهید انتظار نداشته باشید تفاوت چندانی در کار ببینید اما اگر یک دستگاه ۴x یا ۸x را به یک دستگاه ۲۴x تغییر دهید، آنگاه تفاوت کار محسوس خواهد بود. دقت کنید که اگر یک دستگاه ۱۶x دارید احتمالاً با تعویض آن با یک دستگاه ۲۴x بهبود چندانی در کار شما حاصل نخواهد شد و نیازی به این تعویض نیست. به خاطر بیاورید که درج ۲۴x روی دستگاه بدین معنی است که بیشترین سرعت کار این دستگاه ۲۴x و احتمالاً سرعت متوسط آن ۱۶x است.
و البته خریداران پروپا قرص لوازم کامپیوتری هم در این تردید به سر میبرند که آیا بهتر نیست صبر کنند تا دستگاههای DVD یا همان دیسکها ویدئوی دیجیتالی به بازاربیاید.
برای مشاهده فایل های مشابه پیشنهاد میکنیم مقاله کامپیوتر چگونه شطرنج بازی میکند؟ را لطفا ببینید.
(DVDها دیسکهای شبیه به سیدیرامها هستند اما با گنجایش خیلی بیشتر – ۷/۴گیگا بایت!-بدین ترتیب آنها برای کاربردهای چند رسانهای و فیلمهای سینمایی ایدهآلند.) DVDها قرار است تا دو سال آینده وارد بازار شوند و با پیشرفتهای سریع صنعت میتوان امیدوار بود که تا ۱۸ ماه آینده به بازار بیایند.
اما این که آیا DVD بازار را از سیدیرام خواهد گرفت یا نه بستگی به این دارد که چه اندازه قیمت بالای آن پایین بیاید و بازار چطور از آن استقبال کند. در حال حاضر حداقل قیمت یک دستگاه DVD 400دلار آمریکاست در حالی که شما با حدود ۲۰۰دلار میتوانید سریعترین و گرانترین دستگاه سیدیرام را تهیه کنید. سخن آخر این که هر چند انتظار این است که آینده از آن DVDها باشد اما در حال حاضر قیمت بسیار پایینتر سیدیرامها توجه خریداران را به خود جلب میکند.
سیدیرام (CD-ROM) و دیویدی(DVD)
دیسکرانها، از زمان معرفی نخستین دیسکران سیدی رام (CD-ROM) در اواخر دهه ۱۹۸۰ تا به امروز پیشرفتهای فراوانی داشتهاند. امروزه، دیویدی (DVD) با وعده کار برای کامپیوتر و ویدئو دو باره بازار دیسکرانها را تکان داده است. دیویدی همان کاری را برای ویدئو میخواهد انجام بده که سیدیها (CD) برای صنعت صدا انجام دادند.
سیدیرام زنده میماند.
آیا عرضه دیوی دی به معنی مرگ سیدیرام خواهد بود؟ البته، نه. این دیسکها بیش از گذشته متداول شدهاند و به نطر میرسد که صنعت دیسکران سیدیرام روز به روز در حال پیشرفت است. در حقیقت، چنان پیشرفتهای سریعی داشته است. در حقیقت، چنان پیشرفتهای سریعی داشته است که اکثر کاربران وقت آن را نداشتهاند که بفهمند چه چیزی دیسکرانهای جدید را نسبت به دیسکرانهای قبلی برتر کرده است.
«سرعت» مهمترین معیار کیفیت یک دیسکران سیدیرام است. سرعت انتقال دادهای دیسکران سیدیرام سرعتی است که در آن یک دیسکران دادهها را به پردازنده انتقال میدهد. اما سرعت دیسکران سیدیرام را معمولاًبر حسب سرعت انتقال دادهای نخستین دیسکرانهای سیدیرام ذکر میکنند. سرعت انتقال دادهای برای دیسکرانهای اولیه ۱۵۰کیلو بایت در ثانیه بود. این دیسکرانها را یک سرعته (۱X) نامیدهاند. برای این که سرعت انتقال دادهای یک دیسکران را مشخص کنید سرعت دیسکران را در ۱۵۰ ضرب کنید. به عنوان مثال، استاندارد حداقل برای دیسکرانهای سیدیرام در پیسیهای جدید چیزی حدود ۱۶x (16سرعته) است. این به معنی سرعت انتقال دادهای ۲۴۰۰ کیلو بایت در ثانیه است.
فنآوری تعیین کننده سرعت یک دیسکران به تازگی تغییر کرده است. طرح اولیه دیکسران به تازگی تغییر کرده است. طرح اولیه دیسکرانهای سیدی رام براساس فنآوری «تندی خطی ثابت » (CLV) بود. CLV سرعت انتقال دادهای را بدون توجه به جایی که دادهها ذخیره شدهاند ثابت نگه میداشت. این کار را با تغییر دادن سرعت چرخش دیسک در دیسکران انجام میداد.
دیسکرانهای جدیدتر براساس نوعی فنآوری متفاوت مشهور به «تندی زاویهای ثابت » (CAV) طراحی شدهاند. CAV سرعت چرخش دیسک را همواره ثابت نگه میدارد. در نتیجه، سرعت انتقال دادهای برا ین اساس که دادهها به شیار (track) درونی نزدیکتر است یا به شیار بیرونی متفاوت است. از این رو، دیسکرانهایی که از فنآوری CAV بهره میگیرند معمولاً مشخص میکنند که «سرعت دیسکران» تعیین شده سرعت حداکثر است. به عنوان مثال، روی یک دیسکران ۲۲ سرعته (۳۲x)، دامنه محدوده سرعتی معمولاً از ۱۳x تا ۳۲x است.
خصوصیت مهم دیگر یک دیسکران زمان جستجو (Seek time) آن است (زمان جستجو زمانی است که هد خواندن/نوشتن یک دیسکران، موقعیت قطعهای از دادهها را مییابد). زمانی بود که زمان جستجوی کمتر از ۱۰۰ میلیثانیه را برای دیسکرانها ناممکن میدانستند؛ امروزه زمان جستجوی میانگین ۸۵ میلیثانیه برای دیسکرانهای با سرعت بالا متداول است. در مقایسه، زمان جستجوی میانگین دیسکهای سخت نمونه تقریباً ۱۰ میلیثانیه است.
سرانجام، رابط (interface) (پیوند ارتباطی بین یک دیسکران و سیستم عامل) دیسکران، عامل سوم تعیین کننده کارایی یک دیسکران است. دو رابط اصلی عبارتند از ATAPI و اسکازی (SCSI). به طور کلی، رابط ATAPI متداولتر و نصب آن سادهتر از اسکازی است. اسکازی بیشتر در سیستمهای شبکهای و رده بالا به کار میرود.
با آن که دیسکرانهای اسکازی نسبتاً سریعتر از دیسکرانهای ATAPI عمل میکنند اختلاف عمدهای بین آنها وجود ندارد، دیسکران سیدیرام یک وسیله آهسته است و گذرگاه اسکازی نمیتواند کاری برای بالا بردن سرعت دیکسران انجام بدهد.
آینده دیسکها
با آن که آینده دیسکها را به احتمال زیاد باید در دیویدی (دیسک ویدئویی دیجیتال ) دید، فکر نکنید که دیسکرانهای سیدیرام به این زودیها از صحنه خارج بشوند. یک دلیل آن است که بسیاری از کاربران کامپیوتر هم اکنون دیسکران سیدیرام دارند. دلیل دیگر آن که هنوز دیویدی به قیمتی نرسیده است که نظر کاربران را به خود جلب کند. دلیل سوم آن که در حال حاضر دیویدی برای کاربران کامپیوتر رومیزی حرفی برای گفتن ندارد. مطمئناً برای ویدئو بسیار مهم است؛ اما اکثر مردم هنوز فیلمهای ویدئویی را روی تلویزیون میبیند نه روی نمایشگر کامپیوتر.
با این حال، دیویدی طی چند سال آینده راه خود را هموارتر خواهد کرد. دو فنآوری در حال ظهور دیویدی عبارتند از DVD-RAM و DVD+RW، که هر دو به کاربران امکان میدهند که دادهها را در فرمت دیویدی ذخیره کنند.
بزرگترین سؤال در مورد این فنآوریها آن است که آیا دیسک فشرده که یک حفاظ پلاستیکی مانند دیسکتها با کارتریجها ندارد میتواند بر اثر خراشها یا اثر انگشت به حیات خود ادامه بدهد. بعضی از کاربران امتحان کردن یک رسانه جدید را مهمتر از مسئله امنیت دادهها میدانند. اما اگر این رسانهها پایداری خود را به اثبات برسانند بسیاری از کاربران سراغ آنها خوهند رفت.
همچون دیسکرانهای سیدی رام، انتظاردیسکرانهای را نداشته باشید که سریعتر از مورد ۳۲x باشند. چرخش سریعتر با خطای در خواندن همراه است. البته، «بیل گیتز» (مدیرعامل میکروسافت) نیز زمانی گفته بود که کامپیوتر شخصی هیچگاه به بیش از ۶۴۰ کیلو بایت RAM نیاز نخواهد داشت.
همچون سایر جنبههای صنعت کامپیوتر، نمیتوان به طور قطع فهمید که در آینده چه اتفاقاتی روی دیسکها رخ خواهد داد. با این حال،بسیاری از شرکتها مخارج زیادی را صرف پیشرفت دادن فنآوری دیسک میکنند و این به آیندهای پر هیجان خواهد انجامید.
اصطلاحات
تندی خطی ثابت (CLV): نوعی فنآوری دیسکران که با تغییر دادن سرعت چرخش دیسک در دیسکران سرعت انتقال دادهای را ثابت نگه میدارد.
سیدیهای ضبط شدنی
جابجایی از دیسک به سیدیرام (CD-ROM) در چند سال گذشته افزایش یافته است. امروزه، بسیاری از سازندگان، نرمافزارهای خود را بر روی سیدیرام عرضه میکنند زیرا این رسانه دادههای بسیار زیادی را در خود جای میدهد (حدود ۶۰۰ مگابایت؛ با گنجایش ۴۴/۱ مگابایتی دیسکت مقایسه کنید) و برای ارائههای چند رسانهای بسیار عالی است. از آنجا که سیدیرامها گنجایش بسیار زیادی دارند برای ذخیره و بازیابی دادهها به صورت که انتخاب طبیعی درآمدهاند؛ متأسفانه، آنها «فقط – خواندنی» هستند و کاربران نمیتوانند آنها را به صورت وسایل ذخیرهگر به کار ببرند.
با معرفی فنآوری «سیدی قابل ضبط» (CD-Recordable) یا سیدی – آر (CD_R) و امکان دادن به کاربران برای نوشته دادهها بر روی سیدیها در اوایل دهه ۱۹۹۰، صحنه تغییر کرد. فنآوری یکبار نویسی، چند بار خواندنی (WORM) بدین معنی است که نمیتوانید مانند دیسکتها فایلهای خود را پاک کنید و مجدداً بنویسید. افزون بر این، نسخههای اولیه دیسکرانهای سیدی-آر گران قیمت بودند، نصب و عملیاتی کردن آنها دشوار بود، و به دلیل مسئلهآفرینی خودشان انسان را به ستوه میآوردند. چون یکبارنویسی بودند در اغلب موارد بخشهای زیادی از دیسک تلف میشد. این دیسکها حدود ۲۰دلار قیمت داشتند.
تغییرات جدید سیدی-آرها را مناسب ذخیرهسازی و تسهیمسازی فایلها کرده است. این فنآوری و نرمافزارهای همراه آنها سادهتر شدهاند. ضمناً کامپیوترهای امروزی سریعتر و در مدیریت جریان دادهها کارآمدتر شدهاند. قیمتها هم برای دیسکران و هم برای دیسکها پایین آمده است؛ دیسکرانها در محدوده ۵۰۰ دلار هستند و هر دیسک حدود ۳دلار به فروش میرسد. دیکسرانهای سیدیرام نیز امروزه جزء وسایل استاندارد کامپیوترها درآمدهاند و میتوانند دیسکهای سیدی-آر را بخوانند، که تسهیم دادهها را با سایرین سادهتر میسازد. هر سیدی-آر میتواند حدود ۶۵۰مگابایت از دادهها یا ۷۴دقیقه صدا را ذخیره کند (البته، به دلیل فرمت سازی مقدار ظرفیت واقعی کمتر است.)
اما چرا باید به یک بار نوشتن روی سیدی قانع بود؟ نخستین دیسکران «سیدی – قابل بازنویسی» (CD-rewriteable) یا (CD-WR) که در سال ۱۹۹۷ به وسیله شرکت ریکو معرفی شد به کاربران امکان داد تا دادهها را ۱۰۰۰ بار با بیشتر روی سیدی بنویسند. با آن که این دیسکها کمی گرانترند، هر کدام حدود ۲۵ دلار، و گنجایش ذخیره یکسان است، امکان پاک کردن و بازنویسی فایلها معادل یک دیسکت ۶۵۰مگابایتی را برای شما فراهم میسازد. با این همه، قیمت و سازگاری دو مسئله دیسکرانهای CD-RW است. قیمت دیسکرانهای آنها حدود ۶۰۰ دلار است و دیسکهای CD-RW را همه دیسکرانهای سیدیرام نمیتوانند بخوانند، در نتیجه کمتر ازدیسکهای CD-R با دیسکرانهای سیدیرام سازگاری دارند.
آلبومی از دیسکهای قابل ضبط
فرایند تولید سیدیرام دیسکهایی را میسازد که در سطح شیاردار خود فرورفتگی یا حفرههایی (pit) دارند. محتویات این دیسکها به وسیله لیزری که به شیار تابانده میشود خوانده میشود. حفرهها نور را با شدتی متفاوت با سطوح صاف بازتاب میدهند. وقتی دیسک میچرخد، تغییرات در رشد نور بازتابیده شده به اطلاعات دیجیتالی ترجمه میشوند و کامپیوتر شما آنها را به صدا یا اطلاعات دیگر تبدیل میکند.
دیسکرانهای سیدی-آر «اثر حفره» رابا داغ کردن رنگ روی لایه ضبطکننده دیسک شبیهسازی میکنند. این کار موجب میشود که آن بخش از شیار بازتاب نوری کمتری داشته باشد. این اثر برای یک دستگاه پخش سیدی یا یک دیسکران سیدیرام همانند اثر یک دیسک سیدیرام حفرهدار است؛ در نتیجه، دیسکهای سیدیـآر با سیستمهای سیدی سازگار میشوند. نظر به این که نور لیزر نمیتواند رنگ داغ شده را دو باره به حالت بازتابی اولیه تغییر بدهد شما نمیتوانید در ناحیه استفاده شده دیسک سیدی-آر بیش از یک بار بنویسید.
دیسکرانهای سیدی-آر اولیه فقط میتوانستند کل یک دیسک را در یک مرحله ضبط کنند. به چنین دیسکهایی دیسکهای یک جلسهای گفته میشود. اگر اشتباهی در ضبط رخ میداد دیسک را بلااستفاده میساخت. در سیستمهای جدیدتر با امکانات ضبط بیشتر، بخشی از دیسک بازهم در بسیاری از وضعیتهای خطادار شده دیسک قابل استفاده است. همچنین میتوانید فایلهایی را از روی دیسک حذف کنید، ولی نمیتوانید فضای تخریب شده دیسک رادو باره به کار بگیرید.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.