مقاله تأثیرات فشار خشکسالی بر تولید سویا


در حال بارگذاری
16 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله تأثیرات فشار خشکسالی بر تولید سویا دارای ۹۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تأثیرات فشار خشکسالی بر تولید سویا  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تأثیرات فشار خشکسالی بر تولید سویا،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تأثیرات فشار خشکسالی بر تولید سویا :

تأثیرات فشار خشکسالی بر تولید سویا

در انتهای ماه جولای ، آب و هوای گرم و خشک ، تکامل محصول سویا ، حدود ۸ روز فراتر از حد طبیعی خود ، سرعت بخشید . در حدود ۸۵ درصد محصول جوانه زد و ۲۵ درصد آن ، شروع به تشکیل پوسته خارجی خود کردند . این مقاله ، بر روی موارد زیر بحث می کند : ۱ ) چگونه فشار خشکسالی ، بر پتانسیل محصولات سویا تأثیر می گذارد ۲) چگونه پتانسیل محصولات سویا ، قبل از برداشت ارزیابی می شوند و ۳ ) مصارف متوالی در فصل خشکسالی ، بر سویا ایجاد فشار می کند .

سویاها ، محصولی انعطاف پذیر تر از ذرت هستند که با دوره های مربوط به فشار رطوبت موجود ، سازگاری می یابند . همان طور که محل ذرت ، از طریق ایجاد خوشه تا شکوفیایی و افتادن آن کامل می شود حالت رطوبت موجود ، مهم و جدی می شود . برعکس ، محصولات سویا ، به فشار رطوبت ، در طی یک دوره خیلی طولانی و حدودی از مراحل رشد ، عکس العمل نشان می دهند .

تنوعات سویا ، با منطقه جنوبی داکوتا سازگار هستند و از نوع مشخصی می باشند ، در حالیکه تعدادی از مراحل رشد را در همین زمان ، آشکار می سازند . هنگامیکه یک گیاه ، مراحل گل دهی یا تکثیر را آغاز می کند ( R1 به R8 ) هنوز ، در حال رشد است . ( مرحله گیاهی ) و می تواند بر گها را ساقه های بیشتری را تولید کند ، این حدود وسیع در مراحل رشد ، به سویاها ، اجازه جبران کمبود خود ، در فصل خشکسالی را می دهد ، هنگامی که رشد ، و در دیگر مراحل رشد ، کاهش یافته است .
پتانسیل محصول سویا ، تحت تأثیر تمام تعداد پوسته ها ، در هر گیاه است ،‌تعداد لوبیاها در هر تخمدان و وزن آنها در هر لوبیا ( اندازه دانه ) مشخص می گردد .
ترکیب محصول تحت تأثیر قرار گرفته ، بستگی به مرحله تولید و تکثیر ( R ) دارد ، هنگامی که فشاری بوجود می آید . مهم ترین مرحله برای پتانسیل محصول آغاز می گرد ، همانطور که محصول ، به مرحله کامل شده مادگی خود می رسد .

( R4 ، مادگی ، در حدود ۴/۳ اینچ ، در یکی از چهار گره بالایی و بر روی ساقه اصلی ، با یک برگ کاملاٌ پیشرفته ، طول دارد ) .
فشار خشکسالی ، در زمان از طریق R4 ، در حد اندکی ، بعد از مرحله R4 ( شروع رویش دانه ، دانه ها ، دارای طول ۸/۱ اینچ هستند ) ، محصولات موجود را بیش از همین فشار و در هر زمان دیگری از مرحله پیشرفت ، کاهش خواهد داد . در این دوره R45 ( تشکیل دیر هنگام مادگی ) تا حدود R55 (‌مدت کوتاهی قبل از تشکیل و رشد کامل دانه ) مخصوصاٌ مهم و اساسی است ، زیرا گل دهی متوقف می گردد و می تواند نه به مدت طولانی مادگی های از دست رفته را جبران نماید . مادگی ها و ساقه ها جوان تر ، همچنین ، تحت فشار در برابر رشد ناکامل ، استعداد بیشتری را نسبت به مادگی ها و دانه ها ی قدیمی تر دارند .

کاهش محصول در این زمان ، اساساٌ نتیجه فقدان تمام مادگی ، در هر گیاه هستند . بعد از مرحله R56 باید رطوبت مهیا باشد ، اندازه دانه ممکن است ، کاهش محصول را جبران کند . بهر حال ، اندازه دانه ، از نظر ژنتیکی ، محدود می گردد .
روش ارزیابی پتانسیل محصول در سویاها ، بصورت زیر است :

۱ )‌ محاسبه تعداد گیاهان موجود ، در یک ناحیه آزمایشی کوچک ، در یک مزرعه ( ۱۰۰۰/۱ دانه در هر جریب ) .
بصورت اتفاقی ، ده ناحیه را در هر مزرعه انتخاب کنید . طول ردیف های مورد نیاز ، برابر با ۱۰۰۰/۱ در هر جریب می باشد که بستگی به فاصله گذاری ردیف ها دارد :
۷۴ پا و ۸ اینچ برای ردیف های ۷ اینچی اندازه گیری می شود .
۵۲ پا و ۲ اینچ برای ردیف های ۱۰ اینچی .

۳۴ پا و ۱۰ اینچ ، برای ردیف های ۱۵ اینچی .
۲۶ پا و یک اینچ برای ردیف های ۲۰ اینچی .
۱۷ پا و ۵ اینچ ، برای ردیف های ۳۰ اینچی .

۱۴ پا و ۶ اینچ ، برای ردیف های ۳۶ اینچی .
۱۳ پا و ۱۹ اینچی ، برای ردیف های ۳۸ اینچی .
ازتعداد گیاهان بدست آمده ، در مرحله چهارم استفاده کنید .
۲ ) تعداد مادگی ها را بر روی ۱۰ گیاه موجود در این ردیف ها محاسبه نمایید و بر روی هر ۵ گیاه ، در پایین این ردیف ها .
در نظر بگیرید تا موقعی که ۲۰ گیاه ، شمارش شده باشد ، عموماٌ بیشتر گیاهان شمارش شده یا بیشتر مکانهای نمونه ای در این مزرعه ، دقت بیشتری را در ارزیابی مزرعه ، بکار خواهند برد .
۳ ) میانگین تعداد مادگی ها ، در هر گیاه ، برای هر ناحیه آزمایشی را محسابه کنید .

۴ ) وزن محصولات درهر جریب ، از طریق این رابطه بدست می آید : Bu/A برابر با تعداد گیاهان ، در هر نمونه است و میانگین X ، تعداد مادگی ها ا در هر گیاه است که به اندازه X0.4024 تقسیم شده از طریق ( ۶۰ ) است .
ارزیابی پتانسیل محصول ، فقط ممکن است برای زمانی کوتاه ، خوب و مناسب باشد . اگر خشکسالی ادامه یابد و باعث کندی رشد مادگی موجود گردید یا مانع از پر شدن دانه شود ، این ارزیابی ممکنست ، مدت زیادی معتبر و مطمئن نباشد .

معمولاٌ یک ارزیابی دقیقتر است . هنگامی که شکل محدودتری را نسبت به تکامل محصول می گیرد . ارزیابی قبل از فقدان برگ ، ممکن است بگوید که آیا محصول باید بصورت دانه برداشت شود ، یا بصورت علفی . ارزیابی دیگری ممکن است نشان دهد که آیا این برداشت محصول توجیه می گرد و اصلاح پذیر است .
سویا ها می توانند بصورت علف خشک یا علف تازه مانده برداشت شوند ، اگرچه مشکلات موجود در محافظت از ساقه های وسیع گیاه ، مشکل تولید علف خشک را بوجود می آورند .
علف خشک سویا ، در حد وسیعی از نظر کیفیت و مطلوب بودن حالت علفی خود متنوع هستند و بستگی به نسبت برگ به ساقه ، سختی ساقه و چگونگی بسته بندی و ذخیره سازی خوب و مناسب دارد .

اگر بصورت علف تازه مانده بکار می روند ، باید ، قبل از انباشتگی به دلیل خشک بودن ، بین ۴۰ تا ۵۰ درصد مرطوب شوند .
مرحله مطلوب پیشرفت ، برای برداشت ساقه های علفی سویا ، هنگامی است که تخمدانها شکل گرفته اند و برگهای پایینی ، به درستی ، شروع به زرد شدن می کنند .
اطلاعات تحقیقاتی دانشگاه ایالتی اوهایو ، کیفیت هلفی سویا و علفهای تازه گیاه یونجه ( در جدول ) مقایسه کردند . آزمایشات مربوط به مطلوب بودن این گیاه ، نشان می دهد که ساقه علفی سویا ، از طریق چهار پایان مورد استفاده قرار می گیرد ، اگرچه حیوانات ممکن است ، این علف را با گستردگی بیشتری نسبت به یونجه مصرف کنند ، زیرا ساقه آن سخت است . مقدار بیشتر غیرقابل پذیرش آن می تواند مورد انتظار قرار گیرد .

پیشرفت و زمان بندی رشد گیاه ، گل دهی ، تشکیل و پیشرفت مادگی و پر شدن لانه های وسویا (‌دانشگاه ایالتی ایوا ) .
کیفیت علفی سویا و یونجه تازه . از دانشگاه ایالتی اوهایو ، گرفته شده است .
Ea p NDF2 ADF1 پروتئین مرحله محصول
۰۲/۱ ۴۴/۰ ۲/۳۵ ۱/۳۱ ۴/۲۲ تشکیل غنچه یونجه
۳۰/۱ ۳۹/۰ ۶/۴۸ ۶/۴۰ ۲/۱۶ ابتدای تشکیل مادگی سویاها

۱ ) ADF – فیبر اسیدی پاک کننده با اندازه قابلیت هضم مقدار پایین ADF قابلیت هضم بالا .
۲ ) NDF – فیبر طبیعی پاک کننده با اندازه محصول علفی بدست آمده مقدار پائین NDF محصول بیشتر .
این مقاله و دیگر مقالات می توانند ریال بصورت الکترونیکی از کالج کشاورزی و انتشارات علوم بیولوژیکی SU – SD در دسترس باشند ، چیزی که بر روی آدرس اینترنتی زیر موجود است :
آدرس اینترنتی

از رشد کار گسترش همکاری گرفته شده است ، فعالیت های ۸ می و ۳۰ ژوئن ۱۹۱۴ ، در همکاری با USDA است . لاری تایدمن ،‌رئیس این موسسه گسترش همکاری ها از دانشکده کشاورزی و علوم بیولوژیکی دانشگاه ایالتی داکوتای جنوبی ، در بروکینز است . SDSV فعالیتی قابل تأیید و به موازات تناسب کاری( از نظر جنسیتی ، مرد یا زن ) می باشد و تمام فواید ، خدمات و تناسبهای آموزشی و شغلی را ، بدون مراجعه به اصل و نسب ، سن ، نژاد ، شهری بودن ، رنگ آئین ، مذهب ، جنسبت ، ناتوانی ، ملیت ، برتری جنسیتی .
یا اوضاع مربوط به دوران جنگ و هتنام ، ارائه می دهد.

آبیاری گیاه سویا
ویلیام ال.کرانز ، متخصص آبیاری گسترده : روژه دبلیو المور ، متخصص محصولات گسترده وجیمزه ای اسیح ، استاد کشاورزی و باغبانی علمی
مدیریت صحیح ومناسب آبیاری ، برای مطلوب ساختن محصولات ومنابع آب مخصوص آبیاری ، مهم و اساسی است . تولید سویای آبیاری شده در ناحیه نبراسکا ، ناحیه ای باشوعات خاک و آب و هوا واد انرژی ها ی مدیریتی آبیاری متفاوت را در بر می گیرد و این آزمایشات مربوطه ناحیه بنراسکاو در مورد پیشنهادات مربوط به آب مخصوب آبیاری هستند که خاک بنداسکا ، آب و هوا و تنوع پذیری رسوب مواد را مناسب و سازگار می دارند . وسعت زمین ، تحت کشت سویا در نبراسکا ، از ۴۳۰۰۰ جریب با تولید مصحول آبیاری شده در سال ۱۹۷۲ ، به ۵۵/۲ میلیون جریب در سال ۲۰۰۳ افزایش یافته است . در حدود ۴۵ درصد از تمام وسعت زمین تحت کشت سویا در بنراسکا ، آبیاری می شود . توجه به سویا ، به دلیل مصارف اقتصادی مطلوب ، تنوعاتی با پتانسیل بهتر مصحول ، ارزش سویا ، در گردش با محصولات دیگری ، مثل ذرت و تغییراتی در قوانین زمین کشاورزی ایالات متحده آمریکا است .
رشد و پیشرفت گیاه سویا

پیشرفت گیاه سویا می تواند ، در دو مرحله از هم جدا شوند – مرحله رشد گیاهی و مرحله تولید و تکثیر . مرحله گیاهی ،‌ با رشد و نمو دانه و ظهور جوان ها آغاز می گردد . مرحله تولید و تکثیر ، با ظهور اولین گل بر روی گیاه ، آغاز می شود . پیشرفت مرحله گیاهی ، بویژه ، توسط در نظر گرفتن تعداد گره های اصلی ساقه ، نشان داده می شود . گره ، در حالیکه دو برگ کوچک پگاه لبه دار به هم مربوط می شوند ، بصورت گره ( O ) محاسبه می شود ، با توجه به اینکه گره ، در جائیکه دو برگ کوچک اولیه به هم می پیوندند ، بصورت گره ( ۱ ) در نظر گرفته می شود . تمام برگهای دیگر ، در بالای برگهای کوچک گیاه برگهای کوچک سه تایی را بوجود می آورند و بصورت متوالی ، گره ۲ و ۳ و غیره ، خوانده می شوند . پیشرفت تولید و تکثیر ، کمی پیچیده تر است و جزئیات آن ، در جدول ( ۱ ) تهیه می گردند . دانستن این مراحل رشد سویا ، هنگامی است که از روش فهرست بندی آبیاری های موجود در مرحله رشد استفاده می شود .

تنوع سویا و انواع محل رشد ساقه
برای تولید سویای آبیاری شده ، تنواع انتخاب ، یک عامل مهم مدیریتی است . بسیاری از تنوعات سویای موجود در نبراسکا ، از نوع نامحدود هستند ، که در آنها ، مراحل بعدی رشد گیاه ، با مراحل اولیه پیشرفت تولید و تکثیر آن ، زیاد گسترش می یابند . در این تنوعات رأس اصلی ساقه ، فعالیت رشد گیاه را حفظ می نماید (‌مثلاٌ گره های جدید را تولید می کند ) بعد از اینکه اولین گل ظاهر می شود ( بویژه ، بر روی گره ششم ساقه اصلی ) . همان طور که فعالیت گیاه ادامه می یابد به تدریج کند می شود ، تا زمانیکه دقیقاٌ‌ّ بعد از پیدایش مرحله گسترش رشد و نمو دانه ، متوقف می گردد ( مثلاٌ گره های بیشتری تولید نمی شوند ) چنین تنوعاتی ، اغلب بیش از ۲۰ گره موجود بر روی ساقه اصلی را در مرحله تکامل خواهند داشت .

برعکس ، رأس اصلی ساقه با تنوعات مشخص به شکلی ناگهانی ، فعالیت رشد گیاه را بعد از تولید گل ، متوقف می سازد . این مورد ، منتهی به جمع شدن رأس اصلی ساقه در خوشه انتهایی گل ها می گردد . چنین تنوعاتی ، عموماٌ فقط در حدود ۱۴-۱۰ گره در ساقه اصلی خود و در مرحله تکامل دارند ولی قد کوتاه آنها ، می توانددانه بیشتری را در خود نگه دارند ، هنگامی که با تراکم های بالایی از گیاه در زمینهای انتهایی آبیاری شده استفاده می شوند ، در جائیکه تنوعات نامحدود ، اغلب دیده می شوند .

تنوعاتی از گیاه از نوع نیمه محدود در نبراکسا ، مهیا می شوند ، (‌نوع NE3001 نبراسکا ، یک نمونه است ) . رأس اصلی ساقه ، در این تنوعات به سرعت ، از حالت رشد گیاه به تکثیر آن ، متمرکز نمی شود و عموماٌ در حدود ۱۸-۱۶ گره در ساقه اصلی خود و در مرحله تکامل ، وجود خواهند داشت ، تحقیق انجام گرفته از طریق دانشگاه نبراسکا – لینکن ، بیان می کند که انواع نیمه محدود ، ممکنست برای بهره مندی بهتر از پتانسیل محصول مربوط به سیستم های تولید سویای به شدت تحت نظارت و آبیاری شده ، مورد نیاز باشند .

تصویر ۱ ) استفاده آب در محصول سویا یا انتقال روزانه بخار آب ( ET ) از یک محصول بخوبی آبیاری شده ، خط آبی ، ET مورد انتظار را بر اساس اطلاعات تاریخی نشان می دهد ، با توجه به اینکه خط قرمز ، نشان دهنده ET روزانه ، برای یک فصل خاص رشد و نمو است

.
جدول ۱ )مراحل تولید و تکثیر سویا و پیشرفت آن ( ریحی و همکارانش ،۱۹۹۴ ) .
توصیف مرحله

در نهایت یک گل باز می شود که در هر گره ساقه اصلی وجود دارد . عموماٌ اولین گل بر روی گره ششم و در انواع نامحدود بوجود می آید ولی تقریباٌ تمام گره ها ، همزمان در انواع مشخصی ، گل می دهند R1 آغاز گل دهی

در نهایت یک گل باز می شود و در یکی از دو گره ساقه بالایی اصلی موجود است که کاملاٌ دارای برگهای پیشونده هستند . یک گره با برگ کاملاٌ رشد یافته ، فقط در زیر گره ای خواهد بود که برگهای کوچک آن به طرف قسمت گسترده آن پیش نمی روند و لبه های آنها دارای تماس با هم ، به مدت طولانی نخواهند بود . R2 گل کامل
در نهایت ، یک مادگی ( تخمدان گیاه ) با طول ۱۶/۳ اینچ ، در یکی از چهار گره بالایی ساقه اصلی موجود است که یک برگ کاملاٌ پیشرونده را دارند . عموماٌ مادگی هایی با طول بیشتر در گره های پائینی و گل هایی با مقاومت بیشتر دیده می شوند ، گل ها باز می گردند و غنچه های آنها بر روی گیاه و در مرحله R3 است .

R8 آغاز تداوم رشد تخمدان

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.